15.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Τεστ για τον Παπαγιάννη του ΕΛΓΑ το μπουρίνι…

Διαβάστε επίσης

Το μπουρίνι μας πήρε και μας σήκωσε…

Το χθεσινοβραδινό μπουρίνι μας πήρε και μας σήκωσε και το ανησυχητικό είναι ότι ήταν και σχετικά χαμηλής έντασης. Παρόλα αυτά έκανε τις ζημιές του, σε δέντρα, σε τέντες και κατασκευές σε όλον σχεδόν τον Δήμο Αρταίων. Είδαμε και τις πρώτες αναρτήσεις στο FB από τους αρμοδίους αντιδημάρχους, επί τω έργω… O Παντελής Κολέτσος αναφέρει σχετικά : Από τις βραδινές ώρες η Άρτα πλήττεται από ισχυρούς ανέμους. Ήδη από τις πρώτες πρωινές ώρες η πολιτική προστασία και η υπηρεσία πρασίνου του Δήμου Αρταίων επιχειρεί σε όλα τα σημεία όπου υπάρχουν πεσμένα δέντρα ή σπασμένα κλαδιά. Τηλέφωνο επικοινωνίας 2681362133.

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα, εξωτερικοί χώροι και δέντρο

Νίλα για τα ακτινίδια και τους αγρότες

Η μεγάλη νίλα όμως έπεσε πάνω στους αγρότες και ιδίως τους ακτινιδιοπαραγωγούς, οι οποίοι είδαν την παραγωγή τους να γίνεται καπνός μέσα σε μια νύχτα. Μάλιστα η Κατερίνα Ντέμσια, που ασχολείται πλέον με τα ακτινίδια αναφέρεται σε ανάρτησή της στο FB σε ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και αναφέρει χαρακτηριστικά:

ΟΛΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ

Απόψε το βράδυ και συνεχίζει σήμερα συντελέστηκε ολική καταστροφή στην καλλιέργεια των ακτινιδιων από τον αέρα. Όλοι ως οφείλουμε θα κάνουμε δηλώσεις για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ. Αλλά ας μην κρυβόμαστε η αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ ακόμα και στην καλύτερη περιπτωση να είναι 70% και αφού αφαιρούν εξ ορισμού το 15% και αφού σου βάζουν (στην καλύτερη περιπτωση) 2 με 3 τόνους το στρέμμα και αφού σου βάζουν τιμή αποζημίωσης 40 λεπτά (ενώ η τιμή καθορίζεται παντα από την περσινη χρονιά όπου η μέση τιμή ήταν 70) καταλήγουμε να αποζημιωθουμε για ένα χωράφι 10 στρεμμάτων περι τα 4.000 ευρώ. Ενώ αν δεν είχε επέλθει η ζημιά θα παιρναμε περι τα 27.000 ευρώ. Κάνω μια σύντομη ανάλυση χωρίς φυσικά να λοιδορω την αποζημίωση του ΕΛΓΑ ούτε να την απαξιωνω αλλά θέλοντας να δείξω ότι η ζημιά είναι καθολική και ολοσχερης και βεβαίως στην καλυτερη περιπτωση αν αποζημιωθεις από τον ΕΛΓΑ δεν θα μπείς μέσα. Όχι να έχεις κέρδος απλά να πληρωσεις τα έξοδα(μπορεί και όχι). Και επειδή ο πρωτογενης τομέας και ο αγρότης είναι κρίκος τεράστιος στην αλυσίδα της οικονομίας και φέτος έσπασε όσο αφορά τα ακτινίδια , ΚΑΛΩ όλους τους πολιτικούς του Νομού μας, όλους τους αρμόδιους φορείς ,βουλευτές, Δήμο, Περιφέρεια,περιφερειακους συμβουλους, δημοτικούς συμβουλους όλοι να βοηθήσουν για ουσιαστική παρέμβαση του ΚΡΑΤΟΥΣ. Όχι με λόγια αλλά με πράξεις. Για ουσιαστική αποζημίωση 100% των παραγωγών ακτινιδιων.

Για να δούμε στο πρώτο αυτό μεγάλο τεστ, τι αντανακλαστικά θα δείξει ο Διευθυντής του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων (Ηπείρου) Γιάννης Παπαγιάννης;

Για τους αρουραίους της οδού Σκουφά

Επικοινώνησε μαζί μας ο Διευθυντής της ΔΕΥΑ Άρτας κ. Βασίλης Κρανιώτης, ο οποίος μας ζήτησε περισσότερες πληροφορίες για το ρεπορτάζ που δημοσιεύσαμε στο προηγούμενο φύλλο αναφορικά με την …παρουσία των αρουραίων στην οδό Σκουφά. Ο ίδιος ήταν γνώστης του προβλήματος και αναφέρει ότι τα τετράποδα τρωκτικά, χρησιμοποιούν το δίκτυο της αποχέτευσης και των ομβρίων υδάτων, προκειμένου να μετακινούνται από το εξωτερικό περιβάλλον της πόλης και το ποτάμι. Μάλιστα επισήμανε ότι κάνουν συχνά καθαρισμούς, αλλά και μυοκτονίες στα φρεάτια, αλλά είναι ένα πρόβλημα που δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Ζήτησε δε, όποιος αντιμετωπίζει σχετικό πρόβλημα, να επικοινωνεί με την ΔΕΥΑΑ, προκειμένου να προχωράει στις απαραίτητες ενέργειες.

ΠΑΣΟΚ:Οι γυναίκες έκλεισαν, για την μια θέση θα μετρήσει το βύσμα

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε, κλείνει το ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ για τις γυναίκες με τελική επιλογή στο πρόσωπο της Κωνσταντινιάς Φωτάκη, η οποία ήταν υποψήφια και στις εκλογές του 2019 και της δικηγόρου Κατερίνας Ρίζου, για την οποία είχαμε αναφέρει ως πιθανη επικρατέστερη υποψήφιο, λόγω της οικογενειακής της πολιτικής παράδοσης, αλλά και του γεγονότος ότι είχε δραστηριοποιηθεί έντονα με το ψηφοδέλτιο του Βαγγέλη Αργύρη στις πρώτες περιφερειακές του 2010 στην Ήπειρο.

Απομένει λοιπόν κενή μια θέση για …. πέντε μνηστήρες ( Παπαλέξης, Αθανασίου, Παπαχρηστάκης, Χρηστούλης, Καρίνος), οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω, σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε και για τις οποίες κρατάμε μια επιφύλαξη, παίρνουν τις διαβεβαιώσεις από τα κονέ τους στα κεντρικά ότι ο καθένας τους θα είναι ο τελικός υποψήφιος. Για να δούμε, ποιος θα έχει το ισχυρότερο βύσμα, γιατί μόνο ένας μετράει… οι άλλοι θα πάνε ή στην Καλλιόπη ή στην πινέζα!!!

Αναβαθμισμένος …

Πάντα οι εκλογές, δίνουν έναν αέρα ζωντάνιας και ανανέωσης, δεν λέμε! Αρκεί να είσαι από τους κερδισμένους, γιατί αν δεν είσαι, σε πιάνει το παράπονο. Είναι και άνθρωποι που δεν συμμετέχουν ποτέ σε εκλογές, επειδή φοβούνται την ήττα και αυτό είναι ίδιον των μονίμως … προπονητών της κερκίδας (εκ του ασφαλούς). Σε κάθε περίπτωση στις εκλογές αυτές του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για την Κεντρική Επιτροπή, μεγάλος αναβαθμισμένος στον πολιτικό χάρτη είναι ο Βασίλης Τσίρκας, του οποίου την συμμετοχή είχαμε χαρακτηρίσει και ως ένα προσωπικό ρίσκο: πράγματι αν δεν εκλεγόταν θα ήταν μεγάλο πλήγμα για τον ίδιο. Για τον λόγο αυτόν τόσο η πρωτιά του στην Άρτα (με ισοψηφία απέναντι στην Όλγα Γεροβασίλη, την κραταιά κυρία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ), όσο και η τρίτη θέση του στην Ήπειρο (πίσω από Γεροβασίλη και Τζούφη, τις ισχυρές βουλεύτριες του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ) έδωσαν άλλη δυναμική στην παρουσία του, την οποία όπως μας δήλωσε και ο ίδιος, έχει αρχίσει και την εισπράττει από τον κόσμο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα