16.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Χορηγία ύψους 300.000 ευρώ για την αίθουσα ΣΚΟΥΦΑ

Διαβάστε επίσης

Έπειτα από επαφές της ΟΛΓΑΣ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ με την διοίκηση του Ιδρύματος Ωνάση

Από τον Ιούνιο του 2021, η βουλευτής Άρτας και Γραμματέας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ, έχει έρθει σε επαφές με το ίδρυμα Ωνάση, προκειμένου να εξασφαλίσει μια χορηγεία για τον Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Ο ΣΚΟΥΦΑΣ». Η αρτινή πολιτικός, η οποία έχει πολύ καλές προσωπικές σχέσεις με τον πρόεδρο του Ιδρύματος Ωνάση κ. Παπαδημητρίου, πρότεινε τον ιστορικό πολιτιστικό σύλλογο της Άρτας, προκειμένου να προχωρήσει σε μια από τις περίφημες χορηγείες του στον πολιτισμό.
Για το ύψος της χορηγείας, υπήρξε μελέτη, στην οποία σχεδιάστηκε η προτεινόμενη αλλαγή του πρώτου ορόφου του κτηρίου, που στεγάζεται ο Μ/Φ ΣΚΟΥΦΑΣ και αφορά την βελτίωση της σκηνής, την δημιουργία νέων μπάνιων (κοινού και ΑμΕΑ) την δημιουργία φουαγιέ στον χώρο. Η μελέτη τροποποιήθηκε αρκετές φορές, προκειμένου να μπορέσει να συμβαδίζει με το ύψος της χορηγείας, το οποίο θα κυμανθεί περίπου στις 300.000 ευρώ, ένα ποσό αρκετά ικανοποιητικό, προκειμένου να εγκατασταθούν και θερμομονωτικά συστήματα, μονώσεις, θερμοπροστασία, αντικατάσταση του κλιματισμού και νέο σύστημα εξαερισμού του συγκεκριμένου χώρου. Για τον λόγο αυτόν έπειτα και από πρόσκληση του προέδρου του Μ/Φ Συλλόγου ΣΚΟΥΦΑΣ κ. Νίκου Μπανταλούκα πραγματοποιήθηκε και σύσκεψη στο γραφείο του Δ.Σ. του ιστορικού Συλλόγου, όπου με την παρουσία της κ. Γεροβασίλη, του βουλευτή κ. Χρήστου Γκόκα, του Δημάρχου Αρταίων κ. Χρήστου Τσιρογιάννη και του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασ. Ψαθά, συζητήθηκε η προοπτική να υπάρξει κάποια περαιτέρω οικονομική ενίσχυση, έτσι ώστε πριν να αρχίσουν οι εργασίες, να μπορέσει το κτήριο του Μ/Φ ΣΚΟΥΦΑΣ να προχωρήσει σε μεγαλύτερες βελτιώσεις και κυρίως στην δημιουργία υποδομών πρόσβασης για τα ΑμΕΑ, όπως π.χ. η κατασκευή ενός ανελκυστήρα, το οποίο απουσιάζει την περίοδο αυτήν.
Οι παρευρισκόμενοι, αφού επεσήμαναν την σημασία της χορηγείας του Ιδρύματος Ωνάση στην πόλη μας, και απέδωσαν τα εύσημα στην Όλγα Γεροβασίλη για την πρωτοβουλία της, κατέθεσαν τις προτάσεις τους αναφορικά με τις δυνατότητες που υπάρχουν για την αποτελεσματικότερη ολοκλήρωση του έργου.
Είναι μια πραγματικά σημαντική εξέλιξη, για την οποία είχαμε αναφερθεί ήδη από τον Ιανουάριο, αλλά σύμφωνα και με την επιθυμία του Προέδρου του ΣΚΟΥΦΑ, δεν το είχαμε παρουσιάσει. Να επισημάνουμε δε ότι η αρχική μελέτη, που είχε ετοιμάσει το Ίδρυμα ΩΝΑΣΗ, κοστολογούσε την πλήρη αναμόρφωση του α’ ορόφου, σε 1,2 εκ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα