20.8 C
Arta
19 Μαΐου 2024

Κινητοποίηση στην Άρτα της ΟΑΣΝΑ

Διαβάστε επίσης

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Άρτας και διάφοροι Αγροτικοί Σύλλογοι πραγματοποίησαν την Παρασκευή 28 Γενάρη δυναμική κινητοποίηση στους κεντρικούς δρόμους της πόλης, η οποία κατέληξε στο γραφείο του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργου Στύλιου, όπου και επέδωσαν ψήφισμα με τα εξής αιτήματα:
Άμεση αποζημίωση των παραγωγών για τη χαμένη σοδειά λόγω κλιματικής αλλαγής και κάθε είδος καταστροφής του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου.
Μείωση του κόστους παραγωγής, πρώτων υλών και Ενέργειας.
Να μείνει ο αγροτικός κόσμος έξω από τα κερδοσκοπικά παιχνίδια των εταιρειών.
Δημιουργία υποδομών: αγροτικοί δρόμοι, αρδευτικά έργα, πλαίσιο οργάνωσης της αγροτικής παραγωγής.
Καταβολή από το κράτος των οφειλόμενων εισφορών που εκκρεμούν στον ΕΛΓΑ.
Οι Αγροτικοί Σύλλογοι ανανέωσαν το αγωνιστικό τους ραντεβού για την Παρασκευή 4 Φλεβάρη στις 11 το πρωί στη Γέφυρα της Άρτας, όπου θα πραγματοποιήσουν κινητοποίηση με τα τρακτέρ τους.

Ολοκληρώθηκαν
οι αρχαιρεσίες

Μέσα σε δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Αρτας (ΟΑΣΝΑ) ολοκλήρωσε τη διαδικασία των αρχαιρεσιών στους αγροτικούς συλλόγους για την ανάδειξη νέων ΔΣ και αντιπροσώπων για το Συνέδριό της και σήμερα προχωρεί στην πραγματοποίησή του.
Η ολοκλήρωση των αρχαιρεσιών με την συγκρότηση 2 νέων αγροτικών συλλόγων Πετα Κλειστού και Άνω Πέτρας, την ενίσχυση των υπαρχόντων και η πραγματοποίηση του συνεδρίου αποτελούν μια σημαντική παρακαταθήκη για την αναζωογόνηση του αγροτικού κινήματος. Επίσης ελπιδοφόρο είναι το στοιχείο ότι κατά τη διαδικασία των αρχαιρεσιών συμμετείχαν αρκετοί για πρώτη φορά καθώς επίσης και ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι νέοι σε ηλικία είναι μια σημαντική παρακαταθήκη. Με τη συμμετοχή τους στις αρχαιρεσίες επέλεξαν να εκφράσουν την αγωνία τους για τα νέα αδιέξοδα που αντιμετωπίζουν, την αγανάκτησή τους, από την διαχρονική εφαρμοζόμενη αντιλαϊκή πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των μεγαλεμπόρων και των επιχειρηματικών ομίλων, δείχνοντας εμπιστοσύνη στη δύναμη της οργάνωσης και στην ελπίδα του αγώνα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα