10.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Με προτάσεις και παρεμβάσεις

Διαβάστε επίσης

  • Γράφαμε για τις ουρές στην Περιφερειακή Οδό και την ταλαιπωρία των πολιτών, για να κάνουν ένα rapid test και έτυχε η συγκυρία να «τσιμπήσουμε» κι εμείς ένα κρυωματάκι και να διαπιστώσουμε ότι πρόκειται για τον covid-19…
  • Έχοντας κάνει όλα τα εμβόλια για τον κορωνοϊό και επιπλέον το εμβόλιο για τον ιό της γρίπης, μάλλον αβρόχοις ποσί την περάσαμε την ασθένεια. Αυτό που όμως μας ταλαιπώρησε ήταν η πενθήμερη καραντίνα, η απομόνωση από το να έρχεσαι σε επαφή με τα αγαπημένα σου πρόσωπα, τουλάχιστον δια ζώσης, γιατί όσα zoom και τηλεπικοινωνίες και να κάνεις, τίποτε δεν αλλάζει την προσωπική επαφή.
  • Αυτό που πρέπει να αναφέρουμε από την προσωπική μας εμπειρία είναι ότι η ταλαιπωρία των πολιτών είναι μεγάλη αναμένοντας να κάνουν το rapid test, με μέσο αναμονής γύρω στα 40 λεπτά (έκανα τρία τεστ μέχρι να επιβεβαιωθεί το θετικό), αλλά πιστεύουμε ότι αξίζουν μεγάλο μπράβο και οι άνθρωποι εκείνοι που για πολλές ώρες δεν σταματάνε να κάνουν τις μετρήσεις και να ενημερώνουν τους πολίτες…
  • Πολύ σωστή ήταν η πρόταση του Δημάρχου Αρταίων να υπάρξει και μια παρέμβαση των υπηρεσιών του Δήμου, έτσι ώστε να γίνονται από αυτές οι εμβολιασμοί στα σπίτια και να αναλάβουν οι άλλοι φορείς τις εξετάσεις των πολιτών για τα κρούσματα.
  • Όπως μπορεί ο καθένας συμβάλλει στον αγώνα αυτόν για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Αρκεί να υπάρχουν προτάσεις και ενδιαφέρον. Κατηγορούν λοιπόν τον δήμαρχο πολλοί στα social media ότι δεν έκανε ότι ο άλλος δήμαρχος που παρήγγειλε μισοτιμής μοριακά τεστ… Ε, εντάξει και τι έγινε; Μπορεί ο Δήμος Αρταίων να μην έχει υπηρεσίες που κάνουν μοριακά τεστ, γιατί να τα παραγγείλει.
  • Έχει όμως υπηρεσίες που μπορούν να συμβάλλουν με άλλον τρόπο. Και έριξε και την πρόταση στον κουβά: αναμένεται να υπάρξει ανταπόκριση τουλάχιστον σε αυτήν.
  • Να σημειωθεί δε ότι η Όλγα Γεροβασίλη, τόσο με ανάρτηση στα social media, όσο και με ανακοίνωσή της, επισήμανε την μεγάλη ταλαιπωρία των πολιτών, που περιμένουν τόσην ώρα στην ουρά, προκειμένου να διαπιστώσουν την κατάσταση της υγείας τους.
  • Και δεν γνωρίζουμε αν εξαιτίας αυτής της παρέμβασης ή … λόγω της στυγνής πραγματικότητας, είδαμε να υπάρχει μια μικρή κινητικότητα.
  • Αλλά και για να μην κατηγορούμε μόνο το σύστημα: πόσοι άραγε ήταν οι συμπολίτες μας, οι οποίοι δεν γνώριζαν το AMKA τους και το τηλέφωνό τους και καθυστερούσαν για πολύ ώρα τους υπόλοιπους, μέχρι να τα εξεύρουν;
  • Να τα λέμε κι αυτά… Πολλές φορές ισχύει το «η κόλαση είναι οι άλλοι», ιδίως σε τέτοιες περιπτώσεις

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα