17.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

κυβέρνηση illustration

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο Άλκης Παπαχρηστάκης

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας διάγει την Τρίτη χρονια της διακυβέρνησής της χώρας, τα σημάδια παρακμής είναι πλέον εμφανή και η κυβέρνηση των αρίστων όσο και να προσπαθεί να πείσει ότι λειτουργεί εντυπωσιακά εκ του αποτελέσματος δείχνει ένα μεγάλο κενό, δηλαδή είναι μία κυβέρνηση χωρίς ουσία, μία κυβέρνηση που στην καθημερινότητά δεν μπορεί να δώσει λύσεις ενώ στα καυτά προβλήματα της κοινωνίας έχει αποτύχει.
Η καθημερινότητα των πολιτών έχει σχέση με οτιδήποτε απασχολεί την κοινωνία. Να αναφέρω ενδεικτικά, την Πανδημία και την υγεία, την ακρίβεια(s/m) , την ενεργειακή κρίση(ρεύμα, φυσικό αέριο, πετρέλαιο), τα εργασιακά, τα προβλήματα της νέας γενιάς, την αξιοπιστία, την οποιαδήποτε επιχείρηση, τα εμπορικά καταστήματα, την εστίαση, την αύξηση του κατώτατου μισθού, τον χαμηλοσυνταξιουχο, και μέσα σε όλα αυτά και η κακοκαιρία που προκάλεσε ένα σωρό προβλήματα λόγω ανικανότητας να αντιμετωπιστει.Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρακολουθεί σαν απλός θεατής χωρίς να μπορεί να διαχειριστεί τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν, καμία ευθύνη δεν ανέλαβε κανείς και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός και η ομάδα του, η κρατική μηχανή ειδικά αφού γνώριζε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έρχονταν και αφού ενημέρωναν τους πολίτες ότι ήταν πανέτοιμοι για την αντιμετώπιση αυτών, δημιούργησαν μια <<άνευ προηγούμενου>> ταλαιπωρία σε χιλιάδες πολίτες. Έτσι έγινε και το καλοκαίρι με τις φωτιές, έτσι και πριν λίγο καιρό με τις πλημμύρες και ο Έλληνας πολίτης <<αφέθηκε στην τύχη του>> ενώ η κυβέρνηση παρακολουθεί άπραγη τη στιγμή μάλιστα που υπάρχουν ευθυνες και ο πρωθυπουργός της χώρας είναι αφανής, όχι μόνο στα προβλήματα που ταλαιπωρούν τον πολίτη αλλά και στο αρνητικό κλίμα που υπάρχει στην οικονομία. Και σαν να μην συμβαίνει τίποτε αυτός ετοιμάζει την επόμενη επικοινωνιακή του πολιτική έχοντας συμμάχο τα ΜΜΕ. Στην Πανδημία απέτυχε χωρίς να δώσει λύσεις και δυστυχώς θρηνήσαμε 23000 και πλέον νεκρούς, η ενέργεια έχει δημιουργήσει πολλά προβλήματα ειδικά στο χώρο της εστίασης και στα εισοδήματα του πολίτη γιατί έχει ξεφύγει η τιμολογιακή πολιτική με την ανέχεια του κράτους, η ακρίβεια στο καθημερινό τραπέζι της οικογένειας είναι αισθητή και δημιουργεί προβλήματα στην συνοχή της κοινωνίας και στον οικογενειακό προϋπολογισμό. Η οικονομία της χώρας φαίνεται να παίρνειτην κατηφόρα και μαζί της συμπαρασύρει και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Η κυβέρνηση προσπαθεί να κυριαρχήσει στην πολιτική ζωή με παροχές και υποσχέσεις για να ελπίζει ότι θα ελέγξει την κατάσταση πριν ξεφύγει.
Και όμως το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει από τα προαναφερόμενα είναι οι νέοι και η νεολαία που πραγματικά είναι πολυ θυμωμένοι με την κυβέρνηση και έχουν απόλυτο δίκιο.
Γιατί;
Διότι ο πρωθυπουργός ήταν αυτός που είχε υποσχεθεί στους νέους και καλές και πολλές δουλειές που πλέον δεν υπάρχουν. Βλέπω την κυβέρνηση να αποφασίζει χωρίς να βλέπει τις ανάγκες της νεολαίας, παράδειγμα οι αποφάσεις στην Παιδεία που παίρνουν στο Υπουργείο είναι άδικες έως αυστηρές, η μείωση των εισακτέων λόγω της ελάχιστη βάση εισαγωγης θα αυξήσει την μειώσει των θέσεων στα πανεπιστήμια. Ειδικά μάλιστα εν μέσω πανδημίας έχουν χαθεί πολλά μαθήματα και με την προβληματική τηλεκπαίδευση οι μαθητές των λυκείων είναι εξοργισμένοι απέναντι στην Υπουργό και στην κυβέρνηση που απαξιώνει τον διάλογο και την εξεύρεση λύσεων. Αυτή η κυβέρνηση τιμωρεί τη νέα γενιά και ωθεί τους νέους στο brain drain. Είναι οι νέοι θύματα της κρίσης που προηγήθηκε της Πανδημίας αλλά περισσότερο είναι θυμωμένοι με τη σημερινή κυβέρνηση που αποφασίζει για τους νέους χωρίς να τους δίνει Ελπίδα και προοπτική.
Η Νέα Δημοκρατίας και η Κυβέρνηση με σύμμαχο τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έχουν δημιουργήσει ένα παρακμιακό κράτος εγκλωβίζοντας τους πολίτες, είναι μία κυβέρνηση illustration εξωτερικα διαφημίζοντας την πολιτική εντυπωσιακα, ενω εσωτερικά είναι ένα μεγάλο κενό χωρίς ουσία και χωρίς προοπτική. Μήπως είναι ώρα να φύγουν;
Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ένα κράτος πρόνοιας για την παιδεία, την υγεία, την εργασία, για την αγροτικη πολιτική, την ενέργεια, την επιχειρηματικότητα, για την ασφάλεια της χώρας, για την προστασία του πολίτη.
Το ΠΑΣΟΚ και ο Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι ΜΑΖΊ είμαστε πεπεισμένοι ότι τα ζητήματα που απασχολούν την Ελληνική κοινωνία θα αποτελέσουν προτεραιότητα για μία προοπτική με ΑΞΙΟΠΙΣΤΊΑ για ένα καλύτερο μέλλον της χώρας.
(* Άλκης Παπάχρηστάκης, αναπληρωτής γραμματέας του Τομέα Αθλητισμού του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής)

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα