15.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Συνωμοσία της σιωπής από τον Περιφερειάρχη ή δηλώσεις εντυπωσιασμού από τον Δήμαρχο;

Διαβάστε επίσης

O Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο, έπειτα από πρόσκληση των δημοτικών συμβούλων, αποφάσισε να πάρει θέση για το ζήτημα της μεταφοράς του Τμήματος Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής από την Πρέβεζα στα Ιωάννινα, κάνοντας την δήλωση που δημοσιεύουμε ανωτέρω.

Όμως στο Δημοτικό συμβούλιο η εν λόγω δήλωση ήταν ιδιαιτέρως μικρή, σε σχέση με μια «αποκάλυψη», ότι ο Δήμος Αρταίων την τελευταία στιγμή έδρασε και απέτρεψε την μεταφορά της Σχολής Μουσικών Σπουδών στα Ιωάννινα. Μάλιστα όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Δήμαρχος, η τότε κοσμήτορας της Σχολής κ. Μαρία Ζουμπούλη, ζήτησε από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Καχριμάνη, την μεταφορά της Σχολής από την Άρτα στα Ιωάννινα, κάτι για το οποίο αντέδρασε άμεσα ο Δήμος Αρταίων με σειρά ενεργειών, με αποτέλεσμα τελικά να αποτραπεί αυτή η προσπάθεια.

Στην τοποθέτηση του κ. Τσιρογιάννη, αντέδρασε άμεσα η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Τζένη Ταπραντζή, η οποία επεσήμανε ότι αυτό δεν συνέβη ποτέ και έχουν δοθεί οι κατάλληλες εξηγήσεις. Ο Δήμαρχος επέμενε στην τοποθέτησή του, επισημαίνοντας ότι το γεγονός αυτό είναι «τεσταρισμένο» και πως δεν χρειάζεται να αισθάνεται ενοχές η κ. Ταπραντζή, επειδή η κ. Ζουμπούλη, ήταν υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό της, καθώς είναι βέβαιος ότι δεν συνάδουν οι απόψεις της Δημοτικής Αναγέννησης, με την δράση της κ. Ζουμπούλη.

Σε κάθε περίπτωση η τοποθέτηση του κ. Τσιρογιάννη, είναι ότι πρέπει να γρηγορεί ο Δήμος Αρταίων, αλλά και η τοπική κοινωνία, απέναντι σε τέτοιου είδους ενέργειες.

Εντύπωση προκαλεί η σιγή ιχθύος του Περιφερειάρχη, αναφορικά με το θέμα της καταγγελίας του Δημάρχου Αρταίων… Η αποσιώπηση μιας τέτοιας πρότασης είναι ατόπημα, εκτός κι αν όλα αυτά σκοπό έχουν την δημιουργία εντυπώσεων…

Η βόμβα που έριξε ο κ. Τσιρογιάννης στο Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε περίπτωση προβληματίζει τον καλόπιστο δημότη, ο οποίος αναρωτιέται πλέον, και ποιος είναι ο ρόλος της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, αναφορικά με τέτοιου είδους ενέργειες: Ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Καχριμάνης, για ποιον λόγο, δεν προχώρησε στην δημοσιοποίηση αυτού του αιτήματος, για την μεταφορά της Σχολής Μουσικών Σπουδών από την Άρτα στα Ιωάννινα. Για ποιον λόγο το θέμα αυτό δεν πήρε την διάσταση που του άρμοζε από τον κύριο φορέα του αιτήματος, όπως βέβαια το παρουσίασε ο κ. Τσιρογιάννης και δημιούργησε με τον τρόπο αυτόν ο Περιφερειάρχης Ηπείρου μια συνωμοσία της σιωπής, σε βάρος της τοπικής μας κοινωνίας, η οποία θεωρεί την Σχολή Μουσικών Σπουδών, ως επένδυση για το μέλλον της περιοχής.

Επίσης καλό θα ήταν να επισημάνει ο κ. Καχριμάνης, με ποιον τρόπο έγινε το συγκεκριμένο αίτημα (αν και πιστεύουμε αναρμοδίως θα ετέθη) και με ποιον τρόπο ενημερώθηκε ο Δήμος Αρταίων και απέτρεψε το … αναπόφευκτο; Ο Περιφερειάρχης (ή οι Περιφερειακοί του σύμβουλοι στην Άρτα) επικοινώνησε με τον κ. Τσιρογιάννη, προκειμένου να του αναφέρει το περιστατικό και να του ζητήσει να δράσει ο Δήμος για την αποτροπή του ή έγινε με κάποιον άλλον τρόπο.

Τα ερωτήματα αυτά, τίθενται επειδή από την «αποκάλυψη» του Δημάρχου, τίθενται σοβαρά ζητήματα, που σχετίζονται με την διαφάνεια στην δημόσια διοίκηση και τον πολιτικό λόγο. Αν υπήρξε πράγματι τέτοιου είδους παρέμβαση, οφείλει ο Περιφερειάρχης της Ηπείρου να το ανακοινώσει στον ηπειρωτικό λαό και ιδίως στους αρτινούς, προκειμένου όλοι να γνωρίζουμε τι γίνεται πίσω από την πλάτη μας. Παρόλα αυτά ο κ. Καχριμάνης, παρά το γεγονός ότι σε τέτοια θέματα είναι λαλίστατος, τηρεί σιγήν ιχθύος!!!

Επικοινωνήσαμε με την κ. Μαρία Ζουμπούλη, καθηγήτρια της Σχολής Μουσικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων -και κεντρικό πρόσωπο της καταγγελίας-και της ζητήσαμε να επιβεβαιώσει την δήλωση του Δημάρχου κ. Τσιρογιάννη. Η κ. Ζουμπούλη, μας ανέφερε ότι τέτοιου είδους πρόταση δεν έγινε ποτέ, σε μια επιστολή δε που έστειλε στον Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, του ζητούσε την συνδρομή για την εξεύρεση στέγης για την Σχολή Μουσικών Σπουδών, χωρίς βέβαια να αναφέρει τίποτε περί Ιωαννίνων, καθώς είναι αυτονόητη η έδρα της Άρτας. Η κ. Ζουμπούλη ανέφερε ότι το κτιριακό πρόβλημα είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για την Σχολή της, τόσο για την λειτουργικότητα, όσο και για το κύρος της. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάποια ενέργεια για να μπορέσει να αποκτήσει κτήριο, με αποτέλεσμα να ευρίσκεται εκτεθειμένη απέναντι στους 800 περίπου ενεργούς φοιτητές της, που σπουδάζουν στην Άρτα, αλλά και στην Ακαδημαϊκή Κοινότητα.

Αναφέρει χαρακτηριστικά μια τάση ηγεμονισμού της Γεωπονικής Σχολής, με αποτέλεσμα παρά το γεγονός ότι έχουν συσταθεί 2 φορές επιτροπές για το χωροταξικό του Πανεπιστημίου στην Άρτα, να έχουν αναβληθεί, αφήνοντας το πρόβλημα να αιωρείται. Ζητώντας από την κ. Ζουμπούλη, να σχολιάσει την δήλωση του κ. Τσιρογιάννη, ανέφερε ότι δεν έχει η ίδια να αποδείξει τίποτε, αν χρειάζεται ας πάρουν τον λόγο ο ίδιος ο Περιφερειάρχης και ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Ψαθάς, προκειμένου να επιβεβαιώσουν ή όχι τους ισχυρισμούς του Δημάρχου.

Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι η Σχολή λειτουργεί υπό ασφυκτική πίεση και ένα παράδειγμα εκτός του χωροταξικού είναι ότι ήταν για είκοσι χρόνια, χωρίς προϋπολογισμό.

Σε κάθε περίπτωση, το μπαλάκι είναι πλέον στα χέρια του Περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, προκειμένου να αποφανθεί αν υπήρξε κάποιου είδους «μυστικής συνωμοσίας» που αποκάλυψε ο κ. Τσιρογιάννης και μάλιστα την έχει τεστάρει ή σε κάθε περίπτωση οι δηλώσεις του Δημάρχου, μόνον σκοπό είχαν την δημιουργία εντυπώσεων για ένα θέμα στο οποίο ο Δήμος δεν είχε καμία απολύτως συνδρομή, παρά σε επίπεδο … υποσχεσιολογίας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα