27.8 C
Arta
20 Μαΐου 2024

Η ΑΝΟΙΧΤΗ… ΚΟΝΤΡΑ ΧΟΥΛΙΑΡΑ – ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ
Έτσι το ΟΠΕΝ ΜΟΛ εξελίχθηκε σε ΜΟΛ-όημα

Διαβάστε επίσης

Το παιχνίδι της γάτας με το ποντίκι, έχει κουράσει το τελευταίο διάστημα, όπως τουλάχιστον εξελίσσεται μεταξύ του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας και του Δήμου Αρταίων, με κύριο αντικείμενο την εξέλιξη του OPEN MALL.
Το ζήτημα της κατασκευής του OPEN MALL απασχολεί την τοπική επικαιρότητα εδώ και περίπου 4 χρόνια, απ’όταν ο Δημήτρης Χουλιάρας, ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου και ευρισκόμενος στα ντουζένια του, λόγω της σχέσης που είχε με το τότε κυβερνών κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ, πέτυχε με την συνδρομή της αρτινής Ειδικής Γραμματέα Τομεακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του ΕΣΠΑΕυγενίας Φωτονιάτα, να τύχει έγκρισης για χρηματοδότηση του προγράμματος OPEN MALL. Το πρόγραμμα θα υλοποιούνταν με χρήματα του ΕΣΠΑ σε συνεργασία με τον Δήμο Αρταίων, οπότε και στο πνεύμα της συνεργασίας Δήμου και κυβέρνησης που εκείνη την εποχή ήταν ιδιαίτερα έντονο, το OPEN MALL μπήκε για τα καλά στην επικαιρότητά μας.
Είναι ένα έργο αναπτυξιακό; Και βέβαια πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, το οποίο στα πλαίσια του ανεκτού, θα μπορούσε κανείς να χαρακτηρίσει ως η τελευταία σανίδα σωτηρίας για τα εμπορικά καταστήματα της πόλης μας και ιδίως των δρόμων και των πεζοδρόμων, γύρω από την περιοχή της οδού Σκουφά.
Παρόλα αυτά, από ένα σημείο και πέρα, διαπιστώθηκε μια κατάσταση προσπάθειας ηγεμονίας επί του έργου. Από την μια ο Δημήτρης Χουλιάρας, ως πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Άρτας, θέλει να έχει αν όχι τουλάχιστον τον πρώτο ρόλο (ως αναγνώριση της δικής του συνεισφοράς στην επίτευξη του έργου) τουλάχιστον να ελέγχει τον Δήμο Αρταίων για την συνέπεια και τον προγραμματισμό των έργων του.
Από την άλλη ο Χρήστος Τσιρογιάννης, ελλείψει και της πάλαι ποτέ κυβερνητικής υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου, δεν βλέπει και με καλό μάτι την οποιαδήποτε λογοδοσία για ένα έργο το οποίο έχει αναλάβει ο Δήμος Αρταίων να το φέρει σε πέρας.
Έτσι είδαμε κατά καιρούς ο Χρήστος Τσιρογιάννης να αλλάζει το αρχικό πρόγραμμα και να θέλει να εντάξει ευρύτερες εμπορικές περιοχές στο έργο, μεγενθύνοντας τους προϋπολογισμούς, αλλάζοντας προς το καλύτερο – ακριβότερο τα υλικά και βέβαια επιθυμώντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκταση στην κάλυψη του έργου. Μάλιστα σε πρόσφατη ανάρτηση του με φωτογραφία του Ευθύμη Μπακογιάννη, Γ. Γ. Χωρικού Σχεδιασμού και Αστικού Περιβάλλοντος του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για να εντάξει το συγκεκριμένο έργο στο Ταμείο Ανάκαμψης
Από την άλλη ο εμπορικός σύλλογος, ως ένα σημείο συνεπικουρούμενος από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο της Άρτας, προέβαλε τις απόψεις του για το OPEN MALL, σχέδια και τρισδιάστατες απεικονίσεις για το πως πρέπει να γίνει για να μπορέσει να επιτύχει τον σκοπό του…
Αυτά γινόταν με αιτήσεις και πρωτόκολλα και με δελτία τύπου, όπου οι απόψεις των δυο πλευρών, γινόταν θέμα συζήτησης της τοπικής κοινωνίας, η οποία προσπαθεί να συνέλθει από μια πανδημία και τις επιπτώσεις της.
Αυτές τις ημέρες ο Δημήτρης Χουλιάρας και ο Εμπορικός Σύλλογος της Άρτας έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, αναφέροντας το ενδεχόμενο να απενταχθεί το πρόγραμμα της χρηματοδότησης του έργου του OPEN MALL από το ΕΣΠΑ, δημιουργώντας αντανακλαστικά διάψευσης από τον Δήμο Αρταίων, ο οποίος ανακοινώνει ότι όλα πάνε καλά και πως το ενδιαφέρον του Εμπορικού Συλλόγου είναι όψιμο, καθώς καλύπτει τα συμφέροντα λίγων εμπόρων και όχι του συνόλου του εμπορικού κόσμου… Γεγονός το οποίο πραγματικά δημιούργησε την αίσθηση ότι η αντιπαράθεση ξεφεύγει από τα όρια της θεσμικής διαφοράς και μετουσιώνεται σε προσωπική κόντρα.
Το OPEN MALL τώρα επικοινωνιακά είναι μια ενεργοποιημένη βόμβα έτοιμη να εκραγεί… Το γεγονός ότι ζητήθηκε από την Τζένη Ταπραντζή να γίνει έκτακτο δημοτικό συμβούλιο για το θέμα αυτό είναι ένα γεγονός που πιστεύουμε ότι … δεν θα ειρηνεύσει τις σχέσεις Δήμου και Εμπορικού Συλλόγου, αλλά θα ακουστούν πράγματα που θα οξύνουν την κατάσταση, πράγμα που βέβαια δεν φαίνεται να ενοχλεί κανέναν από τις δυο πλευρές.
Παρόλα αυτά, υπάρχει μια μεγάλη σιωπηλή ομάδα πολιτών, που εκτιμά ότι η αντιπαράθεση πρέπει να τελειώσει, να πέσουν οι τόνοι και να υπάρξει συνεργασία και συνενόηση έτσι ώστε το έργο του OPEN MALL να μπορέσει να αποτελέσει έναυσμα αισιοδοξίας για τους πολίτες και τον εμπορικό κόσμο και να μην είναι ένα αποτέλεσμα επικριτικής διάθεσης και διχόνοιας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα