16.8 C
Arta
10 Μαΐου 2024

ΠΡΕΒΕΖΑ:Προ των ευθυνών τους οι αρμόδιοι

Διαβάστε επίσης

Γράφει ο
Βασίλης Ιωάννου

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο, με άρθρο μου και με τον ίδιο τίτλο, κατέθεσα ένα μακρύ κατάλογο των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη της Πρέβεζας, επιδιώκοντας να φέρω προ των ευθυνών την Πολιτεία αλλά κυρίως την Αυτοδιοίκηση.
Από τότε, συχνά-πυκνά υπενθύμιζα τις δεσμεύσεις που είχαν αναληφθεί και τις υποσχέσεις που είχαν διαχρονικά δοθεί στους πολίτες.
Ενώ όταν διαπίστωνα αδιαφορία στην ανάληψη πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των πολλών και μεγάλων εκκρεμοτήτων ή κωλυσιεργία στη δρομολόγηση των απαραίτητων διαδικασιών, δε δίσταζα να ασκήσω έντονη κριτική, προς κάθε κατεύθυνση.
Δεν ήταν άλλωστε λίγες οι περιπτώσεις που εγκαλούσα δημόσια τους πολιτικούς εκπροσώπους για την αδυναμία τους να αναμετρηθούν με τις προκλήσεις της εποχής και για την αδιαφορία που πολλές φορές επέδειξαν στην προώθηση των δίκαιων αιτημάτων της περιοχής.

Η Δημοτική Αρχή δεν διαθέτει
σχέδιο

Ειδικότερα από τη Δημοτική Αρχή Πρέβεζας, επανειλημμένα ζητούσα να καταθέσει το αναπτυξιακό της σχέδιο και να δρομολογήσει εκείνα τα έργα που κατά τη γνώμη της είχε ανάγκη η πόλη και ευρύτερα ο Δήμος.
Δυστυχώς, όπως διαπιστώθηκε, ούτε σχέδιο υπήρξε ούτε καν η στοιχειώδης προεργασία.
Μεγάλα λόγια, κενού περιεχομένου και το μόνο που έχει να επιδείξει μέχρι σήμερα η Δημοτική Αρχή, όπως έχω ξανατονίσει, είναι η διαχείριση κάποιων μικρών έργων που κληρονόμησε από τους προκατόχους τους, η οποία διαχείριση δεν γίνεται και με τον καλύτερο τρόπο.
Όμως τα χρόνια περνούν, μπήκαμε ήδη στο 2022 και κοινή είναι η διαπίστωση ότι αν δεν αξιοποιηθεί και αυτή η χρονιά, αν δεν αναληφθούν έστω και τώρα οι αναγκαίες πρωτοβουλίες, τότε οι μεγάλες εκκρεμότητες θα διαιωνίζονται και οι υποσχέσεις που έχουν δοθεί θα παραμείνουν για μια ακόμη φορά στα χαρτιά.

15 αναγκαίες
παρεμβάσεις

Θα επαναφέρω για μια ακόμη φορά στο δημόσιο διάλογο τα διαχρονικά αιτήματα της Πρέβεζας, τα οποία θεωρώ ότι οι αρμόδιοι φορείς σε συνεργασία με τους 2 Βουλευτές οφείλουν και πρέπει να προωθήσουν προς επίλυση:

  1. Οι οδικές υποδομές, με προτεραιότητα τη σύνδεση της Πρέβεζας με την Ιόνια Οδό και τη βελτίωση της παραλιακής Εθνικής Οδού.
  2. Η ανέγερση νέου νοσοκομείου, η αναβάθμιση του υπάρχοντος, και η στήριξή του με το απαραίτητο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.
  3. Η ολοκλήρωση του master plan και των βασικών υποδομών του λιμανιού, η επισκευή και επέκταση των κρηπιδωμάτων.
  4. Η συνέχιση των εργασιών του αρχαιολογικού πάρκου της Νικόπολης, των αρχαίων θεάτρων και των άλλων πολιτιστικών αποθεμάτων.
  5. Η κάλυψη των μεγάλων αναγκών στη σχολική στέγη, με προτεραιότητα στην κατασκευή Μουσικού Σχολείου
  6. Η κατασκευή σύγχρονου κλειστού κολυμβητηρίου και η συντήρηση των υπόλοιπων αθλητικών υποδομών.
  7. Η κατασκευή νέου κοιμητηρίου και η σταδιακή συντήρηση-ανάπλαση του υπάρχοντος.
  8. Η αξιοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), με στόχο σε πρώτη φάση να βελτιωθούν οι συνθήκες κυκλοφορίας και στάθμευσης.
    9.Η ορθολογική αξιοποίηση της δημόσιας και δημοτικής περιουσίας και των εγκαταλειμμένων κτιρίων, κάστρων και στρατοπέδων, προς όφελος της τοπικής ανάπτυξης και της βελτίωσης της καθημερινότητας των πολιτών..
  9. Η ολοκλήρωση των αναγκαίων έργων του παραλιακού μετώπου, από τον Προμαχώνα έως την Κυανή Ακτή και τον Παντοκράτορα, συμπεριλαμβάνοντας και τη συντήρηση του κάστρου και των φυλακών.
  10. Η επιτάχυνση των διαδικασιών για την κατασκευή και αποτελεσματική λειτουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων.
  11. Η ολοκλήρωση των αναγκαίων υποδομών της ΒΙΠΕ, ( οδοποιία, αντιπλημμυρικά, κλπ).
  12. Η ολοκλήρωση όλων των υποδομών ύδρευσης και αποχέτευσης του Δήμου.
  13. Η προστασία και η αειφορική διαχείριση του Αμβρακικού..
  14. Τέλος μία από τις πιο σοβαρές ευθύνες όλων των φορέων αποτελεί η έμπρακτη στήριξη και αναβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (τμήμα Λογιστικής &Χρηματοοικονομικής και ΑΕΝ ).
    Είναι αυτονόητο ότι η σειρά καταγραφής είναι τυχαία και ασφαλώς υπάρχουν και διάφορα άλλα προβλήματα που θα μπορούσε κάποιος να προσθέσει στον ήδη μακρύ κατάλογο.
    Το ζητούμενο είναι, όπως έχω ξαναπεί, έστω και τώρα να μπουν οι βάσεις, ώστε μέσα στη 10ετία που διανύουμε, τα παραπάνω να έχουν ικανοποιηθεί στο σύνολό τους.
    Μόνο έτσι θα αξιοποιηθούν τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα της περιοχής, τα οποία αφενός θα οδηγήσουν ασφαλέστερα στο δρόμο της ανάπτυξης αφετέρου θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των πολιτών!!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα