19.8 C
Arta
13 Μαΐου 2024

Μιζέρια και εργασιακό πρωτάθλημα…

Διαβάστε επίσης

Η δημοσκόπηση

Σε μεγάλο αριθμό τοπικών και περιφερειακών ΜΜΕ έφτασε στο mail η Δημοσκόπηση της ειδικής ιστοσελίδας AFTODIOIKISI.GR την οποία και δημοσιεύουμε αυτούσια, μαζί με το δελτίο τύπου του δημοσιογραφικού τμήματος της συγκεκριμένης ιστοσελίδας. Το γνωρίζουμε το site και πολλές φορές πήραμε πολλές πληροφορίες από τις σελίδες του, παρόλα αυτά πήγε και το μυαλό μας και λίγο στο πονηρό, αναφορικά με την σκοπιμότητα της έρευνας – δημοσκόπησης, οπότε επικοινωνήσαμε με το ανάλογο τμήμα και μας ανέφεραν ότι αντίστοιχες δημοσκοπήσεις θα κάνουν σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Από κει και πέρα, επειδή θεωρούμε ότι είναι μια σοβαρή πηγή, εκτιμούμε ότι δεν βρίσκεται από πίσω κάποιος άλλος… δάκτυλος, που θέλει να αξιολογηθούν ως προβληματικές οι αρχές του τόπου μας προς ιδίον όφελος και προχωρήσαμε στην δημοσίευση, εκτιμώντας ότι τα στοιχεία είναι καλά – έστω κι αν το δείγμα είναι σχετικά μικρό- και μπορούν να βοηθήσουν έτσι ώστε να έχουμε μια εικόνα αναφορικά με την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή μας, αλλά και οι αιρετοί να διαπιστώσουν, που πάσχουν και μπορούν να διορθώσουν την κατάσταση.

Η προχειρότητα των εκλογών

Επικοινωνήσαμε με τον Γιώργο Θωμά, τον πρώτο σε ψήφους εκλεγμένο μέλος της νομαρχιακής επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος επιβεβαίωσε με βιωματικό τρόπο, ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε δεν ήταν αντίστοιχη της σοβαρότητας που απαιτούνταν. Μάλιστα επεσήμανε ότι αναμένουν την επικύρωση των αποτελεσμάτων για την Ν.Ε., έτσι ώστε στην πρώτη σύγκλιση να θέσουν τα ζητήματα, που σχετίζονται με τις παθογένειες που υπήρξαν κατά την εκλογική διαδικασία. Σκοπός δεν θα είναι η απόδοση ευθυνών, αλλά να μπορέσει να μην επαναληφθεί στο μέλλον αυτή η προχειρότητα, από την οποία εξετέθηκαν πρόσωπα και πάνω απ’όλα το ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής.

Στον πόντο…

Να επισημάνουμε ότι ο Γιώργος Θωμάς, θα είναι υποψήφιος για τη θέση του Γραμματέα και με νόημα μας επισήμανε ότι μπορεί η εκλογή να “παίξει στον έναν ψήφο”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι όλα είναι ανοικτά για το τελικό αποτέλεσμα, καθώς τίποτε δεν έχει κριθεί σε επίπεδο προσωπικών επαφών.

Δραστηριοποιείται ο Γόγαλης

Και μιας και μιλάμε για τη Ν.Ε. του ΠΑΣΟΚ, ο Θοδωρής Γόγαλης, δεν βάζει μεν υποψηφιότητα για την θέση του Γραμματέα, αλλά είδε ζεστά το πράγμα της συμμετοχής του και ανέλαβε, έπειτα από συνενόηση με το νυν γραμματέα Αλέξη Σερέτη να κανονίσει τα θέματα της μεταφοράς των συνέδρων και όπως μαθαίνουμε έκανε καλή δουλειά. Από κεί και πέρα κινήθηκε ώστε να είναι και ομιλητής στο συνέδριο, με θέμα της επιστημονικής του γνώσης (έχει μεταπτυχιακό στην Διοίκηση και ασχολείται με την Δημόσια Διοίκηση).

Περί πρωτιάς

Λάβαμε αντικρουόμενες απόψεις αναφορικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ότι η Όλγα Γεροβασίλη ισοψήφισε με τον Βασίλη Τσίρκα στο Νομό της Άρτας. Δεν ήταν βέβαια μόνο δικό μας το … συμπέρασμα: και οι δυο πολιτικοί στις ανακοινώσεις τους ανέφεραν περί πρωτιάς στην Άρτα!!! Από κει και πέρα, νομίζουμε ότι για θέματα που η ίδια η πραγματικότητα έχει αποφασίσει, δεν είναι απαραίτητο να μοιράζουμε σκοπιμότητες στην μια και στην άλλη πλευρά. Επειδή κάποια μέσα μίλησαν για πρωτιά της Όλγας στην Άρτα αποκλειστικά, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει και η άλλη πλευρά, ούτε βέβαια ότι και οι άλλοι έκαναν λάθος: σε περίπτωση ισοψηφίας η πρωτιά ισχύει εξίσου.

Κάποιοι έπαιξαν με ξένα χαρτιά…

Πέραν των άλλων και η Όλγα είναι μια πολιτικός, όπως όλοι οι άλλοι και μάλιστα αυξημένων δυνατοτήτων. Δεν χρειάζεται να αντιμετωπίζεται ως “ιερή Αγελάδα” της πολιτικής στην Άρτα, γιατί σε τέτοιου είδους διαδικασίες δημιουργείται καθησυχασμός, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να διαφανεί η διαφορά, όπως πρέπει! Από την άλλη, οι εκλογές για την Κ.Ε. ήταν πραγματικά “σφαγείο”, και όποιοι συμμετείχαν σε όλη την Ήπειρο, μιλάνε για μεγάλα “παζάρια” και … παρεμβάσεις, που ξεφεύγουν από τα γνωστά όρια. Ήταν “ο θάνατός σου, η ζωή μου” και όπως ήταν φυσικό, στο πόκερ αυτό της εκλογής, πολλοί έβαλαν την δική τους επιβίωση πάνω απ’όλα. Και ιδίως εκείνοι που έπαιζαν και με τα χαρτιά της Όλγας και άλλων πολιτικών στους άλλους νομούς.

Μας τρόλαρε…

Επικοινώνησε μαζί μας ο Γιάννης Παπαλέξης, προκειμένου να σχολιάσει το δημοσίευμα της ΑΠΟΨΗΣ που ανέφερε ότι ” Αναδεικνύεται στον τρίτο πόλο του τοπικού ΠΑΣΟΚ και κερδίζει τις εντυπώσεις” και μου μετέφερε σχόλιο του Νίκου Νικολάου: “Γιάννη, εδώ σε δείχνει ότι είσαι τρίτος…“. Αντιπαρέρχομαι κι εγώ και απαντάω: Γιάννη να τους προσέχεις τους Μελισσουργιώτες στα σχόλια που κάνουν, τα παρουσιάζουν όλα όπως τους συμφέρει, για να κερδίσουν τις εντυπώσεις.

Εντάξει, εννοείται ότι ο Νίκος Νικολάου είναι καλός φίλος και τα λέει για να μας πειράξει, γνωρίζουμε δε όλοι ότι έχει καλές σχέσεις με τον Γιάννη Παπαλέξη, παρά το γεγονός ότι είναι Πραμαντιώτης (επίσης διαδίδεται ότι θα ψηφίσει για γραμματέα τον Αλέξανδρο Σερέτη, επειδή είναι …εκ μητρός Μελισσουργιώτης. Αυτό είναι ανωτερότητα, γιατί με τους “μιγάδες” γενικά έχει ένα πρόβλημα).

Μιζέρια και στο εργασιακό πρωτάθλημα

Πήγε ο έρμος ο Νίκος ο Λιόντος να κάνει το εργασιακό πρωτάθλημα μπάσκετ και πριν ακόμη προχωρήσει κοντεύει να τιναχθεί στον αέρα. Οι καταγγελίες είναι πολλές, για πρόσωπα που κινήθηκαν εκτός κανονισμού, που πήραν φακέλους και έβγαλαν πορίσματα με το “έτσι θέλω” … διακινώντας και προσωπικά δεδομένα ανθρώπων που το μόνο που ήθελαν ήταν να παίξουν λίγο μπασκετάκι.

Πως η διασκέδαση και η ευχαρίστηση, μπορεί να γίνει γκρίνια και μιζέρια, αυτό μόνο λίγοι άνθρωποι μπορούν να το καταφέρουν και πρέπει αυτό να το διαχειριστεί και ο Νίκος Λιόντος με τέτοιον τρόπο, ώστε να ειρηνεύσουν τα πράγματα και μην οδηγηθούν σε άλλους ατραπούς αναζήτησης ευθυνών…

Εντείνει τις παρεμβάσεις του…

Ο Ντίνος Παπαδημητρίου είχε όλο το διάστημα μια δική του -προσωπική- πολιτική επικοινωνία, κρατώντας χαμηλούς τόνους και με ουσιαστικό περιεχόμενο. Βλέπουμε δε το τελευταίο διάστημα να εντείνει τις πολιτικές του δηλώσεις και τις παρουσίες του με πολιτικό περιεχόμενο. Ρωτώντας κοινό γνωστό, μας ανέφερε ότι δεν οφείλεται σε “προεκλογικό άρωμα”, αλλά στο γεγονός ότι είναι η κατάλληλη περίοδος για να έρθει πιο κοντά με την βάση και βέβαια να αναδείξει θέματα, τα οποία προκύπτουν την τελευταία περίοδο. Να σημειώσουμε δε ότι στην τελευταία παρέμβασή του για τον Αλέξη Τσίπρα, στην σελίδα της ΑΠΟΨΗΣ στο FB έλαβε πολλά επιθετικά σχόλια πολιτικού βέβαια περιεχομένου, από φίλα προσκείμενους στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, γεγονός που σημαίνει ότι η… τοποθέτησή του ήταν καίρια και ενόχλησε.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα