24.8 C
Arta
21 Σεπτεμβρίου 2024

Δαμόκλειος σπάθη για έξι οικογένειες τα δέντρα στην οδό Γρ. Λαμπράκη

Διαβάστε επίσης

Σε κατάσταση απόγνωσης βρίσκονται έξι οικογένειες που διαμένουν επί των οδώνΠίνδου και Γρ. Λαμπράκη, πάνω από τους Αγίους Αποστόλους, καθώς κάποια δέντρα που ευρίσκονται στην περιαστικό δάσος του Λόφου Περάνθης, κινδυνεύουν να καταρρεύσουν και να απειλήσουν περιουσίες, ακόμη και ανθρώπινες ζωές.
Μάλιστα πριν λίγες ημέρες ένα κλαδί δέντρου έπεσε στην αυλή μιας από τις οικογένειες και παραλίγο να καταπλακώσει ένα πεντάχρονο παιδάκι, που έπαιζε αμέριμνο. Αυτό ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της οργής για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς εδώ και πολλά χρόνια κάνουν επανειλλημένα αιτήσεις και παραστάσεις στο Δημαρχείο της Άρτας και το μόνο που εισπράττουν είναι … η συμπάθεια και οι υποσχέσεις ότι θα επιληφθούν της κατάστασης.
Να σημειωθεί ότι οι πτώσεις των κλαδιών και των κορμών είναι πλέον μια καθημερινότητα και μάλιστα στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε αποδεικνύεται ότι κατέστρεψαν και μια μικρή αποθήκη.
Με το θέμα αυτό είχε ασχοληθεί και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Τζένη Ταπραντζή, η οποία δημοσίευσε έγγραφο αίτημα τεσσάρων οικογενειών για την κοπή των δέντρων στην οδό Γρηγορίου Λαμπράκη σημειώνοντας σε ανάρτησή της στο facebook «Πόσα χρόνια και πόσες αιτήσεις πρέπει να κάνουν τελικά κάποιες οικογένειες για να αποφύγουν τον κίνδυνο πάνω από το κεφάλι τους;; Ας κοπούν,επιτέλους,αυτά τα δένδρα…μην θρηνήσουμε θύματα!!!… (οδός Γρηγορίου Λαμπράκη)»
Σύμφωνα με το κείμενο της αίτησης οι οικογένειες ζητούν «…άμεση κοπή δέντρων μετά την πτώση του περσινού πάνω σε ταράτσα σπιτιού. Αιτήσεις παλαιών χρόνων δεν λήφθηκαν υπόψην, αλλά ούτε και η φετινή παρά τη διαβεβαίωση του δημάρχου για την άμεση κοπή πριν ένα μήνα. Βρέθηκε άνθρωπος για να τα κόψει, τα στοιχεία του υπάρχουν στο δημαρχείο, με το ποσό των 3000 €. Θεωρούμε πολύ μικρό το ποσό μπροστά στην ανθρώπινη ζωή που ρισκάρεται κάθε μέρα. Τέλος πριν λίγες ημέρες υπήρχε ξανά πτώση κορμού στην αυλή του σπιτιού και για λίγα λεπτά ευτυχώς δεν θρηνήσαμε το χαμό ενός μικρού παιδιού».
Να σημειωθεί ότι οι κάτοικοι δεν μπορούν να προχωρήσουν οι ίδιοι στην κοπή των συγκεκριμένων δέντρων που βρίσκονται τσακισμένα και επικίνδυνα δίπλα από τα σπίτια τους, καθώς αφενός δεν είναι στην δική τους ιδιοκτησία (εκεί, σύμφωνα με τους κατοίκους, το ιδιοκτησιακό καθεστώς ερείδεται μεταξύ δημοσίου, Δήμου Αρταίων και Ι.Μ. Κάτω Παναγιάς).
Οι οικογένειες δεν ξέρουν πλέον τι να κάνουν, καθώς η κατάσταση αυτή φαίνεται να είναι πραγματική δαμόκλειος σπάθη απειλώντας τους καθημερινά, ενώ σε περιπτώσεις έκτακτων καιρικών φαινομένων τρέμουν, μήπως πέσει στο κεφάλι τους κάποιος κορμός ή κάποιο τσακισμένο κλαδί…
Θα παρακολουθούμε την εξέλιξη της κατάστασης αυτής, προκειμένου να διαπιστώσουμε με ποιον τρόπο κινείται ο Δήμος σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, καθώς στην δημόσια εικόνα του προβάλλεται ως άμεσα επεμβαίνων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων κατάστασης κινδύνου.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα