Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις πολλών παραγόντων το αποτέλεσμα της ήττας εντός έδρας από την ιστορική Παναχαϊκή με το 0-3 δεν οφειλόταν μόνο στην ανωτερότητα της Πατραϊκής ομάδας, αλλά και στο γεγονός ότι η ομάδα της Αναγέννησης ήταν στο στάδιο της προσαρμογής με το νέο προπονητή Ανδρέα Λαυδαριά στο διάστημα που προηγήθηκε να προσπαθεί να γνωρίσει τους παίκτες του και τις δυνατότητές του. Να σημειωθεί ότι η ομάδα αντιμετώπισε και κρούσματα κορωνοϊού, που είχε ως αποτέλεσμα να κρατήσει εκτός αγωνιστικού χώρου έμπειρους παίκτες όπως π.χ. ο Άρης Μιχάλης, σύμφωνα και με τα νέα υγειονομικά πρωτόκολλα.
Σε κάθε περίπτωση το αποτέλεσμα απογοήτευσε τους φιλάθλους της αρτινής ομάδας, οι οποίοι είδαν στο 11ο λεπτό να μπαίνει το πρώτο τέρμα από τον Μπουρλάκη, στο 29ο λεπτό ο Αλεξόπουλος σημείωσε το δεύτερο γκολ και ο ίδιος παίκτης έγραψε στο 55ο λεπτό το τρίτο και τελευταίο τέρμα του αγώνα.
Η αγωνιστική εμπειρία με έναν τόσο δύσκολο αντίπαλο, ήταν όμως χρήσιμη για τον προπονητή και τους παίκτες, οι οποίοι έχουν μπροστά τους δώδεκα παιχνίδια, για να ανατρέψουν την πορεία του υποβιβασμού της ομάδας και την διατήρησή της στην Γ’ Εθνική κατηγορία.
Η ΑΕΚΠ έφυγε με τους τρεις βαθμούς της νίκης στο 92’
Με ένα γκολ στο 92΄ τους τρεις βαθμούς της νίκης χάρισε ο Σίμος στην ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Κιρκιζατών – Πλησιών στο γήπεδο της ομάδας της Δόξας Άρτας «Γεώργιος Γιολδάσης», την οποία αντιμετώπισε το Σάββατο.
Παρά το γεγονός ότι και οι δυο ομάδες έπαιξαν ισότιμα, η τύχη τελικά χαμογέλασε στην ΑΕΚΠ, η οποία μπόρεσε και πήρε το διπλό στην παράταση, δίνοντας ελπίδες στην ομάδα.
ΑΒΔΗΡΗΤΙΣΜΟΣ;
Είχαμε αναφερθεί και στο παρελθόν αναφορικά με τις υποδομές των γηπέδων στα χωριά της Άρτας και είχαμε επισημάνει ότι οι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης αρέσκονται να κάνουν αναφορές για τα έργα που έκαναν, πολλές φορές για γήπεδα χωρίς αγωνιστική αναφορά.
Επειδή από αυτήν εδώ την στήλη επισημάναμε ότι ομάδες όπως π.χ. η ΑΕΚΠ παίζει σε ένα ακατάλληλο γήπεδο, χωρίς κερκίδες, χωρίς τουαλέτες και βέβαια χωρίς αποδυτήρια, είναι προκλητικές γι’αυτούς τέτοιες αναφορές. Παρόλα αυτά η αλήθεια είναι ότι ένα τεχνικό πρόγραμμα για την χρηματοδότηση ενός έργου μπορεί να συνταχθεί με εισήγηση που ελήφθη 2-3 χρόνια πριν, οπότε σε κάποιον βαθμό μπορεί να δικαιολογηθεί αυτή η αναντιστοιχία, που από πολλούς χαρακτηρίζεται ως σύγχρονος Αβδηριτισμός