16.8 C
Arta
10 Μαΐου 2024

Δεν υπάρχει καμία λογική να επιλεγούν τα Ιωάννινα ως βάση ελικοδιάσωσης

Διαβάστε επίσης

Η Άρτα ακόμη μια αφορά αποκλείστηκε από την Πολιτεία και την Περιφέρεια

Κατά πόσο η επιλογή των Ιωαννίνων είναι η καίρια για να εγκατασταθεί βάση ελικοδιάσωσης, μια απόφαση που ελήφθη αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό του θανάτου του αρτινού Ερμή Θεοχαρόπουλου.
Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις στον τύπο, τέσσερις βάσεις ελικοδιάσωσης πρόκειται να οργανωθούν στην Ελλάδα το επόμενο διάστημα, με τον θάνατο του 21χρονου Ερμή Θεοχαρόπουλου να αποτελεί τη θρυαλλίδα για να ξεκινήσει σε σοβαρή βάση μια προσπάθεια να αλλάξει το μοντέλο ορεινής διάσωσης στη χώρα.Αυτό αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο πρωθυπουργικό γραφείο το μεσημέρι της Τετάρτης, στην οποία προήδρευσε ο πρωθυπουργός και συμμετείχαν ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος και σύσσωμη η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Κρίσης, ο υπουργός Χρήστος Στυλιανίδης, ο υφυπουργός Ευάγγελος Τουρνάς και ο γενικός γραμματέας Βασίλης Παπαγεωργίου. Επίσης, συμμετείχαν ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης και άνθρωποι που δραστηριοποιούνται σε ορεινές δραστηριότητες.
Για την επιλογή των Ιωαννίνων, ο πολιτικός μηχανικός Λεωνίδας Βερλέκης, με ανάρτησή του στα social media επισημαίνει ότι η Άρτα θα ήταν η πιο ιδανική περιοχή, αλλά ακόμη μια φορά αγνοήθηκε.
Το πλήρες κείμενο της τοποθέτησης έχει ως εξής:
«Ο Θεοφάνης Ερμής θα μείνει στην ιστορία και σίγουρα θα μνημονεύεται εσαεί στα βουνά των Τζουμέρκων. Ωστόσο μέσα από αυτή την εξέλιξη δε μπορεί κάποιος παρά να εκφράσει τις εύλογες απορίες του για τη παρακάτω απόφαση.
Δηλαδή με το 70% των Τζουμέρκων στο Νομό Άρτας και τρία καταφύγια, και μόνο το 20% στα Ιωάννινα με ένα καταφύγιο είναι λογικό να γίνεται το κέντρο διάσωσης στην ήδη κορεσμένη πόλη των Ιωαννίνων;
Στα Ιωάννινα που η ομίχλη δεν επιτρέπει το οτιδήποτε το χειμώνα κι επιστρέφουν αεροπλάνα από Αθήνα βρήκαν να τοποθετήσουν κέντρο διάσωσης που δε θα μπορεί καν να απογειωθεί ελικόπτερο;
Ο πάγος που όλοι ομολογούν ότι καλύπτει τα πάντα και για να ξεπαγώσουν τζάμια χρειάζονται κάμποσα λεπτά της ώρας, είναι φυσιολογικό να τοποθετείται εκεί το κέντρο διάσωσης;
Το αεροδρόμιο της Άρτας στα Κολομόδια με εγκεκριμένες άδειες αλλά κυρίως ιδανικές καιρικές συνθήκες δε κρίνεται κατάλληλο για ΑΜΕΣΗ επιχειρησιακή κάλυψη; Γιατί;
Κι αν δεν επιθυμούν την Άρτα, το Άκτιο που ΠΑΝΤΑ έχει επίσης ιδανικές συνθήκες πως και δεν επιλέχθηκε ώστε να συνδυάζονται και καλοκαιρινές διακομιδές μιας και τα ατυχήματα είναι αρκετά.
Είναι να απορεί κανείς, ο συγκεντρωτισμός βρίσκει τον ορισμό του.
Εφόσον η Άρτα είναι προάστιο των Ιωαννίνων γιατί δε γινόμαστε επίσημα δημοτική ενότητα Αρτας του δήμου Ιωαννιτών τουλάχιστον να τσιμπάμε κανένα κονδύλιο ή κάποιο άλλο τυχερό».

Το βέβαιο είναι ότι η επιλογή των Ιωαννίνων για την βάση ελικοδιάσωσης, προσθέτει και πλεονεκτήματα στην ανάπτυξη του ορεινού αθλητικού τουρισμού στην συγκεκριμένη Π.Ε., καθώς πολλοί μπορεί να αποκλείσουν την περιοχή μας ως τόπο προορισμού λόγω έλλειψης διάσωσης… Πολλές αποφάσεις απαξίωσης της Άρτας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα