16.8 C
Arta
10 Μαΐου 2024

Το Γενικό Νοσοκομείο Άρτας το νέο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης

Διαβάστε επίσης

Με μια καταγγελία σοκ η Θεματική Υγείας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Άρτας καταγγέλλει διασωληνώσεις ασθενών covid και θανάτους εκτός ΜΕΘ Covid, αναστολές τμημάτων και έλλειψη κλινοσκεπασμάτων για τους ασθενείς… Αυτό προκάλεσε την άμεση αντίδραση του Διοικητή του Νοσοκομείου Άρτας κ. Ευάγγελου Ντάκουλα, ο οποίος ζήτησε να τεθούν όρια στην πολιτική καπηλεία.

Το πλήρες κείμενο του δελτίου Τύπου της Θεματικής υγείας ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Άρτας έχει ως εξής

Συνεχίζεται η εφιαλτική κατάσταση στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, με ασθενείς Covid να διασωληνώνονται και να πεθαίνουν εκτός ΜΕΘ Covid.
Την ίδια στιγμή, αναστάλθηκαν όλα τα τακτικά χειρουργεία, η Χειρουργική Κλινική συγχωνεύτηκε με την Ορθοπεδική, το Οδοντιατρικό Τμήμα συρρικνώθηκε και υπολειτουργεί, αναστάλθηκε η λειτουργία του Ακτινολογικού εργαστηρίου του Κέντρου Υγείας Άρτας, που εκτελούσε άμεσα και δωρεάν ραντεβού-εξετάσεις όλων των ιατρών, Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα.
Ταυτόχρονα, στο Νοσοκομείο δεν υπάρχουν κλινοσκεπάσματα για τους ασθενείς, ενώ και η θέρμανση είναι ελλιπής εν μέσω χειμώνα.
Αντί, λοιπόν, να ενισχύσει τις δομές Υγείας, τώρα που η πανδημία το απαιτεί, η κυβέρνηση της ΝΔ, με σχέδιο, συστηματικά απαξιώνει και υποβαθμίζει τη δημόσια περίθαλψη.
Το αγαθό της δημόσιας Υγείας δεν εμπεριέχεται στην «κανονικότητά» τους και στους σχεδιασμούς της εγκληματικής τους πολιτικής.
Είναι επικίνδυνοι και πρέπει να φύγουν.

Β. ΝΤΑΚΟΥΛΑΣ: Η πολιτική καπηλεία έχει και τα όριά της

Στην ανακοίνωσή του ο Διοίκητής του Γ.Ν. Άρτας αναφέρει χαρακτηριστικά:

Όλος πλανήτης ζει σε μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση. Για τον λόγο αυτό ο τομέας της υγείας δεν προσφέρεται ειδικά σήμερα για πολιτική καπηλεία και υπερβολές.
Έκπληξη προκαλούν όμως οι υπερβολές πρόσφατων δημοσιευμάτων.
Πράγματι έγιναν χωροταξικές αναδιατάξεις για να νοσηλεύσουμε πολλούς επί μεγάλο χρονικό διάστημα ασθενείς covid. Προφανώς κανένα νοσοκομείο δεν μπορεί να έχει μόνιμα το 25% των διαθεσίμων κλινών άδειες για να περιμένει μια πανδημία. Στο νοσοκομείο μας επί συνόλου 220 κλινών για μεγάλο χρονικό διάστημα φιλοξενούμε πάνω από 50 Ασθενείς κορωνοϊού.
Οι ψευδείς καταγγελίες για τους θανάτους είναι βαθύτατα προσβλητικές για τους ΙΑΤΡΟΥΣ μας.
Η διασωλήνωση είναι ιατρική πράξη, ο θεράπων ιατρός θα κρίνει και θα εξαντλήσει κάθε πιθανότητα για να σώσει την ζωή του ασθενούς. Στο νοσοκομείο μας δεν υπάρχει ΜΕΘ covid και ως εκ τούτου οι διασωληνωμένοι διακομίζονται σε ΜΕΘ. Η διακομιδή γίνεται όταν κρίνει ο ιατρός ότι είναι ασφαλής και δυνατή.
Λυπούμαστε για την απώλεια κάθε ανθρώπινης ζωής και συλλυπούμαστε τους οικείους, όμως δεν υπάρχει καμία απολύτως ένδειξη υπερβολικών ή αδικαιολόγητων απωλειών.
5000 χιλιάδες χειρουργεία το 2019, 4700 το 2021 σύμφωνα με τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία, οπότε για ποιο πρόβλημα μιλάμε?Η μείωση είναι ελάχιστη και ίσως οφείλεται στον δισταγμό ασθενών να χειρουργηθούν για κάτι όχι επιτακτικό αυτό το διάστημα λογω Κορωνοϊού
Τα τελευταία 15 χρόνια η θέρμανση είναι σταθερή σύμφωνα με την τεχνική Υπηρεσία. Οπότε ή πάντα ήταν ελλιπής ή είναι σε ικανοποιητικό επίπεδο πάντα.
Η δε έλλειψη κλινοσκεπασμάτων ακούγεται ως φαιδρότητα.
Τέλος να ευχαριστήσουμε τους ΙΑΤΡΟΥΣ, αλλά και το σύνολο του επιστημονικού, Νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού για τον τιτάνιο αγώνα τα τελευταία 2 χρόνια. Παρακαλούμε όλους τους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν και να τηρούν τα Μέτρα Ατομικής Προστασίας.
Η ημερολογιακή Άνοιξη είναι προ των πυλών. Ευελπιστούμε ίδιο να συμβαίνει και με την Υγειονομική (λογω Κορωνοϊού) Άνοιξη!!

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα