20.8 C
Arta
3 Μαΐου 2024

Χρήσιμος ο Παν. Παπάκος

Διαβάστε επίσης

  • Είχαμε παρακολουθήσει την εκδήλωση που είχε παρουσιάσει ο Μ/Φ ΣΚΟΥΦΑΣ για τον πόλεμο των οχυρών, όπου ομιλητής και παρουσιαστής ήταν ο Δικηγόρος- ερευνητής Παναγιώτης Παπάκος, ο οποίος και απεδείχθη η μεγάλη έκπληξη της ιστορικής έρευνας στην περιοχή μας.
  • Γράφαμε τότε ότι περιμένουμε περισσότερα πλέον από αυτόν, αφού διέβη τον Ρουβίκωνα της πρώτης παρουσίασης, και απ’ότι μπορούμε και γνωρίζουμε ο καλός συμπολίτης μας έχει μεγάλο θεματολόγιο για να αναπτύξει και να αναδείξει.
  • Ο Παναγιώτης Παπάκος, είναι εγγονός του αείμνηστου δικηγόρου Νικολάου Ευταξία, ο οποίος είχε χειριστεί τις νομικές υποθέσεις της Ισραηλιτικής Κοινότητας της Άρτας, αλλά και των Ισραηλιτών της πόλης μας, και μάλιστα είχε αναλάβει το αρχείο του, το οποίο με μεγάλη φροντίδα οργάνωσε, προκειμένου να καταστεί χρήσιμο για έρευνα.
  • Στο τέλος του έτους λοιπόν αποφάσισε να κάνει ένα μεγάλο δώρο στον Μ/Φ Σκουφάς και να παραδώσει χρήσιμο αρχειακό υλικό.
  • Για την δωρεά αυτή ο ΣΚΟΥΦΑΣ προχώρησε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα όπου ανέφερε:
  • «Με συγκίνηση και ευγνωμοσύνη ο Σύλλογός μας αποδέχθηκε τη δωρεά αρχειακού υλικού εκ μέρους του κ. Παναγιώτη Παπάκου. Το αρχείο αφορά στην Ισραηλιτική Κοινότητα Άρτης και απαρτίζεται από πιστοποιητικά της Κοινότητος, δηλώσεις προς τον ΟΠΑΙΕ, καθώς και σχετική αλληλογραφία και προέρχεται από το αρχείο του αειμνήστου δικηγόρου Νικολάου Ευταξία.
  • Μέσα στο ζοφερό κλίμα των ημερών, η δωρεά του εν λόγω αρχείου αποτελεί μεγάλη χαρά για τον Σύλλογό μας, που ήδη διασώζει κειμήλια της Ισραηλιτικής Κοινότητος της πόλης μας. Ευχόμαστε η ωραία κίνηση του κ. Παπάκου να βρει μιμητές, ώστε να φωτιστούν όλες οι πτυχές της μακραίωνης ιστορίας της πόλης μας».
  • Να σημειώσουμε ότι στο Δ.Σ. του Μ/Φ Συλλόγου συμμετέχει ως εκλεγμένο μέλος και ο Χάρης Βαδιβούλης, ο οποίος μετά την επιστροφή του στην Άρτα ασχολείται επισταμένως με τα ζητήματα της ιστορίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας Άρτας.
  • Είχαμε αναφέρει ότι πολλοί σύλλογοι είχαν αναστείλει τις δραστηριότητές της, μέχρι το δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου, λόγω του covid-19.
  • Ο Μακρυγιάννης με ανακοίνωσή του παρατείνει την αναστολή σημειώνοντας: θέλουμε να σας ενημερώσουμε πως μετά από τη συνεχόμενη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη και την περιοχή μας, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου με αίσθημα ευθύνης και σε συνεννόηση με τους δασκάλους των τμημάτων μας θεωρήσαμε σκόπιμο να μην αρχίσει η λειτουργία τους ακόμη, αλλά να επανεκτιμήσουμε την κατάσταση και να λειτουργήσουμε με ασφάλεια για όλους μόλις εκτονωθεί η έξαρση της πανδημίας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα