12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Εμείς άραγε δεν έχουμε ευθύνες;

Διαβάστε επίσης

Διαβάζοντας την συνέντευξη του πρώην νομάρχη Άρτας κ. Γιώργου Παπαβασιλείου, σε πιάνει κατάθλιψη, γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι ζητήματα που μας παρουσιάζονται ως θέματα της επικαιρότητας, είναι προβλήματα που πολλές φορές παρουσιάστηκαν στο παρελθόν, που προγραμματίσαμε πως να τα αντιμετωπίσουμε και μετά … τίποτε.
Είναι σημαντικό το γεγονός ότι ο Γιώργος Παπαβασιλείου αναφέρεται σε ζητήματα, που είχαν δρομολογηθεί την τετραετία 2004-2010 και δεν συνεχίστηκε τίποτε από αυτά: γεωθερμικό Συκιών, Διοικητήριο (σε χώρο παραποταμίων), Μελέτη αξιοποίησης της λίμνης Πουρναρίου, η οποία με έξοδα της ΔΕΗ θα είχε ανατεθεί στο Μετσόβειο Πολυτεχνείο κ.α., τα οποία μπορεί κάποιος να θυμηθεί ξαναδιαβάζοντας την συνέντευξη του.
Αυτό σημαίνει ότι η οργανωμένη Πολιτεία μας, όπως εκπροσωπείται από φορείς, όπως είναι η Αυτοδιοίκηση, έχει γνώση των ζητημάτων και των θεμάτων που έχουν αναδειχθεί, αλλά έχει ως πολιτική της προτεραιότητα το «μη πράττειν», γενικά και αόριστα, μεταφέροντας το πρόβλημα κάτω από το χαλί, μέχρι να παραπατήσουμε σε αυτό και να πέσουμε…
Η λογική της αναβλητικότητας και της μη περαίωσης των υποθέσεων που αφορούν τα συνολικά προβλήματα της περιοχής μας, καλώς ή κακώς έχει πλέον εγκαθιδρυθεί και είναι αναμενόμενη από τους πολίτες. Γι’αυτό βιώνουμε μια κατάσταση όπου τα προβλήματα φαίνεται να μην τελειώνουν ποτέ στο Νομό της Φαιδράς Πορτοκαλέας.
Έκανε λόγο ο επικεφαλής της κίνησης για την ανάδειξη της λίμνης Πουρναρίου, Γιάννης Σπύρου, ότι εδώ και πολλά χρόνια σκονιζόταν σε κάποιο συρτάρι της Αντιπεριφέρειας Άρτας η μοναδική έκθεση για την ανάδειξη και αξιοποίηση της λίμνης Πουρναρίου…
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, να μην κινηθεί ο πολιτικός κόσμος όταν έπρεπε και αυτή η μελέτη πλέον για να ληφθεί σοβαρά, να πρέπει να επικαιροποιηθεί, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε χρήματα από τον δημόσιο κορβανά, λες κι αυτός είναι ατελείωτος, προκειμένου να προχωρήσουμε μια διαδικασία, η οποία αν έγκαιρα διδόταν στην διάθεση της κοινωνίας τώρα θα είχαμε γλιτώσει φαιά ουσία και χρήμα.
Το σωστό timing δεν έχει να κάνει με την επιλογή κάποιου αν θα κατέβει με κάποιο κόμμα ή θα ασχοληθεί με την πολιτική, αλλά αν αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που παρουσιάζονται για το συμφέρον του τόπου.
Σήμερα, δυστυχώς είναι πολύ αργά: Εν ολίγοις το πουλάκι πέταξε και δεν είναι δυνατόν να γυρίσει ο χρόνος πίσω. Η ΔΕΗ θα σου πει: αδελφέ έδωσα στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας μια μελέτη και επί τέσσερα χρόνια, όχι μόνο δεν την έκλωθε, αλλά την πέταξε στα άδυτα της σκόνης. Κάνατε τις επιλογές σας, ήτοι αδιαφορήσατε για την λίμνη.
Οπότε κι εγώ, επειδή εσείς δεν έχετε την διάθεση να κάνετε το ο,τιδήποτε, πήρα την πρωτοβουλία να την αξιοποιήσω με όποιον τρόπο θεωρώ καλύτερο.
Είδαμε και στο Δημοτικό Συμβούλιο τις αντιδράσεις, καθώς καλούνται τώρα οι φορείς του πρώτου βαθμού Αυτοδιοίκησης να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά και να αποτρέψουν έναν έργο που ήδη βρίσκεται στο στάδιο της ολοκλήρωσης. Πέραν από τις σκοπιμότητες, φαίνεται να είναι νόμιμο, οπότε όποιες αποφάσεις κι αν λάβουν τα συμβούλια, μάλλον γνωμοδοτικές είναι παρά έχουν κάποιο αποτέλεσμα.
Από κει και πέρα, και στην Περιφέρεια να πάει το θέμα τι θα αλλάξει; Η Περιφέρεια δεν ήταν αυτή που έθαψε την μελέτη; Σήμερα με ποιο ηθικό ανάστημα θα ζητήσει τον λόγο από την ΔΕΗ; Ας αναλογιστούμε, ότι τέτοια ζητήματα λαμβάνουν χώρα καθημερινά στις συναλλαγές των ιδιωτών με το Δημόσιο… Αδράνησες κύριε; Πάει έχασες το δικαίωμά σου. Γιατί να ισχύσει κάτι το διαφορετικό με το φιλέτο της λίμνης Πουρναρίου;

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα