18.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Σε άθλια κατάσταση το στενό της οδού Σταλημέρου…

Διαβάστε επίσης

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΤΛΧ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων για τη μεταφορά της έδρας του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, αποτελεί ιδιαίτερα αρνητική εξέλιξη, και είναι σε βάρος της λειτουργίας του Πανεπιστημίου σε όλες τις πόλεις της Ηπείρου.
Το Τμήμα αυτό έχει τις προϋποθέσεις να συνεχίσει να λειτουργεί στην Πρέβεζα. Είμαι αντίθετος με τη μεταφορά της έδρας του στα Ιωάννινα. Θεωρώ ότι πρόκειται για λάθος απόφαση, χωρίς ουσιαστική αιτιολόγηση.
Ενώ είναι δικαιολογημένη η ανησυχία και για άλλες ενδεχομένως αλλαγές και μετακινήσεις Πανεπιστημιακών Τμημάτων και Σχολών.
Οι Νόμοι της κας Κεραμέως και της Κυβέρνησης της Ν.Δ., για καταργήσεις, διαγραφές και συγχωνεύσεις Τμημάτων, μαζί με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής, που θεσμοθετήθηκε, οδηγεί στην απαξίωση, τη συρρίκνωση και τη διάλυση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελληνική Περιφέρεια. Πέρα από τις ευθύνες για τις πρόχειρες θεσμοθετήσεις της προηγούμενης Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.
Εκφράζω την αντίθεσή μου, σε κάθε προοπτική, σε κάθε σχεδιασμό, για μετακινήσεις Τμημάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, είτε αφορούν στην έδρα του Πανεπιστημίου στα Ιωάννινα, είτε και μεταξύ των άλλων πόλεων.
Φροντίδα όλων, Κυβέρνησης, Πανεπιστημίου και Τοπικών και Περιφερειακών Φορέων πρέπει να είναι η συνολική ανάπτυξη και αναβάθμιση όλων των Πανεπιστημιακών Σχολών και των Τμημάτων, σε όλη την Ήπειρο, αξιοποιώντας τις δυνατότητες και τα πλεονεκτήματα κάθε περιοχής.
ΔΗΛΩΣΗ ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΕΔΡΑΣ ΤΟΥ ΤΛΧ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Η μεταφορά του τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Γιάννενα είναι ακόμη ένα αποτέλεσμα της ιδεοληπτικής και συστηματικά ακολουθούμενης από τις κυβερνήσεις της Ν.Δ. πολιτικής απέναντι σε κάθε τι το δημόσιο, πολιτική που συνοψίζεται στο τετράπτυχο Υποχρηματοδότηση – Υποστελέχωση – Απαξίωση – Συρρίκνωση. Το είδαμε στην κυβέρνηση Σαμαρά, το ξαναζούμε με την κυβέρνηση Μητσοτάκη.
Τα δείγματα γραφής δόθηκαν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβαν την εξουσία, με την κατάργηση 37 νέων πανεπιστημιακών τμημάτων που θα λειτουργούσαν, όπως προέβλεπε ο Νόμος Γαβρόγλου, από το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021. Χτύπημα δέχθηκαν στην Ήπειρο και η Θεσπρωτία με την Άρτα, καθώς καταργήθηκε το Τμήμα Μετάφρασης και Διερμηνείας στην Ηγουμενίτσα και ακρωτηριάστηκε η Γεωπονική Σχολή, με την κατάργηση του Τμήματος Επιστημών Τροφίμων και Διατροφής στην Άρτα. Το τελευταίο, μέχρι στιγμής, πλήγμα στα περιφερειακά Πανεπιστημιακά Τμήματα προκλήθηκε από το Νόμο Κεραμέως, με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) που είχε ως αποτέλεσμα περισσότεροι από 28.000 υποψήφιοι να αποκλειστούν από την υποβολή μηχανογραφικού, ακόμα και υποψήφιοι με υψηλές βαθμολογίες.
Η Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής κλείνει Τμήματα, αποστραγγίζοντάς τα από φοιτητές. Η ανακοίνωση το καλοκαίρι των αποτελεσμάτων εισαγωγής στα Δημόσια Ανώτατα Ιδρύματα το κατέδειξε με τον πιο δραματικό τρόπο. Πάνω από 20.000 θέσεις παρέμειναν κενές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Αυτόν τον έμμεσο τρόπο επέλεξαν για να καταστήσουν τα περιφερειακά Τμήματα μη βιώσιμα.
Αυτή την πραγματικότητα επιχειρούν να διαστρεβλώσουν η κυβέρνηση Μητσοτάκη και τα στελέχη της Ν.Δ.
Είναι απόλυτα δικαιολογημένες οι αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας, με την οποία ενώνουμε τη φωνή μας.
Είναι, όμως, τουλάχιστον υποκριτικές οι αντιδράσεις κάποιων προσδεδεμένων στο άρμα της Ν.Δ., που εμφανίζονται ως «διαφωνούντες», χωρίς να αμφισβητούν τις πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης.
ΕΠΙΜΝΗΜΟΣΥΝΗ ΔΕΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ ΣΤΟ ΜΝΗΜΕΙΟ ΜΠΙΖΑΝΙΟΜΑΧΩΝ
Με επιμνημόσυνη δέηση και καταθέσεις στεφάνων στο Μνημείο Μπιζανομάχων στην Παλιά Φιλιππιάδα, αποδόθηκαν σήμερα οι οφειλόμενες τιμές, υπέρ των πεσόντων για τα ιδανικά της Ελευθερίας και της Δημοκρατίας.
Την επιμνημόσυνη δέηση στην επετειακή εκδήλωση τέλεσε ο παπα-Λάμπρος, ενώ στεφάνια κατέθεσαν:
Ο Δήμαρχος Ζηρού κ. Νικόλαος Καλαντζής, ο αντιδήμαρχος κ. Βασίλειος Παπαβασιλείου, ο κ. Κωστούρος Αργύριος, σμήναρχος, εκπρόσωπος του Α/ΓΕΑ, ο κ. Ιωάννης Γουρουνάς, υπαστυνόμος, διοικητής του Α.Τ. Φιλιππιάδας, ο κ. Ευάγγελος Μπαλατσός, αντιπύραρχος, διοικητής της Π.Υ. Φιλιππιάδας, ο κ. Δημήτριος Κωστάκος, πρόεδρος της Κοινότητας Φιλιππιάδας, ο κ. Ιωάννης Γιώτης πρόεδρος της Ένωσης Απόστρατων Αξιωματικών Πρέβεζας καθώς και μαθητές εκπρόσωποι των Σχολείων Φιλιππιάδας.
Με το τέλος της κατάθεσης στεφάνων, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή και ακολούθησε η αναφώνηση του Εθνικού ύμνου.

ΝΕΑ ΑΝΤΛΙΑ ΣΤΟ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΟ ΧΑΝΟΠΟΥΛΟΥ
Νέα αντλία τοποθετήθηκε στο αντλιοστάσιο της Τοπικής Κοινότητας Χανοπούλου, με στόχο την αποστράγγιση της περιοχής, την αποφυγή πλημμυρικών φαινομένων και τυχόν προβλημάτων στις καλλιέργειες, στηρίζοντας με αυτό τον τρόπο ουσιαστικά τον πρωτογενή τομέα.
Ειδικότερα, στόχος της αντικατάστασης της παλιάς και φθαρμένης αντλίας με την τοποθέτηση νέας, είναι αφενός η δημιουργία ενός σύγχρονου αντλιοστασίου και αφετέρου η ομαλή ροή των όμβριων προς την έξοδο τους, ώστε, η περιοχή να μην αντιμετωπίζει πλημμυρικά φαινόμενα.
Πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια υψηλής σπουδαιότητας για τους κατοίκους και τις περιουσίες τους που σε περιόδους έντονων βροχοπτώσεων, που στη διάρκεια του χειμώνα, θα αποδείξει τη σπουδαιότητα του «σώζοντας» και θωρακίζοντας την περιοχή από τυχόν πλημμυρικά φαινόμενα.
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΔΩΝΗ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΕΙΧΕ Ο Χ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ
Στην Αθήνα βρέθηκε τη περασμένη εβδομάδα ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, για την προώθηση θεμάτων που αφορούν την περιοχή της Άρτας. Αρχικά ο κ. Τσιρογιάννης επισκέφτηκε το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, οπού και συναντήθηκε με τον Υπουργό κ. Άδωνι Γεωργιάδη.
Κατά την συνάντηση συζητήθηκαν διεξοδικά τόσο τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στο Δήμο Αρταίων, όσο και οι ευκαιρίες ανάπτυξης μέσω επικείμενων χρηματοδοτικών προγραμμάτων. Η συνάντηση επικεντρώθηκε γύρω από ζητήματα του νέου ΕΣΠΑ, της επιχειρηματικότητας και της ανάπτυξης της περιοχής μας.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΕΣΠΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΡΤΑ
Το πλαίσιο χρηματοδότησης έργων που αφορούν την Άρτα και το νέο ΕΣΠΑ, ήταν το επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στον Δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη και τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων και ΕΣΠΑ, κ. Δημήτρη Σκάλκο.
Ειδικότερα, ο Δήμαρχος, κατά την επίσκεψή του, ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την πορεία των έργων που υλοποιούνται στο Δήμο και τα όποια αντλούν χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ. Ενώ ο Γενικός Γραμματέας ενημέρωσε από την πλευρά του τον Δήμαρχο, για τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες που ανοίγονται με τη νέα προγραμματική περίοδο.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΕΙΡΗΝΗΣ ΣΤΑΛΗΜΕΡΟΥ
Οδός Ειρήνης Σταλημέρου. Ένας δρόμος ξεχασμένος από τον θεό και από τον Δήμο.
Ασφαλτόστρωση δεν έγινε εδώ και 40 χρόνια. Όταν βρέχει δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας. Χρειαζόμαστε γαλότσες γιατί δεν υπάρχει ούτε ένα φρεάτιο βρόχινων υδάτων. Έρχονται και συγκεντρώνονται νερά και από άλλα στενά, τα οποία είναι πιο πάνω. Είναι δρόμος γ’ κατηγορίας; Δεν μένουν άνθρωποι; Γιατί δεν περνούν οι οδοκαθαριστές να καθαρίσουν ποτέ; Υπάρχει όμως κι άλλο πρόβλημα μεγάλο. Στην αρχή της οδού ένα παράπηγμα (μια παλιά κουζίνα) που εδώ και πολλά χρόνια είχαν πει ότι θα το γκρεμίσουν, εμποδίζει την είσοδο της Πυροσβεστικής, νοσοκομειακού οχήματος με ότι αυτό συνεπάγεται. Μόνον η νεκροφόρα μπορεί να εισέλθει.
Η Δημοτική Αρχή δεν πρέπει να είναι κοντά στους πολίτες της; Οι πολίτες είναι αυτοί που τους στηρίζουν με την ψήφο τους για να επιτελούν έργο για όλους τους δημότες. Ευχαριστώ.

ΟΚΤΑΜΗΝΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ Γ. ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ
Ξεκίνησαν οι αιτήσεις ανέργων για το πρόγραμμα εργασίας Κοινωφελούς χαραχτήρα μέσω ΟΑΕΔ διάρκειας οκτώ μηνών ( 8μηνα ) και στον Δήμο Γ. Καραϊσκάκη. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει στις 18 Μαρτίου.️ Οι (18) θέσεις και οι ειδικότητες που θα προσληφθούν μέσω ΟΑΕΔ στον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη ειναι οι εξής :
ΥΕ βοηθητικών εργασιών καθαριότητας 7 θέσεις. ΥΕ Βοηθητικό προσωπικό οικοδομικών εργασιών 6 θέσεις. ΔΕ Διοικητικού – Οικονομικού 1 θεση. ΔΕ Οδηγού Γ κατηγορίας 1 θεση. ΠΕ Διοικητικού – Οικονομικού 2 θέσεις. ΤΕ Μηχανολόγων Μηχανικών 1 θέση.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα