11.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Χρήστος Τσιρογιάννης: Με αντίπαλο τα ανοιχτά μέτωπα

Διαβάστε επίσης

Ο Χρήστος Τσιρογιάννης, είναι το πρόσωπο του 2021 και τείνει να καλύψει το ενδιαφέρον της επικαιρότητας και για τα επόμενα δυο έτη, μέχρι και τις επικείμενες δημοτικές εκλογές.
Τον τελευταίο χρόνο της θητείας του, ανέδειξε τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της μετάβασης στην επόμενη εκλογική πρόκληση, έχοντας ένα μεγάλο πλεονέκτημα: δεν έχει αντίπαλο!
Να σημειώσουμε ότι άλλο το γεγονός ότι δεν έχει αντιπολίτευση, η οποία είναι δριμεία και προέρχεται τόσο θεσμικά από τις δημοτικές ομάδες της αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και εκτός, από μια σειρά φορείς που κριτικάρουν και μάλιστα σκληρά τον Δήμαρχο Αρταίων και την Δημοτική Αρχή, αλλά και από πρόσωπα και ομάδες προσώπων που από τα social media κυριολεκτικά τρολάρουν τα έργα του Χρήστου Τσιρογιάννη, σε μια αρένα, χωρίς κανέναν έλεγχο.
Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα: η έλλειψη του αντιπάλου, δεν είναι καλή στην στρατηγική, καθώς και στον ίδιο δημιουργεί αισθήματα ανασφάλειας, όπως όλες οι στρατηγικές ανταρτοπόλεμου. Ο ίδιος επιθυμεί άμεσα και όσο το δυνατόν πιο γρήγορα να αναδειχθεί στο δημόσιο γίγνεσθαι το άτομο εκείνο, το οποίο στο πεδίο της κάλπης θα αντιμετωπίσει αυτόν και τον δημοτικό του συνδυασμό.
Ίσως αυτό να φαίνεται σε κάποιους περίεργο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι ο Χρήστος Τσιρογιάννης, είναι τόσο επιμελής στον προγραμματισμό του, που πραγματικά αισθάνεται αδύναμος στο να μην γνωρίζει ποιος πρόκειται να είναι εκείνος, ο οποίος θα βρεθεί απέναντί του.
Ο λόγος βέβαια δεν είναι η ανησυχία για το πρόσωπο, αλλά η χάραξη σωστής πολιτικής πρόβλεψης και στρατηγικής για την αντιμετώπισή του.
Το προηγούμενο διάστημα είχε δημιουργηθεί μια κίνηση, εξεύρεσης προσώπου, ο οποίος θα αποτελούσε το κεντρικό πρόσωπο, που θα προσέλκυε τις πολιτικές δυνάμεις του χώρου της κεντροαριστεράς, που σκοπό θα είχε την ανατροπή της νυν δημοτικής αρχής.
Η βάση, κατά γενική ομολογία, αφορούσε περισσότερο μια παράμετρο της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που επιζητούσε τέτοιου είδους συμμαχίες για την δημιουργία αυτοδιοικητικών ισχυρών μηχανισμών, όμως οι εκλογές στο ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ και η επιλογή των στελεχών για αυτόνομη πορεία του κόμματος, άλλαξαν σε πολλά τους συσχετισμούς και τον προγραμματισμό τους. Εκτός του γεγονότος ότι πολλοί σπεύδουν πλέον να αποστασιοποιηθούν, αναγνωρίζοντας έλλειψη πολιτικής συνεργασίας, υπάρχουν και άλλες εγγενείς αδυναμίες, πρακτικής φύσης, όπως π.χ. η υψηλή ποσόστωση στα τοπικά συμβούλια, που κάνει αποτρεπτική κάθε προσπάθεια.
Όμως πέραν όλων αυτών, ο Χρήστος Τσιρογιάννης, μετέρχεται το 2022 έχοντας στην πλάτη του ανοικτά μέτωπα, που δεν φαίνεται να κλείνουν εύκολα. Ενδεικτικά:
το OPEN MALL
το Βιομηχανικό Πάρκο,
το ΞΕΝΙΑ,
το κτήριο της ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ
Αυτά είναι ζητήματα χρονίζοντα, τα οποία πρέπει άμεσα να αντιμετωπίσει, γιατί θα τον ακολουθούν και τους επόμενους μήνες και έχουν τόσο διογκωθεί, ώστε παραμένουν για τον ίδιο, ο μόνος αληθινός μεγάλος αντίπαλος.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα