12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Κώστας Τράμπας: Αναμενόμενη η επανεκλογή του

Διαβάστε επίσης

Οι αρχαιρεσίες στους Δήμους και στις Περιφέρειες έπαψαν να έχουν ενδιαφέρον. Το αποτέλεσμά τους είναι αν μη τι άλλο προκαθορισμένο και μάλιστα γνωστό σε όλους πολλούς μήνες πριν την ανακοίνωσή τους.
Έτσι και η επανεκλογή του Κώστα Τράμπα, ως προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας, καμία απολύτως έκπληξη δεν μας προκάλεσε, καθώς ήδη εδώ και δυο μήνες περίπου είχε προαναγγελθεί από τον δήμαρχο Αρταίων κ. ΧΡΗΣΤΟ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ, όταν ανακοίνωνε τα ονόματα των αντιδημάρχων και των προέδρων των νομικών προσώπων ότι θα είναι -προτεινόμενος – πρόεδρος εκ νέου ο Κώστας Τράμπας.
Να σημειωθεί βέβαια ότι την ίδια ακριβώς εικόνα είχαμε και σε άλλους Δήμους της περιοχής μας, όπως π.χ. στον Δήμο Ζηρού, όπου η περίπτωση του Χρήστου Χασίδη είναι tale quale με αυτήν του Κώστα Τράμπα: και αυτός για τέταρτη συνεχόμενη θητεία αναλαμβάνει την Προεδρία του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ζηρού και λαμβάνει την στήριξη όλου του σώματος.
Η ίδια ακριβώς διαδικασία δεν συμβαίνει μόνο στα δημοτικά συμβούλια, αλλά και στο Περιφερειακό Συμβούλιο Ηπείρου, όπου η Σταυρούλα Μπραϊμη από την Περιφερειακή Ενότητα Θεσπρωτίας, επανεκλέγεται στην ίδια θέση, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, χωρίς αυτό να προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση.
Αποτέλεσμα του υφιστάμενου νόμου της Αυτοδιοίκησης, οι πρόεδροι των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων, μοιάζουν να είναι ουσιαστικά και τυπικά μια σκιά, σε σχέση με την ίδια θέση πριν από λίγα χρόνια. Τα συμβούλια έχουν αποδυναμωθεί σε τέτοιον βαθμό, ώστε φαίνεται να μην υπάρχει πλέον κανένα ενδιαφέρον να αγωνιστεί κάποιος για την θέση αυτή, η οποία πλέον ανήκει στην πλειοψηφούσα ομάδα -αλλά και έτσι να μην ήταν μικρό είναι το ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη θέση-…
Θυμόμαστε επικές εποχές, όπου και ο Κώστας Τράμπας είχε και ο ίδιος ζήσει, ως ο παλιότερος δημοτικός σύμβουλος σε συνέχειες εκλογών και ιδιαίτερα το έτος 2000 όπου ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΤΣΑΡΙΔΑΣ, αντίθετα στην πρόταση του Κώστα Βάγια, συγκρούστηκε με τον ΝΙΚΟ ΚΑΛΙΑΚΑΤΣΟ και αναδείχθηκε πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.
Όμως η πραγματικότητα είναι ότι σήμερα, κανένας δεν ενδιαφέρεται να πάρει αυτήν την δύσκολη γραφειοκρατική θέση. Υπάρχουν θέσεις σε προσφορά, με μικρότερο κόστος, όπως είναι οι θέσεις των αντιδημάρχων και των προέδρων των νομικών προσώπων, όπου ασκείται εξουσία, εν αντιθέσει με το δημοτικό συμβούλιο, όπου σε επίπεδο αποφάσεων έχει αντικατασταθεί από τις επιτροπές και κυρίως την οικονομική επιτροπή, στις οποίες προεδρεύει ο εκάστοτε Δήμαρχος ή Περιφερειάρχης.
Παρόλα αυτά τα νέα ζητήματα, είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Κώστας Τράμπας, έχει κατορθώσει να κρατάει σε καλό επίπεδο την λειτουργία του και δεν είναι τυχαίο, που έχει την αποδοχή όχι μόνο της δημοτικής του ομάδας και του Δημάρχου προσωπικά, αλλά του συνόλου του Δημοτικού Συμβουλίου, που ακόμη και διεκπεραιωτικά βλέπουν ένα πρόσωπο εμπιστοσύνης.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα