19.8 C
Arta
21 Οκτωβρίου 2024

Περί ορέξεως… βιντεάκια!!!

Διαβάστε επίσης

Τα βιντεάκια του Δήμου Αρταίων, αναφορικά με τις  κοινότητες  στα όρια του Δήμου είναι η τελευταία ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του Δήμου Αρταίων. Δεν γνωρίζουμε κατά πόσο επικοινωνιακά βοηθούν την δημοτική αρχή, όπως έχουν σκηνοθετηθεί και το σενάριο που έχουν, αλλά σε κάθε περίπτωση μπορούμε ευθαρσώς να δηλώσουμε ότι στα πλαίσια της εσωτερικής παραγωγής, δεν είναι και κάτι το άσχημο, πόσο μάλλον και το μεμπτό.

Προσωπικά με πολύ ενδιαφέρον παρακολούθησα και τα δυο βιντεάκια – που αφορούν τα Ρόκκα και τους Κωστακιούς- που ο Δήμος Αρταίων παρήγαγε και διαπίστωσα ότι πράγματι υπάρχουν θέματα, τα οποία δεν γνώριζα και πληροφορήθηκα. Από κει και πέρα, είναι βέβαιο ότι οι συγκεκριμένες παραγωγές, μόνο στόχο έχουν να βάλουν και τις περιοχές αυτές ως αντικείμενο παρουσίασης (όποιου είδους κι αν είναι αυτή) στο διαδικτυακό κανάλι web arta του Δήμου Αρταίων. Σίγουρο είναι ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως προϊόν τουριστικής πρόσκλησης, αλλά από την άλλη κανένας δεν είπε ότι έχουν αυτόν τον σκοπό και αυτήν την χρησιμότητα.

Όμως για τους κατοίκους των χωριών αυτών η παρουσίαση των χωριών τους ή για την ακρίβεια κάποιο βιντεάκι που να αφορά την υφιστάμενη κατάσταση την συγκεκριμένη χρονική περίοδο, δεν είναι κάτι το κακό και για την ακρίβεια είναι κάτι που έλειπε. Σε κάθε περίπτωση δεν αξίζει αυτή η πρωτοβουλία την πολεμική, την οποία αντιμετωπίζει τις τελευταίες ημέρες από τα social media και από την πολιτική των καφενέδων (όπου επιτρέπει βέβαια ο περιορισμός του covid-19). Να μην τρελαινόμαστε δηλαδή, οι μισοί δεν τα είδαν, δεν ξέρουν τι πραγματεύονται ή περιμένουν ότι θα δουν κάτι άλλο από αυτά που είναι στην πραγματικότητα.

Η αντιπολίτευση στον Δήμο το τελευταίο διάστημα, τείνει να έχει ακραία χαρακτηριστικά, του τύπου «όλα μαύρα», αλλά εκτός από φλέγοντα θέματα όπως το OPEN MALL , το Επιχειρηματικό Πάρκο, το ΞΕΝΙΑ κλπ, παίρνει η μπάλα και τέτοιες δράσεις, οι οποίες μπορεί να είναι και απαραίτητες στο μέτρο του …πολιτικά ανεκτού. Εντάξει και ημερολόγια πρέπει να βγάλει ο Δήμος και τέτοια «χαζο-βιντεάκια» να φτιάξει, και ότι άλλο είναι απαραίτητο για την επικοινωνιακή καθημερινότητα και είθισται να γίνεται σε όλους τους άλλους Δήμους ή ακόμη κι αν είναι πρωτότυπα.

Από κει και πέρα, τα θέματα της αισθητικής, αυτό νομίζουμε ότι είναι αμιγώς προσωπικό και έγκειται στην αρχή «περί ορέξεως …κολοκυθόπιττα» (ή όπως έλεγαν και στην Πράμαντα De gustibus non est disputandum). Για κάποιον να βλέπει τους δρόμους στα Ρόκκα μπορεί να σημαίνει λακούβες και κακοτεχνίες, τρακτέρ και ακτινιδόφυλλα, αλλά για κάποιον άλλον μπορεί να σημαίνει σκίρτημα στην καρδιά, δάκρυ για το αγαπημένο του χωριό, μνήμες για έναν τόπο που είναι μακριά του.

Πόσοι και πόσοι αρτινοί του εξωτερικού δεν ψάχνουν εναγωνίως στο Youtube και σε άλλες πλατφόρμες για να βρουν βιντεάκια του χωριού τους, να πεθυμήσουν το νόστιμον ήμαρ της επιστροφής στην γενέθλια γη και πόσα παιδιά δεν έχουν πάει ποτέ να δουν το χωριό που κατάγονται. Υπάρχει και αυτή η κατηγορία, που δεν θέλει βίντεο ποιότητας , ούτε διαφημιστικό σκοπό, αλλά την πραγματικότητα και είναι βέβαιο ότι σε αυτό το κοινό απευθύνεται αυτή η προσπάθεια.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα