19.8 C
Arta
6 Μαΐου 2024

Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ Υπάρχει μεγάλο χάσμα από τα ΛΑΪΚ στον λαϊκισμό

Διαβάστε επίσης

Μάλλον ο δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης ευρίσκεται σε σύγχυση, αναφορικά με την θεσμική θέση, σχετικά με τους αγρότες της περιοχής και τις εκδηλώσεις τους, οι οποίες εντάσσονται σε πανελλήνιες διαδηλώσεις, που έχει αποφασίσει το άτυπο όργανο της Πανελλήνιας Επιτροπής των Μπλόκων.
Το να προσφεύγουν οι αγρότες στο Δημαρχείο της Άρτας, στα πλαίσια της πανελλήνιας δράσης τους και να υποβάλλουν εκεί το ψήφισμα τους και μάλιστα να καταθέτουν και ερωτήσεις στον Δήμαρχο, από τον οποίο ζητούσαν απαντήσεις, είναι κάτι το πρωτοφανές και το …ανήκουστο πανελληνίως.
Όπως βέβαια πρωτοφανής ήταν και η αντίδραση του Δημάρχου Αρταίων κ. Τσιρογιάννη, όχι μόνο να παραλάβει το ψήφισμα, όχι μόνο να τους επιτρέψει να παρκάρουν τα τρακτέρ στον χώρο του Δημαρχείου, αλλά και να συγκαλέσει και δημόσια συζήτηση προ ημερησίας διατάξεως του Δημοτικού Συμβουλίου της Άρτας, άραγε για ποιον λόγο;
-Για να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο ότι θα λύσει τα θεσμικά προβλήματα των αγροτών;
-Για να πάρει απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο, να χαριστούν οι οφειλές στα ταμεία, να μειωθούν οι φόροι, να επιδοτηθούν οι παραγωγοί και να αποζημιωθούν οι αγρότες;
Εδώ δεν μπορεί να πάρει τέτοια απόφαση για τους δημότες και τα χρέη τους στον Δήμο, άραγε θα μπορέσει ο Δήμος και ο Δήμαρχος να αποφασίσουν για τα των αγροτών;

Μάλλον ο κ. Τσιρογιάννης έχει παρασυρθεί τις ημέρες αυτές από τις πολιτικές αποφάσεις των φορέων, που λένε τα μεγάλα ΟΧΙ… Π.χ. απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για τα φωτοβολταϊκά στο ΠΟΥΡΝΑΡΙ. Είναι εύκολες και ανέξοδες τέτοιου είδους πολιτικές, που πετάνε μακριά το μπαλάκι, μόνο που έχουν ένα μειονέκτημα. Δεν φέρουν κανένα αποτέλεσμα. Με τους αγρότες είμαστε όλοι μας. τα προβλήματά τους είναι και δικά μας προβλήματα και αν δεν είναι, σίγουρα θα φτάσουν στο τραπέζι μας.
Όμως υπάρχει μια λεπτή γραμμή στο να είμαστε συμπονετικοί και με κατανόηση απέναντί τους στηρίζοντας τους αγώνες τους, με το να προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε επικοινωνιακά το πρόβλημά τους, το οποίο δεν είναι τοπικό, αλλά πανελλήνιο.
Και όπως και να το κάνουμε ο Χρήστος Τσιρογιάννης, μπορεί να το παίζει εθνική Ελλάδος και να έχει και μια υπερκομματική αίσθηση στην πολιτική του, όμως δεν είναι δήμαρχος του ΚΚΕ, δεν είναι ο Πελετίδης της Άρτας και αν δεν το γνωρίζει αυτός, να είναι βέβαιος ότι το γνωρίζουν όλοι οι υπόλοιποι.
Αν είναι λοιπόν ένα πράγμα βέβαιο είναι ότι μπορεί να έχει και αυτός την αντιμετώπιση που είχε η Όλγα Γεροβασίλη, όταν επιχείρησε να πολιτικοποιήσει το πρόβλημα των αγροτών στο νομό, αλλά και ο Γιώργος Στύλιος, που … έστειλαν ψήφισμα στο …πολιτικό του γραφείο στην Άρτα.
Με ανούσια δημοτικά συμβούλια και με αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δεν λύνονται τα προβλήματα για τα οποία κάποιος δεν μπορεί να λύσει!
Υπάρχει τεράστια απόσταση λοιπόν από το ΛΑΪΚ στο Facebook και τον ΛΑΪΚΙΣΜΟ! Γιατί τα πρώτα είναι εφήμερα και άνευ σημασίας, ενώ ο δεύτερος μπορεί σιγά, αλλά σταθερά να κατατρώγει τις βάσεις της δημοκρατίας μας. Το δεύτερο, πληγώνει και μπορεί να δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα.
Καλό θα ήταν λοιπόν ο κ. Δήμαρχος, όταν εκπροσωπεί τον Δήμο, να βάζει και μερικές κόκκινες γραμμές, τις οποίες να μην διέρχεται, γιατί είναι δρόμος χωρίς επιστροφή. Όχι μόνον για την Άρτα, αλλά και για τον ίδιο, καθώς τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, στο μόνο που οδηγούν είναι στην απώλεια κάθε εμπιστοσύνης απέναντι στον θεσμό της δημοτικής αρχής, αλλά και του Δημοτικού Συμβουλίου.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα