12.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Επανεκκίνηση του ΠΑΣΟΚ και στην Άρτα με 2000 συμμετοχές, αλλά και με … απρόοπτα

Διαβάστε επίσης

Με αριθμό συμμετοχών – ρεκορ ψήφισαν στα εκλογικά κέντρα της Άρτας οι περίπου 2000 ψηφοφόροι στην εκλογή των οργάνων τοπικά του Κινήματος Αλλαγής, αλλά και την αλλαγή ονόματος, ενώ σαν σκιά στην διαδικασία καταγράφεται η ακύρωση των εκλογών στο Δήμο Νικολάου Σκουφά, λόγω καταγγελίας για απόπειρα νοθείας.
Ειδικότερα και εν αναμονή της επίσημης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στη Νέα Νομαρχιακή Επιτροπή εκλέγονται σύμφωνα με αριθμό σταυρών οι:
Θωμάς Γεώργιος 229
Φέκα Σεβαστη 219
Νικολάου Νίκος 216
Σερέτης Αλέξανδρος 187
Γόγαλης Θεόδωρος 175
Γόγολος Νικόλαος 175
Νάκα Μαρία 171
Μαγκούτης Βασιλης 166
Τρομπούκη Ράνια 156
Λίγκας Νικόλαος 138
και Οικονόμου Ανδριάνα 123, η οποία λόγω ποσόστωσης αφήνει εκτός εκλογής τον
Γκιζα Κώστα, ο οποίος έλαβε 126 σταυρούς.
Τα ονόματα των πρώτων σε σταυρούς αντιπροσώπων είναι
Παύλος Μίχας 121
Γεώργιος Μέγας 97
Νικόλαος Γόγολος 87
Μάρω Νάκα 78
Βασίλης Μαγκούτης 76
Γεώργιος Θωμάς 74
Λάμπρος Πανής 68
Θεόδωρος Γόγαλης 50, με την επιφύλαξη της εκλογής τους λόγω ποσόστωσης, η οποία θα υπολογιστεί τις επόμενες ώρες.

Η καταγγελία
για το Κομπότι

Όπως αναφέραμε στον πρόλογο, έπειτα από καταγγελία του υποψηφίου σύνεδρου Ηλία Καρίνου, στο εκλογικό τμήμα Κομποτίου, υπήρξε προσπάθεια αλλοίωσης της διαδικασίας, πριν να ξεκινήσουν οι εκλογές, γεγονός το οποίο ο ίδιος κατήγγειλε στη Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Άρτας, αλλά και στην Αστυνομία, η οποία επιλήφθη του περιστατικού. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να ανασταλεί η εκλογική διαδικασία και να καταργηθεί το εκλογικό τμήμα Κομποτίου, ακυρώνοντας με τον τρόπο αυτόν το τοπικό τμήμα της περιοχής, αλλά και τους υποψήφιους συνέδρους στον Δήμο Νικολάου Σκουφά. Ο σύνεδρος με δελτίο τύπου το οποίο εξέδωσε, αναφέρθηκε στο περιστατικό και δήλωσε ότι θα απευθυνεί αρμοδίως ενώπιον των αρχών για την αναζήτηση των ευθυνών τους.
Από τη Ν.Ε. ΚΙΝΑΛ Άρτας, σε επικοινωνία που είχαμε με τον εκπρόσωπο τύπου κ. Κώστα Ρίζο, μας ανέφερε ότι για τις καταγγελίες έχει γίνει η επίσημη ενημέρωση αρμοδίως και θα επιληφθεί των θεμάτων αυτών το ΚΙΝΑΛ σε κεντρικό επίπεδο.

Οι νέες ισορροπίες στη Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ

Να σημειώσουμε ότι ήδη έχουν αρχίσει οι διεργασίες, αναφορικά με την ανάδειξη του νέου γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΚΙΝΑΛ και την κατανομή αρμοδιοτήτων στα υπόλοιπα μέλη, ενώ διαφαίνονται ως επικρατέστεροι υποψήφιοι ο νυν διορισμένος Γραμματέας Αλέξανδρος Σερέτης και ο πρώτος σε αριθμό σταυρών, Γιώργος Θωμάς, ενώ ήδη έχουν αρχίσει να διαμορφώνονται συμμαχίες και συμφωνίες. Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής ο νυν Γραμματέας έχει την πλειοψηφία των πέντε μελών στην υποστήριξή του, ενώ ο Γιώργος Θωμάς, έχει την στήριξη των τεσσάρων από τους εκλεγμένους, με αποτέλεσμα το αποτέλεσμα να διαμορφώσουν τα υπόλοιπα δύο μέλη.
Σε κάθε περίπτωση, τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής , όπως θα ονομάζεται πλέον το ιστορικό κόμμα, είναι ενθουσιασμένοι με το ποσοστό και τον παλμό της συμμετοχής πανελληνίως, καθώς ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και άγγιξε τις 185.000 μέλη.
Πάντως Βασική επιδίωξη, σύμφωνα με τη Χαριλάου Τρικούπη, ήταν να προσέλθουν μαζικά τα μέλη του ΚΙΝΑΛ στην εκλογική διαδικασία, προκειμένου να επιβεβαιωθεί ότι η δυναμική που καταγράφει τον τελευταίο καιρό, είναι σταθερή, ώστε στις κάλπες των εθνικών εκλογών να καταστεί ισχυρός παράγοντας των μετεκλογικών πολιτικών συσχετισμών.
Για «γιορτή της αναγέννησης της δημοκρατικής παράταξης» έκανε λόγο ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά την ψήφο του στις εσωκομματικές εκλογές του ΚΙΝΑΛ – ΠΑΣΟΚ. «Σήμερα επιλέγουμε το όνομά μας, ξαναπιάνοντας το νήμα της ιστορία» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πρωτοφανής ήταν και η εμπειρία των μελών των εφορευτικών επιτροπών, καθώς η κοσμοσυρροή ήταν τέτοιας κλίμακας, ώστε κάποια στιγμή από ένα σημείο και μετά είχαν τελειώσει και τα ψηφοδέλτια, καθώς οι φάκελοι ήδη είχαν εξαντληθεί από το μέσο της διαδικασίας.
Οι ψηφοφόροι περίμεναν υπομονετικά στις ουρές, προκειμένου να μπορέσουν να ψηφίσουν, με μέσο όρο αναμονής τα 25 λεπτά, ενώ αργά το απόγευμα περίμεναν καρτερικά για να επανεκτυπώσουν νέα ψηφοδέλτια, καθώς δεν είναι προβλεφθεί ο μεγάλος αριθμός της προσέλευσης.
Σε κάθε περίπτωση, ο ενθουσιασμός δεν εξαντλήθηκε καθόλου, καθώς ήταν η πρώτη φορά, μετά από πολλά χρόνια, όπου συγκεντρώθηκαν τόσο πολλά άτομα για τις τοπικές διαδικασίες.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα