20.8 C
Arta
19 Μαΐου 2024

ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!!
Οι υποψήφιοι και η Νομαρχιακή Επιτροπή

Διαβάστε επίσης

Η Εβδομάδα που μας πέρασε ήταν πραγματικά μια ΜΕΓΑΛΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ για το τοπικό ΠΑΣΟΚ, καθώς στην διαδικασία των δια ζώσης επαφών που έλαβαν χώρα, εξαιτίας της μεγάλης κίνησης από ντόπιους και ετεροδημότες στην Άρτα, δόθηκαν τα μηνύματα της προεκλογικής περιόδου για το πάλαι ποτέ κραταιό ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ.
Εκτός από τον βουλευτή της Άρτας (αλλά και τον μοναδικό της Ηπείρου) Χρήστο Γκόκα, αιτήσεις για την υποψηφιότητα υπέβαλλαν ο Γιάννης Παπαλέξης, ο Άλκης Παπαχρηστάκης και ο Χρυσοβαλάντης Αθανασίου, ενώ είναι βέβαιο ότι αίτηση θα υποβάλλει και ο πρώτος επιλαχών Χρήστος Μέγας, καθώς η προθεσμία λήγει την δεύτερη εβδομάδα του Μαϊου.
Δημιουργείται λοιπόν το ρόστερ των υποψηφίων, αλλά υπάρχει το μεγάλο κενό των γυναικείων υποψηφιοτήτων, για τις οποίες υπάρχει και ο σχετικός προβληματισμός.

Οι γυναίκες…

Το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια η δικηγόρος Ράνια Τρομπούκη, όσο πάει και απομακρύνεται, καθώς διαφαίνεται ότι σκοπός της αρτινής πολιτικού είναι η επανεκλογή της στη Ν.Ε. του ΚΙΝΑΛ και ο επαναπροσδιορισμός του ρόλου της, θέλοντας να έχει πιο ενεργή δραστηριότητα στην τοπική Αυτοδιοίκηση.
Στα πρόσωποα, πάντως που έντονα ακούγονται είναι μια άλλη δικηγόρος και συγκεκριμένα η Κατερίνα Ρίζου, η οποία έχει έντονη πολιτική δραστηριότητα και μάλιστα ήταν υποψήφια με τον συνδυασμό του Βαγγέλη Αργύρη, στις πρώτες αυτοδιοικητικές εκλογές για την περιφέρεια. Εκτός από την οικογενειακή πολιτική ιστορία, είναι από τα σταθερά πολιτικά πρόσωπα, που έχουν μείνει στις δύσκολες ημέρες στο ΠΑΣΟΚ, με καλό πολιτικό λόγο και επιστημονική κατάρτιση.

Οι υποστηρικτές
Ανδρουλάκη

Στο επόμενο διάστημα θα μπορούμε να γνωρίζουμε και για τα πρόσωπα, που ακούστηκαν έντονα για την θέση του υποψηφίου, λόγω της θετικής στάσης που είχαν προεκλογικά με τον νικητή των εκλογών Νίκο Ανδρουλάκη και ο λόγος είναι για τους Σωτήρη Χρηστούλη, ο οποίος κατηγορηματικά μας ανέφερε ότι δεν έχει σκοπό να είναι υποψήφιος, παρά μόνο αν υπάρξει πολιτική πίεση, και Παύλο Μίχα, ο οποίος δεν έχει μέχρι σήμερα ούτε αποδεχθεί, αλλά ούτε και απορρίψει οποιοδήποτε σενάριο για την υποψηφιότητά του.

Η Νομαρχιακή
Επιτροπή

Ενδιαφέρον πρόκειται να έχει και η εκλογική διαδικασία για τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής, καθώς πλέον είναι μεγάλο το ενδιαφερον για την λειτουργία της.
Από την νυν διορισμένη Ν.Ε. θα είναι πάλι υποψήφιος πρόεδρος ο Αλέξανδρος Σερέτης, επιτυχημένος καθ’όλα, αλλά αναμένεται να έχει υποψήφιο ανταγωνιστή τον δραστήριο μηχανικό Γιώργο Θωμά… Δυο πρόσωπα, με διαφορετικές ιδεολογικές και προσωπικές επιλογές στον ίδιο χώρο, είναι βέβαιο ότι θα προκαλέσουν το ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα και βέβαια, με την πρόκληση να μπορέσουν να οδηγήσουν τον χώρο στην επόμενη ημέρα.
Ενδιαφέρον θα έχει να δούμε ποιοί θα είναι οι υποψήφιοι για τη Ν.Ε. καθώς αυτοί θα είναι εκείνοι που θα μπορέσουν να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα, αλλά και να διατηρήσουν τις ισορροπίες που είναι απαραίτητες.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα