27.8 C
Arta
18 Μαΐου 2024

Ανεπαρκείς οι παρεμβάσεις για τα προβλήματα στον επιχειρηματικό κλάδο

Διαβάστε επίσης

Από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα, απεστάλη η υπ’ αριθμ.: 29423 ΕΞ 2022/ 03-03-2022 απάντηση σε αναφορά που κατέθεσε, ο Βουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Άρτας, κ. Χρήστος Γκόκας.
Στην αναφορά του ο κ. Γκόκας, σύμφωνα με την επιστολή του Επιμελητηρίου Άρτας, τονίζει την ανάγκη ενίσχυσης των επιχειρήσεων με συγκεκριμένα μέτρα, όπως διατυπώνονται και από το Επιμελητήριο στην εν λόγω επιστολή του, καθώς τα λειτουργικά τους έξοδα έχουν εκτοξευθεί και τα ζητήματα βιωσιμότητας των επιχειρήσεων και επιβίωσης των ιδιοκτητών και των οικογενειών τους είναι πλέον υπαρκτά και άμεσα ορατά.
Κατά την απάντησή του ο κ. Υπουργός, επισημαίνει τις νομοθετικές ρυθμίσεις που έχουν ληφθεί για τη στήριξη του επιχειρηματικού κλάδου από την έναρξη της πανδημίας και τις παρατάσεις που έχουν δοθεί σε ορισμένες περιπτώσεις, με σκοπό τη διευκόλυνση των επιχειρηματιών, οι οποίες όμως δεν σχετίζονται με την ενεργειακή κρίση και το κύμα ακρίβειας που βιώνουμε σήμερα, ενώ σχεδόν όλα τα αναφερόμενα μέτρα έχουν ήδη ολοκληρωθεί ως προς την εφαρμογή τους. Η κατάσταση όμως έχει ήδη επιδεινωθεί σε μεγάλο βαθμό.
Επιπρόσθετα, όπως προκύπτει από τα επισυναπτόμενα έγγραφα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων δεν δίδεται καμία ουσιαστική απάντηση στα θέματα που ταλανίζουν τον κλάδο, όπως μεταξύ άλλων η μείωση του Φ.Π.Α., η κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (Ε.Φ.Κ.) στο φυσικό αέριο και την ηλεκτρική ενέργεια και η αύξηση των δόσεων για την αποπληρωμή των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.
Μετά την ανωτέρω απάντηση, ο κ. Γκοκας, δηλώνει ότι θεωρεί ανεπαρκείς τις παρεμβάσεις που έγιναν και εκφράζει την ανησυχία του για την έλλειψη αποτελεσματικού σχεδίου αντιμετώπισης των προβλημάτων που έχουν πλέον συσσωρευθεί για τον επιχειρηματικό κλάδο. Επίσης εκφράζει την αγωνία και τον προβληματισμό του για το μέλλον των επιχειρήσεων και τον τρόπο με τον οποίο θα καταφέρει να κρατηθεί ζωντανός αυτός ο κλάδος από τις συνεχόμενες περιόδους κρίσεων (οικονομική, υγειονομική, ενεργειακή), χωρίς την απαραίτητη στήριξη από την Πολιτεία.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα