17.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

Συνέντευξη της ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΣ ΣΙΜΟΥ – ΤΑΣΙΟΥ: Η φύση, ο πολιτισμός, η γαστρονομία είναι οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη της Ηπείρου…

Διαβάστε επίσης

Η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα προώθησης τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου κ. Αναστασία Σίμου- Τάσιου, είναι μια αθόρυβη δύναμη. Μια σειρά από επιτυχημένες ενέργειες της Περιφέρειας Ηπείρου, για την προβολή των τοπικών προϊόντων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είναι αποτέλεσμα της καλής δουλειάς και της σωστής προεργασίας της. Πέραν των άλλων επειδή ασχολείται με τα θέματα των παραγωγών γίνεται και δέκτης των προβλημάτων τους, τα οποία η χρονία που πέρασε δεν ήταν και λίγα.
Η ίδια στην εφ’όλης της ύλης συνέντευξη που ευγενικά μας παραχώρησε, αναφέρεται στα ζητήματα της Περιφέρειας, των παραγωγών, αλλά κυρίως της περιφερειακής ενότητας Άρτας.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:
ΕΡ:Καλή χρονιά να έχουμε με υγεία και ευτυχία. Θεματική Αντιπεριφερειάρχης σε θέματα προώθησης τοπικών προϊόντων της Περιφέρειας Ηπείρου. Πόσο εύκολο είναι αυτό το έργο στην εποχή των αλλαγών του covid-19;
Εύχομαι Καλή Χρονιά, Υγεία και Ευτυχία. Καλή δύναμη να έχουμε, αγάπη και συνεργασία. Για τις σημερινές δύσκολες στιγμές που βιώνουμε και που τις καθορίζει, εν πολλοίς, η επιδημία του κορωνοϊού, απαιτείται όραμα και απαντοχή και κυρίως αγάπη, για να δημιουργήσουμε το αληθινό διέξοδο.
Το έργο της προώθησης των τοπικών προϊόντων της Ηπείρου, γενικά έχει δυσκολία που αναφέρεται στο γεγονός ότι η Ήπειρος παράγει άριστα προϊόντα αλλά σε μικρή ποσότητα και ως εκ τούτου η μάχη γίνεται με στοχευμένη προβολή των προϊόντων της Ηπείρου στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, για να πετύχουμε την ανταγωνιστικότητα.
Ο κορωνοϊός μας επέβαλε την ανάγκη καλύτερης οργάνωσης και ταχύτατης προσαρμογής στα νέα δεδομένα. Προσπαθήσαμε για το καλύτερο δυνατό. Συσκέψεις με αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, εκδηλώσεις διαδικτυακά, με επιμελητήρια και άλλους φορείς. Ακόμη, οργανώσαμε και διαδικτυακές εκθέσεις προβολής προϊόντων. Εύκολο δεν είναι καθόλου, αλλά η Ήπειρος έχει ανάγκη την εξωστρέφεια και τη δυναμική προώθηση των προϊόντων της.


ΕΡ: Η Ήπειρος παρά την περιφερειακή της ενότητα, έχει και διαφοροποιήσεις και ανταγωνισμούς. Ιδίως στα αγροτικά προϊόντα, πώς μπορείτε να συγκλίνετε τις διαφορές μεταξύ των παραγωγών και να υπάρχει ισόρροπη αντιμετώπιση τους;


Καταρχάς έχουμε τονίσει, το ξέρουν καλά όλοι οι παραγωγοί, πως η Περιφέρεια εξίσου αντιμετωπίζει όλους. Άπαντες έχουν λόγο να εκθέσουν τις σκέψεις, να παρουσιάσουν τα προβλήματά τους και από κοινού να δρομολογήσουμε τη λύση τους. Είναι ανάγκη όμως να καταλάβουν ότι πρέπει να παράξουν προϊόντα ποιότητας με όλες τις πιστοποιήσεις γιατί η αγορά, ιδιαίτερα στο εξωτερικό, λειτουργεί με κανόνες που πρέπει να τηρούνται. Σε διαφορετική περίπτωση οπισθοδρομούμε. Και αυτό «βαδίζει» σε βάρος όλης της προσπάθειας. Καθαρά λόγια, καθαρή τακτική, καθαρές πράξεις. Τα Ηπειρώτικα προϊόντα είναι αρίστης ποιότητας και πολλά μοναδικά. Έτσι πρέπει να τα γνωρίσουν οι αγοραστές, για να τα προμηθεύεται μόνιμα. Πάνω σ’ αυτή τη βάση γίνεται η σύγκλιση των διαφορών.


ΕΡ: Μαζί με τα προϊόντα και την προώθηση, υπάρχει και η παραγωγή, η οποία μας έχει συνηθίσει στα προβλήματα. Σας βλέπουμε συχνά, αντί να στέλνετε επιστολές διαμαρτυρίας και να αρθρογραφείτε για τις δυσκολίες να παρεμβαίνετε σιωπηλά στην αντιμετώπισή τους… Ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι παραγωγοί το προηγούμενο έτος και τι βλέπετε για το επόμενο;


Ο «Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Προώθησης και Προβολής Προϊόντων» έχει καθήκον να είναι κοντά στο πλευρό των παραγωγών, να μιλάει μαζί τους, να ακούει και να συμβάλει στην επίλυσή τους. Αυτή άλλωστε είναι και η εντολή του Περιφερειάρχη μας, που γνωρίζετε τον αγώνα του και την ευαισθησία που δείχνει για τα προιόντα μας. Μακριά από μένα οποιαδήποτε σκέψη προσωπικής προβολής. Εργάτες είμαστε. Οι επιστολές στέλνονται όταν και όπου πρέπει, τα άρθρα προτιμώ να έχουν σχέση με την ενημέρωση, παρά με τη διαμαρτυρία. Ενημερωμένος παραγωγός σημαίνει σωστός παραγωγός. Αυτός είναι ο στόχος μας.
Οι παρεμβάσεις μας είναι άμεσες και δυνατές από τον ίδιο τον Περιφερειάρχη, στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, στον πρόεδρο του ΕΛΓΑ. Τα προβλήματα: Η διάθεση προϊόντων λόγω κοβιντ, ιδιαίτερα στα εσπεριδοειδή και στην ελιά. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, παγετός, συνεχείς βροχοπτώσεις με υψηλές θερμοκρασίες καθιστούν τα προϊόντα μη εμπορεύσιμα στην αγορά, ακατάλληλα για διάθεση. Το τρέχον έτος προστέθηκε σε όλα αυτά και η ακαρπία, λόγω των ιδιαίτερων κλιματικών αλλαγών. Ακόμη και το ακτινίδιο που αρχικά φαινόταν ότι θα πουληθεί σε ικανοποιητικές τιμές, εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και έλλειψης εργατικών χεριών, δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες των παραγωγών. Στο σημείο αυτό να επισημάνω ότι η έλλειψη εργατικών χεριών θα υπάρξει και στο επόμενο έτος αφού δεν αφορά μόνο την συγκομιδή των προϊόντων, αλλά και άλλες γεωργικές εργασίες. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι η πολιτεία να απλοποιήσει όσο γίνεται τη διαδικασία πρόσληψης εργατών γης.
Επίσης οι χαμηλές τιμές στο γάλα και στο κρέας ενώ παράλληλα έχουμε αύξηση των ζωοτροφών με αποτέλεσμα οι παραγωγοί να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν στα έξοδα εκτροφής των ζώων.Αν προσθέσουμε και τις παράνομες ελληνοποιήσεις προϊόντων η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο δυσκολη.Γι αυτό ακριβώς χρειάζεται έλεγχος από την Πολιτεία σε ο,τι εισάγεται, επεξεργάζεται, τυποποιείται, πωλείται.Αυτο φυσικά αφορά όλα τα προϊόντα το γάλα, κρέας, μέλι, λάδι, κρασί και ειδικά προϊόντα ΠΟΠ.Πανω σε αυτά γνωρίζουμε όλοι τον αγώνα που κάνει ο Περιφερειάρχης μας ο κ.Καχριμανης αφού πιστεύει ακράδαντα τόσο ο ίδιος όσο και εμείς ότι ο πρωτογενής τομέας είναι η κινητήριος δύναμη για την ανάπτυξη ολόκληρης της Ηπείρου.

ΕΡ:Εκτός από την Περιφέρεια, έχετε αρωγή και συνεργασία με άλλους φορείς. Σας συνδράμουν στο έργο σας τα Επιμελητήρια και τα Υπουργεία;


Είμαι απόλυτα ικανοποιημένη και φυσικά ευχαριστημένη από τη συνεργασία μου με όλους τους αρμόδιους φορείς που έχουν σχέση με το έργο της προώθησης και προβολής των προϊόντων μας. Να αρχίσω από τις υπηρεσίες της Περιφέρειας Ηπείρου ΔΑΟΚ, τα επιμελητήρια της Πρέβεζας ,Άρτας και Θεσπρωτίας, να τονίσω τις εκδηλώσεις που έγιναν διαδικτυακά και διά ζώσης και αναφέρω ενδεικτικά: Συμμετοχή και τοποθέτηση μου στην τηλεδιάσκεψη του επιμελητηρίου Πρέβεζας με ομιλήτρια την Ευρωβουλευτή της ΝΔ Μισέλ Ασημακοπούλου με θέμα:
«Η Εμπορική Πολιτική της Ε.Ε. Πρόσβαση στις Διεθνείς Αγορές και Ενίσχυση της Επιχειρηματικής Εξωστρέφειας»,
Να προσθέσω τις εκδηλώσεις του επιμελητηρίου Άρτας για τις επιχειρήσεις στην εστίαση, τον Βιώσιμο τουρισμό και την προβολή των τοπικών μας προϊόντων. Συνεργασία με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Υφυπουργό κ. Στύλιο και τον Υπουργό κ. Λιβανό αφού σε κάθε μας συνάντηση, άτυπη ή επίσημη, δεν παύω να διεκδικώ για τούς παραγωγούς όχι μόνο του Νομού μας, αλλά και της Ηπείρου γενικότερα. Συνεργασία με το υπουργείο Τουρισμού και συγκεκριμένα με την υφυπουργό κ. Ζαχαρακη. Στο σημείο αυτό να τονίσω πως θα εγκαινιάσουμε δράσεις το επόμενο διάστημα όσον αφορά το γαστρονομικό τουρισμό και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού.
Ακόμη, ουσιαστική είναι η συνεργασία με το Γεωπονικό τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων όπως και το τμήμα Τηλεπληροφορικης και Τηλεπικοινωνιών.

ΕΡ: Ποιες είναι οι κυριότερες δράσεις που αναπτύξατε κατά την θητεία σας και ποια ξεχωρίσατε ως πιο σημαντική για εσάς, αλλά και για την Περιφέρεια Ηπείρου;

Το έργο μας είναι πολύπλευρο και ασφαλώς λειτουργούμε με πρόγραμμα που βασίζεται στη συλλογικότητα. Επομένως είναι δύσκολο, αν όχι ακατόρθωτο να απομονώσουμε δράσεις. Τα προβλήματα αφορούν όλους τους παραγωγούς και η επίλυσή τους οπωσδήποτε είναι προς όφελος της Ηπειρώτικης οικονομίας. Μια απόπειρα θα κάνω.
Εκθέσεις προβολής και προώθησης των τοπικών μας προϊόντων διαδικτυακές και δια ζώσης: Στοκχόλμη, Ανουγκα, Ζάππειο, Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, εκτός Ηπείρου. Στην Ήπειρο: γιορτή μελιού στο Καναλάκι Πρέβεζας. Γαστρονομικό φεστιβάλ στην Πρέβεζα. Συνεργασία με το επιμελητήριο Πρέβεζας σε δράσεις προβολής προϊόντων σε συνδυασμό με εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως ο Ελαιοτουρισμός. Στα πλαίσια της πολιτιστικής διαδρομής των πέντε αρχαίων θεάτρων, επίσκεψη δημοσιογράφων για την προβολή των τοπικών μας προϊόντων σε όλες τις περιφερειακές ενότητες. Στόχος προσέλκυση επισκεπτών οι οποίοι θα ζήσουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία διακοπών: η φύση ο πολιτισμός, η γαστρονομία η οποία βασίζεται σε τοπικά προϊόντα είναι οι βασικοί πυλώνες για την ανάπτυξη της Ηπείρου. Επιχειρηματική Αποστολή αποτελούμενη από Γερμανούς επιχειρηματίες και δημοσιογράφους που δραστηριοποιούνται στους τομείς τροφίμων και ενέργειας οι οποίοι επισκέφτηκαν επιχειρήσεις στον τομέα της τυποποίησης προϊόντων του κτηνοτροφικού, πτηνοτροφικού τομέα, αλλά και θαλασσινών προιόντων της περιοχής μας, ιχθυοκαλλιέργειες.
Η επίσκεψη των Γερμανών επιχειρηματιών σε ιχθυοκαλλιέργειες και τα οινοποιία ήταν ιδιαίτερα επιτυχημένες. Είχε άριστα αποτελέσματα για τον τόπο μας, αφού έκλεισαν συμφωνίες με επιχειρηματίες τηςπεριοχής μας. Ειδικά για την αποστολή αυτή είχε γίνει προεργασία από το προηγούμενο έτος και βοήθησε και η προσωπική μου φιλία με την τότε πρόξενο του Ντίσελντορφ Μαρία Παπακωνσταντίνου και τον δήμαρχο του Σβερτε κ. Αξουργο. Συμμετοχή και τοποθέτηση μου σε τηλεδιάσκεψη του ΣΕΒΕ για τις εξαγωγές, την επιχειρηματικότητα και την προβολή των προϊόντων της Ηπείρου λόγω της ποιότητας και μοναδικότητα αυτών. Συνεργασία με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρεντζο για θέματα που αφορούν τους παραγωγούς εσπεριδοειδών και ελιάς (διαδικτυακά αλλά και διά ζώσης με επίσκεψη στα γραφεία του ΕΛΓΑ στην Αθήνα). Παρέμβαση στο υπουργείο Αγροτικής ανάπτυξης για την επιχορήγηση στα κηπευτικά στους παραγωγούς της Πρέβεζας.
Συνεργασία με τον υφυπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Στύλιο, συμμετοχή και τοποθέτηση στη διαβούλευση για την νέα αγροτική πολιτική ΚΑΠ της περιόδου 2021-2027 τόσο στην περιφέρεια Ιονίων Νήσων όσο και στην περιφέρεια Ηπείρου.
Να μού επιτρέψετε να σταματήσω την απαρίθμηση, γιατί δίνουμε καθημερινή μάχη. Η μάχη κρίνεται από την επιτυχία κι όχι από την προβολή. Το καθήκον μας.

ΕΡ:Εκτός από θεματική Αντιπεριφερειάρχης, είστε και Περιφερειακή Σύμβουλος της Π.Ε. Άρτας. Ποιες κατά την γνώμη σας είναι οι ελλείψεις σε θεσμική παρέμβαση στην Άρτα και με ποιον τρόπο θα μπορούσαν αυτές να αντιμετωπιστούν;


Όλοι οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Π.Ε. Άρτας αγωνιζόμαστε για την επίλυση των προβλημάτων του νομού. Οι θεσμικές παρεμβάσεις γίνονται πρωταρχικά από τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη κ.Βασιλειο Ψαθά.
Οπωσδήποτε κανείς δεν μπορεί να πει πως πετυχαίνουμε το απόλυτο, αλλά νομίζω πως παντού έχουμε φωνή, παλεύουμε και πετυχαίνουμε. Το να απομονώσω παρεμβάσεις κλπ. ίσως είναι υπερβολή και δεν βοηθάει σε τίποτε. Το επαναλαμβάνω: Όλοι παλεύουμε. Αγώνα διεξάγουμε. Από τον αγώνα αυτό μαθαίνουμε, βελτιωνόμαστε και αποδίδουμε, πιστεύω, το καλύτερο. Παράλληλα ακούμε τους πολίτες. Και πιστέψτε με. Έχουμε καλά αποτελέσματα.


ΕΡ: Τι ετοιμάζει η Περιφέρεια για το επόμενο διάστημα στον τομέα σας. Υπάρχει κάποια έκπληξη που θα ενδιέφερε και την Άρτα; Υπάρχει κάποια απολογιστική μέθοδος, εκτός από την πολιτική, σύμφωνα με την οποία να έχετε υπόψη κατά πόσο το έργο σας στην προώθηση των τοπικών προϊόντων είναι αποτελεσματική;

Σκέψεις, ιδέες, προτάσεις τίθενται στο τραπέζι σε καθημερινή βάση. Η Άρτα είναι ευλογημένος τόπος. Παράγουμε σχεδόν τα πάντα. Το πρόβλημα είναι στη διάθεση των προϊόντων. Ο Περιφερειάρχης, ο οποίος κατευθύνει και τις ενέργειές μας, κάνει διαρκή αγώνα για ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειακών ενοτήτων. Μελέτες υπάρχουν, προτάσεις συντάσσονται, και ασφαλώς κυριαρχεί ο προγραμματισμός. Η πολιτική και, περισσότερο, η πρακτική μας στην προώθηση του κάθε προϊόντος βασίζεται σε γενικές κατευθύνσεις, αλλά εξειδικεύεται ανάλογα με το προϊόν. Είναι μια διαρκής και μόνιμη μάχη. Και πολλές φορές εξαρτάται και από αντικειμενικούς παράγοντες ή παράγοντες της στιγμής. Όλοι κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος. Προσωπικά είμαι ευχαριστημένη, γιατί οι παραγωγοί κατανοούν τις δυσκολίες και τις αντίξοες αντικειμενικές συνθήκες με τις οποίες είμαστε υποχρεωμένοι να δραστηριοποιούμαστε. Και πιστέψτε με, αυτή είναι η καλύτερη απολογιστική μέθοδος. Η φωνή μένει, τα χαρτιά πολλές φορές πολτοποιούνται…

ΕΡ:Τι σας λένε οι παραγωγοί της Περιφέρειας, υπάρχει κάποιο θετικό πρόσημο στην όλη διαδικασία;


Αν και δεν θα ήθελα να απαντήσω με υποκειμενικότητα να πω όμως ότι οι παραγωγοί γνωρίζουν ότι διεκδικώ, αγωνίζομαι, ακούω και προσπαθώ για το καλύτερο. Άλλωστε πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Η αναγνώριση όμως της προσπάθειας είναι το μέγιστο κίνητρο για τη συνέχιση αυτού του αγώνος. Εξομολογούμαι. Την έχουμε. Και γι’ αυτό τους ευχαριστώ. Θετικότατο είναι το πρόσημο και η αναγνώριση της τεράστιας προσπάθειας που καταβάλλει ο Περιφερειάρχης για τη γνησιότητα των προϊόντων μας. Όχι μόνο αναγνωρίζει η πλειονότητα των παραγωγών ότι τα προϊόντα μας πρέπει να ανταποκρίνονται σε όσα γράφει η ετικέτα τους, αλλά και συμπαρίστανται στον αγώνα μας αυτόν.


ΕΡ:Έχετε επικοινωνία με αντίστοιχους τομεάρχες άλλων Περιφερειών; Έχετε μια σφαιρική εικόνα σε επίπεδο χώρας, σχετικά με την προώθηση των κατά τόπους προϊόντων;


Η επικοινωνία με παράγοντες άλλων Περιφερειών είναι απολύτως αναγκαία. Γι’ αυτό είναι άμεση και συνεχής η επικοινωνία μας. Αναφέρω ενδεικτικά την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ. Σοφια Μαυριδου, την Αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρινη, την περιφερειακή Σύμβουλο Χαλκιδικής, αρμόδια για αγροτικά θέματα κ.
Κατερίνα Ζωγράφου. Παρόμοια είναι η κατάσταση και στις δικές τους περιφέρειες: ο κοβιντ, οι χαμηλές τιμές των προϊόντων, τα έντονα καιρικά φαινόμενα είναι αρνητικοί παράγοντες στον σχεδιασμό, στην προώθηση και διάθεση των προϊόντων. Ανταλλάσουμε απόψεις, σχεδιάζουμε, προτείνουμε, μαθαίνουμε. Κι αυτή η μάθηση είναι το καλύτερο εργαλείο για την υλοποίηση του σχεδιασμού μας.


ΕΡ: Ήσασταν υποψήφια βουλευτής με το κόμμα της ΝΔ στις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου και της 17ης Ιουνίου του 2012. Γνωρίζουμε ότι ήσασταν ένα από τα πρόσωπα που είχαν προταθεί για υποψήφια βουλευτής στις εκλογές του 2019 και αρνηθήκατε. Έχετε λοιπόν άριστες σχέσεις με το κυβερνόν κόμμα. Πώς αξιολογείται το μέχρι τώρα έργο της κυβέρνησης; Σας συνδράμει στο έργο σας;


Όλα όσα αναφέρατε ανάγονται στον κύκλο της ενεργούς πολιτικοποίησής μου. Υποχρέωση και δικαίωμα κάθε πολίτη. Ο καθένας δραστηριοποιείται ανάλογα με την πολιτική του συνείδηση, την αντίληψη δηλαδή πως ό,τι κάνουμε ή ό,τι παραλείπουμε να κάνουμε είτε ιδιωτικά είτε δημόσια συνιστά θετική ή αρνητική συμβολή στη διαμόρφωση του ευρύτερου πολιτικού μας βίου. Και υποψήφια ήμουν βουλευτής και υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος. Και ολοι/ες επιλέγουμε και ψηφίζουμε συγκεκριμένο κόμμα. Δεν θα υπάρξει κανείς όμως που να έχει, έστω και αμυδρά υπόνοια πως στην άσκηση των καθηκόντων μου λειτούργησα πελατειακά και με κομματικό συμφέρον.
Πιστεύω αυτά που πιστεύω και αγωνίζομαι γι’ όσα ορίζει το καθήκον και η συνείδησή μου και, βέβαια, η θέση μου ως Αντιπεριφερειάρχης. Η κυβέρνηση κρίνεται και θα κριθεί ανάλογα. Εγώ αξιολογούμαι από το έργο μου στην Περιφέρεια. Στην παρούσα φάση δεν κρίνω. Κρίνομαι.


ΕΡ:Ποιες είναι οι σχέσεις σας με τους άλλους Περιφερειακούς Συμβούλους της Π.Ε. Άρτας. Υπάρχει συνεργασία και συλλογικότητα;


Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, όλοι μας, υπηρετούμε το νομό μας με συλλογική -κοινή- προσπάθεια. Αγωνιζόμαστε για το κοινό καλό του τόπου μας. Η συνεργασία και η συλλογικότητα είναι δεδομένη.
Προσωπικά είμαι απόλυτα ευχαριστημένη από τα αποτελέσματα της κοινής μας προσπάθειας. Έτσι ξεκινήσαμε, έτσι βαδίζουμε και, είναι σίγουρο, έτσι θα πορευθούμε στο μέλλον.


ΕΡ:Έχετε μεγάλη προϋπηρεσία στην αυτοδιοίκηση, υπηρετώντας σε όλους σχεδόν τους φορείς της στην περιοχή. Τι θεωρείτε ότι είναι αυτό το περισσότερο που θα θέλατε να προσφέρετε, με την χρήση της εμπειρίας που αποκτήσατε; Τι λείπει ή μάλλον ποιο θα ήταν το μεγάλο σας έργο προσφοράς για την περιοχή και ιδίως της Άρτας;


Η ερώτησή σας, θα την έλεγα καθαρά ανακριτική, και γι’ αυτό σας ευχαριστώ, γιατί μού δίνετε την ευκαιρία να καταθέσω τις σκέψεις μου και το όνειρό μου. Να γίνει γνωστή η περιοχή, ο νομός μας για τα προϊόντα του, τα μνημεία του -βυζαντινά και μη- και να εκμεταλλευθούμε τον Άραχθο, το ποτάμι μας. Αυτό που γίνεται σε πολλές πόλεις που διασχίζονται από ποτάμια. Στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Σαφώς το όραμα αυτό απαιτεί πρόγραμμα, έργα υποδομής και επενδύσεις. Με κοινή προσπάθεια όλα είναι κατορθωτά.
ΕΡ: Ευχαριστούμε πολύ
Κι εγώ σας ευχαριστώ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα