22.8 C
Arta
23 Απριλίου 2024

Πρώτοι στην Άρτα και την Ήπειρο

Διαβάστε επίσης

Με καθυστέρηση τα αποτελέσματα, αλλά σε καλή θέση οι υποψήφιοι…

Με μεγαλη συμμετοχή, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία οι φίλοι και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προσήλθαν στις κάλπες για την ανάδειξη του Προέδρου του κόμματος, όπου μόνος υποψήφιος ήταν ο Αλέξης Τσίπρας, αλλά και των μελών της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, σε περιφερειακό επίπεδο.
Ιδιαίτερα ευχάριστο ήταν το γεγονός ότι οι αρτινοί υποψήφιοι Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας, επικράτησαν στην Ήπειρο, έχοντας την πρωτιά των αποτελεσμάτων, η μεν βουλευτής της Άρτας έχοντας συγκεντρώσει την πρωτιά ανάμεσα σε όλους τους υποψηφίους, ο δε Βασίλης Τσίρκας, πρώτος στους άνδρες υποψήφιους και τρίτος μετά την Όλγα Γεροβασίλη και την Μερόπη Τζούφη, οι οποίες εκλέγονται και με την ποσόστωση των βουλευτών.
Να σημειωθεί δε ότι για πρώτη φορά στα ιστορικά έχουμε ισοψηφία στο Νομό της Άρτας μεταξύ της Όλγας Γεροβασίλη και του Βασίλη Τσίρκα, οι οποίοι έλαβαν, σύμφωνα με πληροφορίες, από 386 σταυρούς με τον Βασίλη Τσίρκα να προηγείται στο τμήμα της Άρτας (Επιμελητήριο) με 240 σταυρούς έναντι 211 της Όλγας Γεροβασίλη και της Όλγας Γεροβασίλη στα περιφερειακά τμήματα της Άρτας να λαμβάνει 175 σταυρούς έναντι των 146 του Βασίλη Τσίρκα.
Για τον λόγο αυτόν και οι δυο αρτινοί πολιτικοί εξέδωσαν ανακοινώσεις τύπου – δηλώσεις στις οποίες αναφέρουν ότι είναι πρώτοι στην Άρτα, γεγονός το οποίο δεν απέχει από την αλήθεια, από την σκοπιά του καθενός.
Να αναφέρουμε ότι μέχρι και αργά το απόγευμα δεν είχαν δημοσιευτεί τα αποτελέσματα, από την ειδική εφορευτική επιτροπή, αλλά σύμφωνα με τις καταμετρήσεις εκτός από την τριάδα Όλγας Γεροβασίλη, Μερόπης Τζούφη και Βασίλη Τσίρκα (βλ. φωτό), φαίνονταν να επικρατούν οι Στέφος, Γρίβας, Σουλελέ και η δική μας Αγλαϊα Νάτσικα, η οποία φαίνεται να εκλέγεται λόγω ποσόστωσης. Καλά φαίνεται να πήγαν οι Δημήτρης Μπασδέκης και η Ράνια Γκίζα, χωρίς όμως να διαφαίνεται μέχρι στιγμής κάποιο ενδεχόμενο να καταλάβουν εκλόγιμη θέση, καθώς δεν έχει ακόμη υπάρξει κάποια τελική διευκρίνηση, αναφορικά και με τους υποψηφίους που εκλέγονται βάσει ποσόστωσης και ανήκουν στα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας (βλ. Οικονόμου).
Το επόμενο διάστημα θα μπορέσουμε να έχουμε μια πλήρη εικόνα αναφορικά με τα αποτελέσματα των εκλογών, τα οποία εδώ στην Άρτα φαίνεται ότι θα έχουν πολλές αναγνώσεις, καθώς εκτός του γεγονότος ότι οι αρτινοί μπόρεσαν να κερδίσουν τις εντυπώσεις, υπήρξαν και αποτελέσματα που δεν περίμενε κανείς.

Δήλωση της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, για τη χθεσινή ψηφοφορία για την ανάδειξη του Προέδρου και της Κεντρικής Επτροπής

Μια πρωτόγνωρη για το κόμμα μας, διαφανής, αδιάβλητη διαδικασία ανοίγματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην κοινωνία και αδιαμεσολάβητης εκλογής του Προέδρου μας, όπως και της Κεντρικής μας Επιτροπής, αγκαλιάστηκε ένθερμα από δεκάδες χιλιάδες πολίτες σε ολόκληρη τη χώρα.
Έτσι, έγινε ένα πρώτο μεγάλο βήμα για την αντιστοίχιση της ενεργής κομματικής μας ζωής με την πολιτική επιρροή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, την κοινωνική του αποδοχή και την εκλογική του απήχηση. Ο κόσμος, με την εντυπωσιακή συμμετοχή του, μας έδωσε χθες τεράστια δύναμη.
Και κυρίως μας επιφόρτισε με μια ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη. Αυτήν την κατάθεση της εμπιστοσύνης και της ελπίδας τους, την καθαρή δήλωση της στήριξής τους να τα μετασχηματίσουμε μαζί τους σε ορμή πολιτικής αλλαγής. Με εγγυητή τον Πρόεδρό μας Αλέξη Τσίπρα να κερδίσουμε τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη στις επόμενες εκλογές και να επιστρέψουμε στον Ελληνικό λαό τη δύναμη που μας προσέδωσε η χθεσινή δημοκρατική διαδικασία.
Με 172.000 πλέον μέλη, 110.000 νέα μέλη, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έγινε το μαζικότερο κόμμα ενεργών μελών στην Ελλάδα και ένα από τα πιο μαζικά κόμματα της Αριστεράς σε όλη την Ευρώπη.
Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας για ενεργή συμμετοχή, όλες τις συντρόφισσες και τους συντρόφους για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπό μου, επιλέγοντας με στην πρώτη θέση ανάμεσα σε ικανούς και αγαπημένους συνυποψήφιους και στο Νομό μας και στο σύνολο της Περιφέρειάς μας. Δεσμεύομαι πως θα συνεχίσω να κάνω ό,τι είναι δυνατόν για να τιμήσω την επιλογή και την εμπιστοσύνη τους.

Δήλωση για το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία του ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΡΚΑ

Ευχαριστώ από καρδιάς όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία στην Ήπειρο που με στήριξαν με την ψήφο τους και με εξέλεξαν στην Κεντρική Επιτροπή.
Ιδιαίτερη τιμή για μένα αλλά και μεγάλη ευθύνη η πρώτη θέση στον νομό Άρτας. Θα αγωνιστώ για να τιμήσω την εμπιστοσύνη τους.
Τώρα όλοι μαζί θα δώσουμε τη μάχη για να επιστρέψει η ελπίδα στον τόπο μας.
Η μαζική συμμετοχή στις κάλπες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποκτά χαρακτηριστικά μεγάλου πολιτικού γεγονότος και αποτελεί την αρχή του τέλους της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Οι 172.000 πολίτες που έφτασαν στην κάλπη μας επικύρωσαν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ είναι το μεγαλύτερο κόμμα της Αριστεράς, κορμός της μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης, και ο Αλέξης Τσίπρας ισχυρός ηγέτης του χώρου αυτού.
Ευχαριστούμε όλα τα παλιά και τα νέα μέλη που συμμετείχαν στις κάλπες της 15ης Μαΐου και έστειλαν πίσω τον λογαριασμό.
Ο υπερδιπλασιασμός των μελών στον νομό Άρτας μας επιφορτίζει με την ευθύνη να οργανώσουμε ακόμα πιο αποτελεσματικά τη μεγάλη πολιτική αντεπίθεση για να δοθεί προοδευτική διέξοδος στον τόπο.
Προχωράμε ενωμένοι και δυνατοί για τη μεγάλη Πολιτική Αλλαγή που έχει ανάγκη επειγόντως ο τόπος.

Βασίλης Τσίρκας,
δικηγόρος, πρώην βουλευτής Άρτας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα