19.8 C
Arta
7 Μαΐου 2024

Πως τον πετσόκοψαν έτσι τον Ζάψα;;;

Διαβάστε επίσης

Η σημαία που συγκίνησε

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Για την ημέρα της μνήμης της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, έγιναν πολλές γιορτές και εκδηλώσεις, στην οποία παραστάθηκαν εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Αυτοδιοίκησης. Όμως ξεχώρισε σε σχέση με όλα αυτά, η σημαία που είδαμε αναρτημένη έξω από το σπίτι πιθανόν Ποντιακής καταγωγής συμπολίτη μας, η οποία πραγματικά μας δημιούργησε μεγάλη συγκίνηση. Όλοι μας, ξεχωριστά ο καθένας, μπορούμε να δίνουμε με τις μικρές ή τις μεγαλύτερες συμβολικές δράσεις, το μήνυμα της μνήμης, της πατριδολατρείας και πάνω απ’όλα της συνέχειας αυτού του ιστορικού έθνους.

Πως τον πετσόκοψαν έτσι τον Γιώργο Ζάψα;

Πως του την έκαναν έτσι του Ζάψα στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μου φαίνεται ότι στο κόμμα αυτό κάποιοι το θεωρούν μαγαζάκι τους και δημιουργούν καταστάσεις απομάκρυνσης. Ο σύντροφος Γιώργος Ζάψας, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι ο υποψήφιος περιφερειάρχης του ΣΥΡΙΖΑ στην Ήπειρο και επικεφαλής του συνδυασμού, συμμετείχε στην διαδικασία για την εκλογή του στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, χωρίς να υπαχθεί σε κάποια ποσόστωση (παρά το γεγονός ότι προέρχεται και από την ΔΗΜΑΡ, θα μπορούσε να παίξει το χαρτί αυτό για να βγει άνετα). Έτσι συγκέντρωσε 225 σταυρούς, με πολύ αγώνα και έχοντας απέναντί του όχι μόνο θηρία, αλλά κομματικές παρεμβάσεις που τον ήθελαν εκτός… Κάτι που αντιμετώπισαν όλοι οι υποψήφιοι από την Αυτοδιοίκηση, που τόλμησαν να θέσουν εαυτόν υποψήφιο σε κεντρικό επίπεδο.
Το αποτέλεσμα των εκλογών όμως δεν άρεσε στον κ. Τσακαλώτο, ο οποίος είδε ότι δεν εκλέχθηκε ο καλός του φίλος κ. Μαντάς (με 215 σταυρούς), οπότε και έκρινε ότι πρέπει – εκ των υστέρων- να εντάξει τον Γιώργο Ζάψα στις περιπτώσεις της ποσόστωσης της Προοδευτικής Συμμαχίας, με αποτέλεσμα να τεθεί εκποδών της διαδικασίας.
Αυτό το περιστατικό βέβαια, δεν έμεινε ασχολίαστο πανηπειρωτικά και ιδίως στην Πρέβεζα και την Φιλιππιάδα (την πολιτική κοιτίδα του Ζάψα), με αποτέλεσμα να υπάρχουν παράπονα προς τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κώστα Μπάρκα, ο οποίος έμεινε μεν εκτός διαδικασίων (και καλά έκανε ενόψει της ποσόστωσης του 20% στους βουλευτές), αλλά έμεινε να λούζεται τις … επιλογές του άλλου εκ Πρεβέζης κομματικού παράγοντα Ε. Τσακαλώτου.
Είναι τώρα σημαντικό αυτό το γεγονός: είναι επειδή είναι ενδεικτικό και της κατάστασης που επικρατεί και από το πουθενά να δημιουργούνται κύματα πικρίας και αγανάκτησης, όχι τόσο από τον Γιώργο Ζάψα, όσο από ένα περιβάλλον φίλων και υποστηρικτών, που είδαν η ψήφος τους να πηγαίνει χαμένη, στα μικροκομματικά συμφέροντα του πολίτ μπιρό …


Ο Κώστας Μπάρκας έκανε μια σιβυλλική ανάρτηση “Το 225 είναι μεγαλύτερο από το 215!“, δεν ακολούθησε όμως ο γνωστός καυστικός του λόγος, για τον οποίον είναι γνωστός, γεγονός που δυσαρέστησε πολλούς φίλους του. Η μόνη που απάντησε στο σχόλιο ήταν η περιφερειακή σύμβουλος Ράνια Γκίζα, που “τσουρουφλίστηκε” στην διαδικασία αυτή, από τους οργανωμένους κομματικά συνυποψήφιούς της και γρήγορα εγκατέλειψε την ελπίδα της εκλογής, παρόλα αυτά επεσήμανε πόσο άδικη ήταν η συμπεριφορά αυτή του “κονκλάβιου” απέναντι σε ένα πρόσωπο που αγωνίστηκε έντιμα.

Με το magic bus οι σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ

Με το magic bus … θα ταξιδέψουν πολλοί σύνεδροι του ΠΑΣΟΚ Κίνημα Αλλαγής για την Αθήνα και μάλιστα θα σταματήσουν στον δρόμο να πάρουν και συντρόφια από το Αγρίνιο. Σωστή η επιλογή, καθώς με τον τρόπο αυτόν όχι μόνο θα γλιτώσουν πολλά έξοδα (σε βενζίνες και διόδια), αλλά θα έχουν και την δυνατότητα να συσφίξουν τις σχέσεις τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να κάνουν μια … προσυνεδριακή συνάντηση καθ’οδόν που θα λέγαμε πιο απλά.

Είδαμε και τον σύντροφο Λάμπρο Πανή, ενθουσιασμένο, ο οποίος μας είπε ότι θα ξυπνήσει πρωί πρωί για να ταξιδέψει με τους συντρόφους του στην Αθήνα… Θα έλεγε κανείς “όπως παλιά” και θα εννοούσε όπως …πολύ παλιά, γιατί στις χρυσές εποχές του ΠΑΣΟΚ, οι σύνεδροι μπορούσαν να μετακινηθούν και με …λιμουζίνα.
Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, την μετάβαση οργάνωσε ο Θοδωρής Γόγαλης, ο οποίος εκτός από μέλος της Ν.Ε. είναι και σύνεδρος.

Διευθύνσεις και ονόματα…

Επικοινώνησε μαζί μας η Ιουλιέτα Τζαχρήστα, η οποία και δήλωσε απηυδισμένη από τον τρόπο που έγιναν οι εκλογές στο ΠΑΣΟΚ και μας ανέφερε ότι στο επόμενο ρεπορτάζ, να αναφέρουμε και ονόματα, προκειμένου να μπορούν όλοι να παραδειγματίζονται και να αποτρέπονται τέτοιες συμπεριφορές.

Ας ελπίσουμε ότι στο μέλλον, δεν θα χρειαστούν να γραφτούν ούτε ονόματα, ούτε να καταγραφούν τέτοιες συμπεριφορές.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα