22.8 C
Arta
23 Απριλίου 2024

Δημοσιογράφο για τον ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM 919 ψάχνει ο Δήμος Αρταίων…

Διαβάστε επίσης

ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας συνεδριάζει την Παρασκευή το Δ.Σ. της Δημοτικής Ανώνυμης Εταιρίας Ο.Τ.Α (ΑΔΑΕ), εκτάκτως με θέμα την «αναβάθμιση του Δημοτικού Ραδιοφώνου».

Υπενθυμίζουμε ότι το Δημοτικό Ραδιόφωνο της Άρτας, ο ιστορικός Ρ/Σ «ΡΑΔΙΟ ΑΜΒΡΑΚΙΑ», ιδρύθηκε το έτος 1988 από τον τότε Δήμαρχο Χρήστο Παπαγεωργίου, στα πλαίσια της απελευθέρωσης της ραδιοφωνίας και της δημιουργίας ραδιοφωνικών σταθμών στους Δήμους. Στην συνέχεια, με την ονομασία ΑΜΒΡΑΚΙΑ FM 919 πέρασε στην ΔΕΑΔΑ και σήμερα υπάγεται λειτουργικά στην ΑΔΑΕ. Είναι ο παλαιότερος ραδιοφωνικός σταθμός της Άρτας, μαζί με τον ιστορικό ART FM του Βασίλη Γκανιάτσα, ο οποίος πλέον έχει μεταβιβαστεί στην εταιρία ENERGY.

Να σημειωθεί ότι από τον Χρήστο Παπαγεωργίου, τον Κώστα Βάγια (1990-2002), τον Πάνο Οικονομίδη (2002-2010), τον Γιάννη Παπαλέξη (2010-2014) έως σήμερα, όλοι οι δήμαρχοι σεβάστηκαν την ανεξαρτησία του προγράμματός του.

18 παραγωγοί κάνουν πρόγραμμα
Αυτήν την περίοδο, στο Ράδιο Αμβρακία, κάνουν τις εκπομπές τους 18 εθελοντές συμπολίτες μας και έχει κερδίσει μεγάλο κομμάτι από την ακροαματικότητα της Άρτας, καθώς είναι ο ραδιοφωνικός σταθμός με τον μεγαλύτερο αριθμό παραγωγών, όχι μόνον στην Άρτα, αλλά την ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Ελλάδας. Έχει δικό του πρόγραμμα και δεν συνεργάζεται ως αναμεταδότης άλλων Αθηναϊκών Ραδιοφώνων, τακτική που ακολουθούν τα περισσότερα ραδιόφωνα στην Άρτα.

Ο σκοπός της αναβάθμισης είναι, σύμφωνα με πληροφορίες που έχουμε, η πρόσληψη δημοσιογράφου, ο οποίος κατά πάσα πιθανότητα θα αναλάβει και την Γενική Διεύθυνση του προγράμματος του Σταθμού.

Το ψάχνουν πάνω από μήνα…

Να σημειωθεί ότι πριν από ένα μήνα περίπου, ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Χρήστος Τσιρογιάννης, σε σύσκεψη που είχε με τον πρόεδρο της ΑΔΑΕ κ. Παναγιώτη Γαλάνη, συζήτησαν την πρόταση που είχε ατύπως υποβάλλει δημοσιογράφος της Άρτας, για να προσληφθεί στο Δημοτικό Ραδιόφωνο, στο πλαίσιο της λειτουργίας του ως ενημερωτικός σταθμός, αλλά έπειτα από συζήτηση αναφορικά με τη νομιμότητα της διαδικασίας, τελικά αποφασίστηκε να δημιουργηθεί προκήρυξη για πρόσληψη δημοσιογράφου. Για την ακρίβεια να υποβληθεί θέμα προκήρυξης για την πρόσληψη, καθώς την τελική απόφαση θα λάβει το Δ.Σ. της ΑΔΑΕ.

Για τους όρους της προκήρυξης δεν γνωρίζουμε ακόμη, ούτε βέβαια και για τα προαπαιτούμενα στοιχεία, που πρέπει οι ενδιαφερόμενοι να έχουν, παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι τα μέλη του Δ.Σ, σε περίπτωση έγκρισης, θα προσπαθήσουν να αποφύγουν τις γνωστές «φωτογραφικές προκηρύξεις».

Σε κάθε περίπτωση, δεν αντιλαμβανόμαστε το έκτακτο της συνεδρίασης και της λήψης της απόφασης, καθώς ήδη ο Δήμος Αρταίων έχει ένα οργανωμένο και αξιόλογο γραφείο Τύπου και web Tv και πολύ καλές σχέσεις με την πλειοψηφία των ΜΜΕ της περιοχής. Δεν φαίνεται λοιπόν να υπάρχει κάποιο κενό που να χρήζει επείγουσας κάλυψης.

Σημαντική η εξέλιξη στον τομέα του ραδιοφωνικού πεδίου της πόλης μας, λοιπόν και έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού στον δημοσιογραφικό κόσμο τόσο της Άρτας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής Άρτας και Πρέβεζας, που συνήθως καλύπτουν οι ραδιοφωνικές συχνότητες, ενώ δεν λείπουν και τα συνήθη σχόλια, που πάντοτε ακολουθούν τέτοιου είδους διαδικασίες.

Προβληματισμοί για τις κινήσεις του ΕΣΡ

Να αναφέρουμε δε ότι τις τελευταίες ημέρες, στον ραδιοφωνικό κόσμο της περιοχής προβληματισμό έχει δημιουργήσει το γεγονός ότι στην επίσημη σελίδα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης, στην κατάσταση του Νομού Άρτας , στους λειτουργούντες Ραδιοφωνικούς Σταθμούς ανά Νομό, ο Ραδιοφωνικός σταθμός με τον διακριτικό τίτλο ΡΑΔΙΟ- ΑΡΤΑ, φερόμενης ιδιοκτησίας (επωνυμίας φορέα) Αθανασίου Παπαθανασίου, ο οποίος είχε την δημόσια ραδιοφωνική συχνότητα στους 101,5 ΠΗΓΑΔΙ ΜΑΝΟΥ ΚΟΡΦΟΒΟΥΝΙ έχει «κοκκινήσει», γεγονός που σημαίνει ότι ευρίσκεται υπό διερεύνηση (Σημ. Συντάκτη: η διερεύνηση από το ΕΣΡ γίνεται τυπικά, αναφορικά με τα επικαιροποιημένα στοιχεία του όπως το ιδιοκτησιακό καθεστώς, η ονομασία του, η φυσιογνωμία του – ενημερωτικός ή μουσικός- και η δικτύωσή του – αν δηλαδή έχει άδεια να κάνει αναμετάδοση άλλου σταθμού).

Σε κάθε περίπτωση, δεν αποκλείεται να δούμε και άλλες παρατηρήσεις σε άλλους ραδιοφωνικούς σταθμούς καθώς την 31-3-2022 εξέπνευσε η διορία που έθετε το ΕΣΡ για να γίνει επικαιροποίηση των στοιχείων όλων των Ρ/Σ και των Τηλεοπτικών Σταθμών της χώρας. Να σημειωθεί δε ότι, σύμφωνα με τεχνικό ραδιοφωνικών σταθμών, ο οποίος μας ενημέρωσε για τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται να ακολουθήσει  και έρευνα από Ρ/Σ των Αθηνών, για περιπτώσεις αναμετάδοσης του προγράμματός τους, από περιφερειακούς σταθμούς της χώρας, χωρίς την έγκριση του ΕΣΡ, καθώς αποτελεί πλήγμα για το brand name τους, εκτός από τις πιθανές κυρώσεις που μπορεί να έχουν.

Αλλαγές, λοιπόν στον ραδιοφωνικό χάρτη της Άρτας, οι οποίες πρόκειται να έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και αναμένουμε τις εξελίξεις.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα