13.8 C
Arta
25 Απριλίου 2024

Πάει και η πλειοψηφία!

Διαβάστε επίσης

Καληµέρα φίλες και φίλοι! Του Ακακίου Καυσοκαλυβίτη σήµερα, µεγάλη η χάρη του…

Λέγαµε για την απαξίωση του Δηµοτικού Συµβουλίου και την λήψη όλων των αποφάσεων από τις οικονοµικές επιτροπές, όπου έχει τον πρώτο λόγο η πλειοψηφία.

Στην Ολοµέλεια του Συµβουλίου της Επικρατείας παραπέµφθηκε το ζήτηµα της µεταβολής του τρόπου συγκρότησης δηµοτικών επιτροπών και Δ.Σ. δηµοτικών ν.π. αµέσως µετά τις εκλογές της 26/5-2/6/2019 (ΣτΕ 760/2022).

Το δικαστήριο δέχθηκε κατά πλειοψηφία ότι οι διατάξεις των άρθρων 2 και 6 του Ν. 4623/2019, 10 του Ν. 4625/2019, καθώς και 177 του Ν. 4635/2019, µε τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο συγκρότησης της οικονοµικής επιτροπής, της επιτροπής ποιότητας ζωής, καθώς και των Δ.Σ. δηµοτικών νοµικών προσώπων, προκειµένου στα όργανα αυτά να υπάρχει πλειοψηφία της παράταξης του δηµάρχου, κατά το µέρος που καταλαµβάνουν την αµέσως επόµενη των εκλογών της 26.5.2019 και της 2.6.2019 δηµοτική περίοδο, είναι αντισυνταγµατικές.

Ειδικότερα, παραβιάζουν τα δικαιώµατα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι, καθώς και τις αρχές της ελεύθερης και ανόθευτης εκδήλωσης της λαϊκής θέλησης, ως έκφρασης της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας, και της ισότητας των όρων του εκλογικού ανταγωνισµού, δεδοµένου ότι τόσον οι εκλογείς όσο και οι εκλεγέντες δηµοτικοί σύµβουλοι είχαν συνεκτιµήσει, για τη διαµόρφωση της εκλογικής τους βούλησης, τις ισχύουσες κατά τον χρόνο των εκλογών αυτών ρυθµίσεις του Ν. 4555/2018, που προέβλεπαν τη συγκρότηση των προαναφερόµενων συλλογικών οργάνων χωρίς αντίστοιχη ρύθµιση περί πλειοψηφίας της παράταξης του δηµάρχου.

Αν η Ολοµέλεια του ΣτΕ συµφωνήσει µε την απόφαση, τότε πραγµατικά πολλές Δηµοτικές αρχές της χώρας, δεν θα µπορούν να διοικήσουν, αν δεν έχουν πετύχει συνεργασίες…

Την συγκεκριµένη απόφαση, µας επεσήµανε ο πρώην δήµαρχος Φιλιππιάδας Μιχάλης Κατραχούρας... (Μιχάλη, έχουµε τίποτε στα σκαριά ή ψάχνεσαι από τον έρωτα της Αυτοδιοίκησης και µόνον; Εµείς βέβαια ακούµε ότι ασχολείσαι µεν, αλλά όχι προσωπικά, αλλά τρέχεις για ανηψιοκατάσταση…)

Δηµοσιεύσαµε προχθές στην ιστοσελίδα της εφηµερίδας ένα ρεπορτάζ αναφορικά µε ότι ο Δήµος Αρταίων ψάχνει δηµοσιογράφο και τις αλλαγές στον ραδιοφωνικό χάρτη της περιοχής, µε εξελίξεις. Επειδή µας ανέφεραν ότι κάπου διαδόθηκε περί µη διασταύρωσης των στοιχείων του ρεπορτάζ αναφέρουµε προς άρση κάθε ταλαιπωρίας τα εξής:

Οποιεσδήποτε άλλες δηµοσιεύσεις, από τρίτους, που δεν σχετίζονται µε την εφηµερίδα, δεν µπορούν να συγχέονται µε τα δικά µας δηµοσιεύµατα, γιατί αφορούν άλλα ζητήµατα που εµείς δεν έχουµε θίξει, ούτε και µας αφορούν.

Απο κεί και πέρα οποιαδήποτε πικρία µπορεί να έχει κάποιος, για τον τρόπο µε τον οποίον παρουσιάστηκε µια κατάσταση, σίγουρα δεν αφορά την εφηµερίδα µας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα