26.5 C
Arta
18 Αυγούστου 2022

Πως φθάσαμε στην ακύρωση…

Διαβάστε επίσης

Ανακοινώσεις του ΗΛΙΑ ΚΑΡΙΝΟΥ και του ΑΛ. ΣΕΡΕΤΗ για το εκλογικό τμήμα Κομποτίου

Σε συνέχεια του ρεπορτάζ της διπλανής σελίδας, δημοσιεύουμε αυτούσια τα δελτία τύπου, του υποψήφιου σύνεδρου Ηλία Καρίνου προέδρου Κοινότητας Παχυκάλαμου και του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Άρτας Αλέξανδρου Σερέτη, αναφορικά με το περιστατικό στο εκλογικό τμήμα Κομποτίου, που είχε ως αποτέλεσμα την ακύρωσή του, ως μη γενόμενο εξαρχής.

Στο δελτίο τύπου του κ. Καρίνου αναφέρεται χαρακτηριστικά:

ΚΑΡΙΝΟΣ: Η συνέχεια θα δοθεί στα όργανα του κινήματος για το φιάσκο

«Δύο μέρες πριν διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές μου φάνηκε παράξενο έως και ύποπτο ο αντιδήμαρχος Αρταίων, ο οποίος εκλέγεται στον Δήμο Αρταίων, να θέσει υποψηφιότητα στον δήμο Νικολάου Σκουφά που δεν έχει καμία απολύτως σχέση με αυτήν την περιοχή.

Μιλώντας με ανθρώπους στο Κομπότι, έδρα του εκλογικού κέντρου, με συμβούλευαν να προσέχω διότι όλα ήταν στημένα και ότι επίσης λόγω της μεγάλης απήχησής μου στον συγκεκριμένο δήμο, θα προσπαθούσαν να κάνουν παράνομες πράξεις.

Το βράδυ του Σαββάτου 07/05/2022, μια μέρα πριν τις εκλογές, ο συνυποψήφιος σύνεδρος Σωτήριος Χρηστούλης, χωρίς να έχει κάποια απολύτως αρμοδιότητα μετέφερε όλα τα υλικά των εκλογών από την Άρτα (ψηφοδέλτια, καταστάσεις, φακέλους) και τα παρέδωσε στον κουμπάρο του, κάτοικο Κομποτίου. Τότε βεβαιώθηκαν οι υποψίες μου ότι επειδή θα λάμβανα πάνω από 150 ψήφους στον συγκεκριμένο δήμο, θα προσπαθούσαν να προχωρήσουν σε νοθεία.

Το πρωί της Κυριακής των εκλογών 08/05/2022 στις 06:30 το πρωί πήγα στο εκλογικό κέντρο στο Κομπότι και ο μοναδικός που ήταν εκεί ήταν ο Ευστάθιος Τσαντούκλας με όλα τα έγγραφα των εκλογών.

Εκεί διαπίστωσα μετά λύπης μου ότι υπήρχαν ήδη δέκα φάκελοι ψηφοφορίας μέσα στις κάλπες, μισή ώρα πριν ξεκινήσει η διαδικασία και σαράντα ψηφοδέλτια έτοιμα πάνω στο τραπέζι της εφορευτικής επιτροπής τα οποία είχαν ήδη σταυρό προτίμησης τον Σωτήριο Χρηστούλη!

Διαπιστώθηκε μετά ότι και οι φάκελοι με τα ψηφοδέλτια που ήταν ήδη μέσα στην κάλπη των συνέδρων είχαν σταυρό προτίμησης τον συγκεκριμένο κύριο. Επίσης υπήρχε και κατάσταση ψηφισάντων μελών (που δήθεν ψήφισαν) που είτε είχαν πεθάνει είτε διέμεναν σε άλλο μέρος της Ελλάδος.

Πήρα όλα τα τεκμήρια της συμμορίας – αλητείας και κάλεσα τον γραμματέα της νομαρχιακής επιτροπής κ. Σερέτη Αλέξανδρο και την αστυνομία η οποία κατέγραψε το γεγονός. Όταν ήρθε, ο Ευστάθιος Τσαντούκλας εξαφανίστηκε από το εκλογικό κέντρο.

Ο Γραμματέας αμέσως προσπάθησε να δώσει πολιτική λύση μεταφέροντας σε μένα την παραίτηση του συνυποψήφιου Σωτήριου Χρηστούλη φέρνοντας καινούρια ψηφοδέλτια χωρίς την υποψηφιότητα του εμπλεκόμενου σύνεδρου.

Επίσης τηλεφώνησε και σε μένα ο συγκεκριμένος σύνεδρος και μου είπε να μην δώσω συνέχεια στο θέμα διότι παραιτήθηκε.

Περίπου στις 12:00 ήρθαν τα καινούργια ψηφοδέλτια και 2 άτομα για εφορευτική επιτροπή, όμως τελικά αποφάσισε να μην διεξαχθούν οι εκλογές διότι οι περισσότεροι είχαν φύγει.

Κάνουν τεράστιο κακό στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και η συνέχεια θα δοθεί στα όργανα του κινήματος ζητώντας την διαγραφή των υπεύθυνων για το τεράστιο φιάσκο, επίσης θα υποβληθούν μηνύσεις – αγωγές σε αυτούς που πήγαν το κίνημα πίσω 50 και πλέον χρόνια, θυμίζοντας μαύρες εποχές του παρελθόντος».

ΣΕΡΕΤΗΣ: Αποκλειστικά αρμόδια είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας (Ε.ΔΕ.ΚΑ.Π)

Στο ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΔΗΛΩΣΗ του Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ- Κινημα Αλλαγής αναφέρονται τα εξής:

Το πρωί της Κυριακής στις 7:20 με πήρε τηλέφωνο ο υποψήφιος αντιπρόσωπος για το συνέδριο στο δήμο Νικολάου Σκουφά, Ηλίας Καρίνος και μου κατήγγειλε το γεγονός ότι στο εκλογικό τμήμα του Κομποτίου υπήρχε μόνο ένας άνθρωπος, ο Ευστάθιος Τσαντούκλας και ότι είχε ρίξει τρεις ( 3 ) φακέλους στην κάλπη πριν ακόμα ψηφίσει οποιοσδήποτε στο εκλογικό τμήμα. Και ακόμα ότι είχε φακέλους έτοιμους σφραγισμένους με ψηφοδέλτια σταυρωμένα και ότι για όλα αυτά είχε ήδη ενημερώσει την αστυνομία και τον εισαγγελέα. Τα απέδιδε όλα αυτά στο ότι ο Τσαντούκλας έχει φιλική και συγγενική σχέση με τον συνυποψήφιό του για τη θέση της αντιπροσωπείας στο συνέδριο, Σωτήριο Χρηστούλη.

Ως γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας μέχρι και την διεξαγωγή των εκλογών της 8ης Μαΐου και την ανάδειξη των νέων οργάνων που θα προκύψουν από αυτές, πήγα αμέσως στο εκλογικό τμήμα του Κομποτίου επικοινωνώντας παράλληλα στις 7:30 και με το Σωτήριο Χρηστούλη ο οποίος δήλωσε πλήρη άγνοια, ότι βρίσκεται στο σπίτι του και ότι αποσύρεται από την υποψηφιότητα του για αντιπρόσωπος στο συνέδριο εάν αυτό πρόκειται να εκτονώσει την κατάσταση και να συμβάλει στην ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στο εκλογικό τμήμα του Κομποτίου. Ακόμη ενημέρωσα το Συντονιστή της Τοπικής Οργάνωσης του Δήμου Νικολάου Σκουφά, Γιάννη Μαυρίκη και του ζήτησα να έρθει κι αυτός στο εκλογικό τμήμα, όπως και έγινε λίγο αργότερα.

Όταν έφτασα εκεί βρήκα τον Ηλία Καρίνο με 2 αστυνομικούς και ενημέρωσα την Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης (Ε.ΔΕ.ΚΑ.Π.) για το συμβάν και την εξέλιξή του. Τον ρώτησα ποιον είχε βρει στο χώρο του εκλογικού τμήματος και μου απάντησε ότι είχε βρει μόνο τον Ευστάθιο Τσαντούκλα, ενώ τον Σωτήριο Χρηστούλη μου δήλωσε ότι δεν τον είχε δει καν στο χώρο.

Λίγο μετά την άφιξή μου οι αστυνομικοί αποχώρησαν και ο Ηλίας Καρίνος επείσθη να συνεργαστεί έτσι ώστε να διεξαχθούν οι εκλογές χωρίς εντάσεις και στο Κομπότι, όπως σε όλο τον υπόλοιπο νομό. Πράγματι αργότερα γύρισα στην Άρτα και με τη σύμφωνη γνώμη της Ε.ΔΕ.ΚΑ.Π., εκτύπωσα καινούργια ψηφοδέλτια χωρίς την υποψηφιότητά του Σωτήρη Χρηστούλη, τα οποία και πήγα στο Κομπότι.

Φτάνοντας στο  Κομπότι ξανά, βρήκα αυτή τη φορά μόνο του τον Ηλία Καρίνο στο εκλογικό τμήμα και κάποιους συντρόφους στο καφενείο της παρακείμενης πλατείας, οι οποίοι μου είπαν ότι θα έρθουν στην Άρτα να ψηφίσουν, όπως ήδη είχαν κάνει και κάποιοι άλλοι σύντροφοι.

Δεδομένων αυτών των συνθηκών, αλλά και της ώρας – ήταν 11:30 και η εκλογική διαδικασία είχε ήδη προχωρήσει πολύ σε όλα τα υπόλοιπα εκλογικά τμήματα,  ενημέρωσα την Ε.ΔΕ.ΚΑ.Π. και ακυρώσαμε το εκλογικό τμήμα στο Κομπότι, ως μη γενόμενο εξ αρχής.

Βάσει του καταστατικού μας,  αποκλειστικά αρμόδια για την επίλυση θεμάτων σαν αυτό, είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας, Καταστατικού και Πιστοποίησης ( Ε.ΔΕ.ΚΑ.Π ), η οποία έχει ενημερωθεί όπως προανέφερα, από το πρωί της Κυριακής για το θέμα αυτό.

Διαβάστε επίσης

Τελευταία Νέα