27.8 C
Arta
20 Μαΐου 2024

Βλάβη σε διακόπτη του ΚΥΤ Αράχθου η αιτία της αιφνίδιας διακοπής ρεύματος το Σάββατο βράδυ στην Άρτα

Διαβάστε επίσης

Μια αιφνίδια διακοπή ρεύματος, έριξε στο σκοτάδια για περίπου δυο ώρες την μισή πόλη της Άρτας, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί απορία στους αρτινούς καταναλωτές και ιδίως τους επιχειρηματίες της εστίασης, οι οποίοι χωρίς προειδοποίηση ανέστειλαν τις Σαββατοβραδιάτικες δραστηριότητές τους.

Τα μηνύματα στα Social media πήραν φωτιά, με ειρωνικά κυρίως σχόλια κατά της ΔΕΗ, αλλά και της … κυβέρνησης, καθώς όλοι συνδύασαν την απρόσμενη διακοπή εντός της πόλης με την αύξηση των τιμολογίων του ηλεκτρικού ρεύματος. Παρόλα αυτά δεν υπήρχε κάποια επίσημη ενημέρωση αναφορικά με την αιτία της βλάβης και τον χρόνο της αποκατάστασης, ενώ οι τρεις επαναλαμβανόμενες επαναφορές και διακοπές, επέτειναν την αγωνία και την αβεβαιότητα.

Τελικά αργά το βράδυ στις 11.30 το βράδυ αποκαταστάθηκε πλήρως η ηλεκτροδότηση της πόλης, με τους αρτινούς να έχουν εξοπλιστεί με κεριά και κουβέρτες για να ανταποκριθούν στις ανάγκες φωτισμού και θέρμανσης. Τα μόνα που λειτουργούσαν ήταν τα φορτισμένα κινητά τηλέφωνα, όπου με την χρήση δεδομένων, επικοινωνούσαν με τους υπόλοιπους παθόντες αρτινούς.

Για το πρόβλημα που παρουσιάστηκε επικοινωνήσαμε με τον Διευθυντή της ΔΕΔΔΗΕ στην Άρτα κ. Φώτη Χαραλάμπη, ο οποίος ανέφερε ότι το πρόβλημα ήταν αιφνίδιο και οφειλόταν σε δυσλειτουργία υλικού και συγκεκριμένα σε μια βλάβη στον διακόπτη στο ΚΥΤ Αράχθου.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ” ήταν κάτι το ξαφνικό, δεν περιμέναμε να υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς ο καιρός ήταν καλός και το δίκτυο εντός της Άρτας είναι καθαρό και δεν αντιμετωπίζει δυσλειτουργίες. Η αιτία της διακοπής της ηλεκτροδότησης, δεν οφειλόταν σε βλάβη δικτύου, αλλά σε δυσλειτουργία ενός διακόπτη στο ΚΥΤ Αράχθου, το οποίο ήταν και ο λόγος για τις μικρές επανεκκινήσεις“.

Το γεγονός ότι λόγω της αιφνίδιας περίστασης δεν υπήρχε αρκετό προσωπικό τεχνικών, δεν εμπόδισε το συνεργείο να επέμβει άμεσα, να εντοπίσει την αιτία των διακοπών και να αντιμετωπίσει το πρόβλημα, επαναφέροντας την ηλεκτροδότηση, εντός χρονικού διαστήματος 1,5 ώρας περίπου.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα