20.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΕΤΑΝΙΤΗΣ: Επισημαίνειτην αξία του Πτηνοτροφικού

Διαβάστε επίσης

Αν είναι ένα πράγμα που κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει είναι ότι ο Πρόεδρος του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού Άρτας κ. Δημήτρης Πετανίτης, κάνει ότι είναι δυνατόν, προκειμένου η πολύπαθη επιχείρηση να μπορέσει να βγει στον αφρό και να έχει τον αναπτυξιακό χαρακτήρα που όλοι θέλουμε.
Τα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει τώρα, δεν έχουν να κάνουν με τα εσωτερικά προβλήματα, τα οποία τον ταλάνισαν και θα συνεχίζουν να τον απασχολούν, αλλά με τα θέματα που σχετίζονται με την ίδια την λειτουργία της Πτηνοτροφίας στην χώρα μας.
Τα τελευταία χρόνια οι πτηνοτροφικές επιχειρήσεις είχαν να αντιμετωπίσουν μια σωρεία από δυσκολίες, οι οποίες προσδιορίζονταν στην αρχή από τον αθέμιτο ανταγωνισμό, τον οποίον δεχόταν στην αγορά από τις επιχειρήσεις του εξωτερικού και ειδικότερα των πρώην ανατολικών χωρών, οι οποίες εκμεταλλευόταν το χαμηλό φορολογικό σύστημα των κρατών της έδρας τους, προκειμένου να ρίχνουν κάτω του κόστους τις τιμές και να θέτουν εκποδών του ανταγωνισμού και της κατανάλωσης τις ελληνικές πτηνοπαραγωγικές μονάδες.
Στην συνέχεια ακολούθησε το μεγάλο πλήγμα της υγειονομικής κρίσης και βέβαια των οικονομικών αδιεξόδων στα οποία οδήγησε μεγάλο κομμάτι της παραγωγικής αγοράς.
Η αύξηση του κόστους των μεταφορών στην αρχή, επέφερε αύξηση στο κόστος των ζωοτροφών, το οποίο κορυφώθηκε με την ενεργειακή κρίση. Πλέον ο Συνεταιρισμός και η ελληνική πτηνοτροφία έχει να αντιμετωπίσει την αλματώδη αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος στην λειτουργία των επιχειρήσεών τους, την μετακύλιση στην αύξηση περαιτέρω του κόστους των ζωοτροφών, από την αύξηση του κόστους των καυσίμων…
Το κουβάρι είναι τόσο μπερδεμένο, που πραγματικά θέλει το ξίφος του Μ. Αλεξάνδρου για να λυθεί αυτός ο γόρδιος δεσμός των αδιεξόδων που αντιμετωπίζει η ελληνική Πτηνοτροφία.
Αυτό το έχει κατανοήσει ιδιαίτερα ο Δημήτρης Πετανίτης, ο οποίος δεν εξάγει τα προβλήματα αυτά, ως αποκλειστικό ζήτημα του Πτηνοτροφικού Συνεταιρισμού της Άρτας, αλλά αντίθετα ως εγγενές πρόβλημα της Πτηνοτροφίας στην Ελλάδα.
Στην επαφή του με τον υφΑΑΤ κ. Γιώργο Στύλιο, δεν επέμεινε στα μεγάλα προβλήματα που ήδη αντιμετωπίζει ο Πτηνοτροφικός, αλλά τον ενημέρωσε για τις αλλαγές που πρέπει να κάνει η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να στηρίξει ένα μεγάλο κομμάτι της υγιούς ελληνικής οικονομίας, που διαχειρίζεται περίπου 1,5 δισ. ευρώ τον χρόνο.
Ανταλλάχθησαν απόψεις και προτάσεις, με μόνο στόχο να εξυγειανθεί σε πλήρες επίπεδο η Πτηνοτροφία και όχι μόνο να υποστηριχθεί ο Συνεταιρισμός της Άρτας…
Ο Δημήτρης Πετανίτης, επικοινωνεί την κατάσταση σε όλους τους φορείς και τον είδαμε αυτήν την εβδομάδα να συζητάει και να ενημερώνει τον δήμαρχο Αρταίων κ. Χρήστο Τσιρογιάννη. Ο λόγος του ενδιαφέροντος της τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδίως του α’ βαθμού, πασιφανής.
Ο Πτηνοτροφικός Συνεταιρισμός της Άρτας είναι πλέον ο μοναδικός μεγάλος παραγωγικός μηχανισμός της περιοχής της Άρτας: εκτός από την κρεατοπαραγωγική του δυναμική, απασχολεί εκατοντάδες άτομα και ζει αντίστοιχο αριθμό οικογενειών, σε μια γραμμή άμεσων και έμμεσων συνεργατών. Αξίζει λοιπόν την προσοχή μας, αλλά και την υποστήριξή μας απέναντι στα δύσκολα δεδομένα που αντιμετωπίζει.
Και ο πρόεδρος κ. Πετανίτης καλά κάνει και δεν αφήνει κανέναν να το ξεχάσει!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα