17.8 C
Arta
5 Μαΐου 2024

Ο ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΔΡΑΚΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ “ΡΕΥΜΑ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΩΝ”
… σενάρια υποψηφιότητας στον Δήμο Αρταίων

Διαβάστε επίσης

Tο τελευταίο διάστημα, πολλά είναι τα ονόματα των προσώπων, που παρουσιάζονται ως ενδιαφερόμενα να συμμετάσχουν στις επόμενες Αυτοδιοικητικές Εκλογές, ως επικεφαλής μιας ενιαίας κεντροαριστερής δημοτικής παράταξης με σκοπό τον Δήμο Αρταίων.

Ο Οδυσσέας Δράκος, είναι το πρόσωπο που ακούγεται ανελλιπώς τα τελευταία τρία χρόνια και θεωρείται από πολλούς, ως το βαρύ όνομα της κεντροαριστεράς, ο οποίος θα μπορούσε με την συμμετοχή του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, να αλλάξει το σημερινό status quo του Δήμου Αρταίων, απέναντι σε έναν ισχυρό και σίγουρο Χρήστο Τσιρογιάννη.

Η αναφορά στο πρόσωπο του Οδυσσέα Δράκου, αν μη τι άλλο ούτε τυχαία είναι, ούτε βέβαια και επιπόλαιη.

Ο Οδυσσέας Δράκος, διετέλεσε Δήμαρχος για δυο τετραετίες στον Δήμο Αθαμανίας, πριν αυτός συνενωθεί με τον Δήμο Κεντρικών Τζουμέρκων.

Έχει μεγάλη εμπειρία στα Αυτοδιοικητικά πράγματα και έχει καταγραφεί ως ένας από τους πλέον αποτελεσματικούς Δημάρχους στην περιοχή.

Πέραν των άλλων έχει σημαντικές ιστορικές αναφορές στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΙΝΑΛ, αλλά και δεσμούς με ισχυρά πρόσωπα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, πολλά από τα οποία ήταν παλιοί συνεργάτες του και σύντροφοι στο παλιό καλό – ορθόδοξο ΠΑΣΟΚ.

Συνεργαζόμενος πολλά χρόνια με την εταιρία ΤΕΡΝΑ ΑΕ, έχει φέρει σε πέρας όλα τα μεγάλα έργα της εταιρίας στην περιοχή, ενώ είναι η αλήθεια, συνεργάστηκε με όλους τους σχετικούς επαγγελματίες, από τον τομέα των προμηθειών, μέχρι τους επιστήμονες και το προσωπικό κάθε είδους.

Έχει λοιπόν μια μεγάλη, πολιτική, επαγγελματική, κοινωνική και πάνω απ’όλα προσωπική διεισδυτικότητα σε σημαντικό βαθμό.

Πέραν όλων των άλλων, ο Οδυσσέας Δράκος, είχε συνδυαστεί με την πορεία της ποδοσφαιρικής ομάδας ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ, που από ένα σωματείο που έπαιζε στα χωράφια, μπόρεσε και κέρδισε άξια τα σαλόνια της Β’ ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΣ. Ο Οδυσσέας Δράκος, ήταν ο μεγαλομέτοχος της ομάδας, αλλά και εκείνος ο οποίος μπόρεσε και συγκέντρωσε γύρω του, σημαντικούς οικονομικούς παράγαντες, όπως τον Κώστα Αλέξη, τον Δημήτρη Γεωργίου, τον Αποστόλη Πανούτσο, τον Γιώργο Γιαννούλη,κλπ, οι οποίοι συνέβαλαν ώστε να γίνει η επιτυχημένη πορεία.

Σημειωτέον ότι ακόμη και σήμερα, όπου έχει αλλάξει η διοίκηση της ιστορικής ομάδας, φέρεται να μην έχει ακόμη μεταβιβάσει τις μετοχές του, ή τμήμα αυτών, μένοντας έτσι ακόμη ως ο μεγαλομέτοχος της ομάδας.

Μάλιστα το τελευταίο διάστημα γίνονται διερευνητικές σε κομματικά και ποδοσφαιρικά στέκια, σχετικά με το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος Δήμαρχος στις εκλογές του 2023 ο Οδυσσέας Δράκος, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί η αίσθηση της προετοιμασίας για την εκλογική μάχη στην Αυτοδιοίκηση. Ήδη πολλοί συμπολίτες μας έχουν εκφράσει την βούληση να συμμετέχουν σε κάποιο σχήμα με τον Οδυσσέα Δράκο επικεφαλής, χωρίς μάλιστα να ενδιαφέρονται για τα περαιτέρω.

Συζητείται λοιπόν έντονα, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί και άτυπο ρεύμα υποστήριξης του προσώπου του για την κίνηση αυτή…

Παρόλα αυτά, σε επικοινωνία που είχαμε με τον ίδιο, μας ανακοίνωσε ότι δεν είναι στα άμεσα σχέδιά του για την συμμετοχή του ως επικεφαλής δημοτικού συνδυασμού από την κεντροαριστερά στην Άρτα. Θεωρεί ότι η αναφορά στο πρόσωπό του, τον τιμάει, αλλά ο ίδιος παρόλα αυτά δεν έχει μέχρι στιγμής αξιολογήσει ότι κάτι τέτοιο στην παρούσα φάση έχει προτεραιότητα,  κλείνοντας με την δήλωσή του αυτή τον κύκλο των σεναρίων που σχετίζονται με το πρόσωπό του.

Παρόλα αυτά, οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι μπορεί ο χρονισμός να μην είναι ο κατάλληλος προκειμένου να εκτεθεί σε μια τέτοια εκλογολογία, όμως αποτελεί μια σημαντική πρόταση για τα κοινά της Άρτας και ιδίως για την Αυτοδιοίκηση. Και αυτό είναι κάτι που το γνωρίζουν όλοι.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα