14.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Υπάρχει λόγος να αντικατασταθεί ο Χρήστος Τσιρογιάννης;

Διαβάστε επίσης

Ο Αιμοδότης… ΣΩΤΗΡΗΣ ΝΑΚΑΣ

Μπορεί να είναι εικόνα 2 άτομα

Γράφαμε για τους υποψηφίους για την λίστα του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα και δεν συμπεριλάβαμε τον καλύτερο και ο λόγος για τον ΣΩΤΗΡΗ ΝΑΚΑ, τον διοικητή του κλιμακίου της Π.Υ. στο Αστροχώρι. Ο Σωτήρης, πάντοτε δοτικός και δραστήριος, με αναζητήσεις πολιτικές και όχι μόνο, έβαλε το δικό του πετραδάκι στην διαδικασία, εκδηλώνοντας το ενδιαφέρον του να είναι υποψήφιος.
Και αν θέλετε και ένα μικρό δημοσκοπικό παράδειγμα: πολλοί ήταν εκείνοι οι φίλοι, οι οποίοι μας μάλωσαν που δεν αναφέραμε για την υποψηφιότητα του Σωτήρη, και η αλήθεια είναι ότι και εμείς οι ίδιοι δεν το είχαμε πάρει χαμπάρι, καθώς ο Σωτήρης είναι χαμηλών τόνων και φρόντισε να μην δώσει περαιτέρω… έμφαση.
Στην φωτογραφία, μια προσωπική στιγμή του, καθώς σαν εθελοντής αιμοδότης, κάνει το καθήκον του, όμως η συμμετοχή του στις διαδικασίες, πραγματικά αναμένεται να είναι και αιμοδοτική και για το ΠΑΣΟΚ, καθώς ο Σωτήρης έχει προσβάσεις – τόσο προσωπικές, όσο και κοινωνικές – πολιτικές- σε όλους τους χώρους.

Υπάρχει λόγος να αντικατασταθεί ο Χρήστος Τσιρογιάννης;


(SPOILER: Ακολουθεί βαριά πολιτική ανάλυση … όποιος βαριέται, μπορεί να πάει παρακάτω)

Το καλοκαίρι είχα μια πληροφορία ότι πολιτικό στέλεχος, που ανήκει στον χώρο της κεντροαριστεράς, με πολλά γαλόνια από προϋπηρεσία, είχε ακουστεί πως ενδιαφέρεται να είναι υποψήφιος για την θέση του Δημάρχου στον Δήμο Αρταίων. Τον πήρα στο τηλέφωνο, διακόπτοντας τις θερινές του διακοπές και όταν τον ρώτησα αν ενδιαφέρεται για την θέση του δημάρχου, μου είπε το εξής το οποίο στην συνέχεια με προβληματίζει έντονα: “το ερώτημα δεν είναι αν θα είμαι υποψήφιος, αλλά αν υπάρχει λόγος να αντικατασταθεί ο Χρήστος Τσιρογιάννης“.
Εν ολίγοις, για να μην το πολυκουράζουμε το πράγμα, υπάρχει μια μυθολογία που υφέρπει το χρονικό αυτό διάστημα, η οποία αναφέρει ότι “μια κεντροαριστερή θεότητα, θα έρθει από το υπερπέραν και θα συγκεντρώσει όλες τις ψήφους και θα ανατρέψει το καθεστώς Τσιρογιάννη“… Μιλάμε εντελώς για Μεσσιανικές καταστάσεις, οι οποίες έχουν δημιουργήσει και σενάρια (αύριο ο Μεσσίας ανακοινώνει ή είδα στον ύπνο μου ότι θα έρθει στρατός Αγγέλων να σηκώσει τον Μεσσία στον ουρανό και τέτοια παρόμοια).
Το ζήτημα είναι ένα και μόνο: για ποιόν λόγο οι εκπρόσωποι της κεντροαριστεράς στο Νομό μας να θέλουν έναν Μεσσία; Για να τους πάρει την δόξα; Για το καλό της (ποιάς; ) της κεντροαριστεράς; Ή για τους ενισχύσει δημοσκοπικά; ΚΟΥΡΑΦΕΞΑΛΑ…

Οι Μεσσίες, ακόμη κι αν υπήρχαν, τη μόνη κατάληξη που μπορούν να έχουν είναι η Σταύρωση (και όχι στα ψηφοδέλτια)

Πάντοτε οι αποφάσεις στο νομό αυτόν για την Αυτοδιοίκηση γινόταν με βάση τα συμφέροντα των βουλευτών και ας μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας: η Τζένη Ταπραντζή μπήκε υποψήφια επειδή το ήθελε η Όλγα Γεροβασίλη, άλλο που στο δρόμο χώρισαν τα τσανάκια τους. Ο Γιάννης Παπαλέξης έγινε υποψήφιος δήμαρχος, για να μην είναι υποψήφιος βουλευτής και κόψει ψήφους από τον Χρήστο Γκόκα, η τότε Ν.Ε. είχε προτείνει τον Πάνο Καραγιώργο, ο οποίος ο άνθρωπος είπε άει σιχτιρ και άλλαξε κόμμα. Τώρα αν αυτά τα λέμε και είναι για κάποιους πρωτάκουστα, ας μην διαβάζουν και κανένας να μην παρεξηγείται.

Τα πρόσωπα στην Αυτοδιοίκηση δεν μπαίνουν για να ενισχυθεί ο χώρος, μπαίνουν για να μην απειληθούν με οποιονδήποτε τρόπο τα πρόσωπα της κεντρικής εξουσίας. Τουλάχιστον στην Άρτα… Γιατί όταν ενισχύονται τα πρόσωπα της Αυτοδιοίκησης, αποδυναμώνονται οι άλλοι παράγοντες (κομματικοί, πολιτικοί κλπ).
Τώρα είναι γνωστό ότι αν κατεβάσει κάποιον ο ΣΥΡΙΖΑ, κάποιον το ΠΑΣΟΚ, κάποιον το ΚΚΕ, κάποιον το ΛΑΕ (κλπ), όχι τον Τσιρογιάννη δεν μπορεί να απειλήσει κανένας, μάλλον πρέπει να του στείλουν κι έναν να του κάνει αέρα…
Το ζήτημα είναι ότι το πρόβλημα το μεγάλο το έχει ο Χρήστος Τσιρογιάννης από την δεξιά, από το δικό του το κάστρο, από την πέμπτη φάλαγγα της παράταξης. Τους ανθρώπους εκείνους που είναι δυσαρεστημένοι από το έργο ή ακόμη και από προσωπικές πικρίες με τον Δήμαρχο… Έτσι είναι αυτά: όταν κάποιος είναι του δικού μας χώρου, η πικρία μας είναι μεγαλύτερη.
Την δυσαρέσκεια αυτή στο παρελθόν εξέφρασε ο Μπαλάγκας, σήμερα βλέπουμε άκοντες – εκόντες τον εκλεκτό ιατρό και έμπειρο πολιτικό Γιώργο Παπαδημητρίου και τον πρώην δήμαρχο και κραταιό κομματικό παράγοντα Νίκο Κέφη, να παρουσιάζονται ως … η αντιπολιτευόμενη εσωτερική δύναμη της Νέας Δημοκρατίας. Στην πραγματικότητα μπορούν και εκφράζουν ανοικτά μια εσωκομματική δυσαρέσκεια των στελεχών την ΝΔ απέναντι στον δήμαρχο της παράταξής τους, καθώς οι περισσότεροι δεν τολμούν ούτε να το εκφέρουν δημόσια…Δεν γνωρίζουμε βέβαια, κατά πόσο οι δηλώσεις δυσαρέσκειας τους, θα μπορέσουν να γίνουν μια στοιχειοθετημένη δύναμη εκλογικής αντιπαράθεσης, μάλλον από κάτι τέτοιο απέχουν μακράν... Μάλλον θα προτιμούσαν να υπήρχε κάποιος άλλος επικεφαλής, τον οποίον με ευχαρίστηση θα υποστήριζαν απέναντι στον Χρήστο Τσιρογιάννη, μόνο που εδώ … δεν φαίνεται να υπάρχει χώρος.

Όπως και να χει, εδώ είμαστε…

Το τυράκι και η … φάκα

Πολλά τα αιτήματα, που ακούστηκαν το τελευταίο διάστημα μετά το μπουρίνι, που σακάτεψε τα ακτινίδια, για να αυξηθεί το πλαφόν της αποζημίωσης από τον ΕΛΓΑ από τα 800 ευρώ/στρέμμα στα 1000 ή στα 1200 ευρώ και είδαμε και σχετικές ανακοινώσεις που υποστηρίζουν αυτό το αίτημα.
Και εμείς είμαστε σύμφωνοι ότι το πλαφόν της αποζημίωσης των 800 ευρώ είναι χαμηλό, σε σχέση με την παραγωγική αξία που έχει το ακτινίδιο ανά στρέμμα στην Άρτα. Παρόλα αυτά, επειδή εδώ μιλάμε για αποζημίωση από τον ΕΛΓΑ, ο οποίος είναι ασφαλιστικός οργανισμός πάνω απ’όλα, υπάρχει και η παγίδα στο τυράκι: Αν αυξηθεί το πλαφόν, θα αυξηθεί και το ασφάλιστρο, το οποίο θα πρέπει να πληρώνει ο παραγωγός κάθε χρόνο στον ΕΛΓΑ. Και το ζήτημα είναι ότι τώρα θα είναι μια καλή περίπτωση, γιατί θα πάρει τα λεφτά του, λίγο πιο τσιμπημένα… όμως τα επόμενα χρόνια, που δεν έχει υποστεί καταστροφή ή ζημία, θα πρέπει να συνεχίσει το αυξημένο ασφάλιστρο.
Αυτά βέβαια δεν είναι προβλήματα, τα οποία ο αγροτικός κόσμος αγνοεί: ήδη από τις συγκεντρώσεις του Ιανουαρίου, γινόταν λόγος για διαγραφή των οφειλών προς τον ΕΛΓΑ, οφειλές που αφορούσαν τα μη καταβληθέντα ασφάλιστρα.
Καλό είναι λοιπόν, στις δύσκολες αυτές ώρες, να μην παίρνουμε εύκολες αποφάσεις, γιατί πίσω από το τυράκι υπάρχει και η φάκα, την οποία όλοι πρέπει να συνυπολογίσουμε!

Δηλωτή με ονόματα στο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ

Εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ δεν έχουν χάσει το κουράγιο τους για την Αυτοδιοίκηση και όλο ρίχνουν ονόματα στο τραπέζι, περισσότερα και από τα χαρτιά της δηλωτής. Μάλιστα το πέρας της διαδικασίας για την Κεντρική Επιτροπή, έριξε στην τσόχα τα ονόματα του Δημήτρη Μπασδέκη (ο οποίος αν και μοναχικός καβαλάρης, μπόρεσε και έμασε πολλά χαρτιά στην αρένα των κομματικών γραμμών) και της περιφερειακής συμβούλου Ράνιας Γκίζα, οι οποίοι δεν εξελέγησαν. Η αλήθεια είναι ότι και οι δυο είναι ιδιαίτερα χαμηλών τόνων, αλλά μέχρι στιγμής δεν φαίνεται να έχουν κάποιο ενδιαφέρον για τον συγκεκριμένο χώρο… Νωρίς είναι ακόμη βέβαια, αρκεί που τους μπήκε το σποράκι και έχουμε να δούμε πολλά το επόμενο χρονικό διάστημα.
Η επόμενη δυάδα που ακούστηκε είναι του Γιάννη Γκολομάζου (Βαλές μπαστούνι στην δηλωτή, μαζεύει όλα τα χαρτιά, παρόλα αυτά περιμένει να πέσει κανάς άσος ή δυο σπαθί να πάρει και κανά πόντο) και της μονίμου ετοιμοπολέμου γραμματέα Αγλαϊας Νάτσικα, που πλέον δεν ξέρουμε αν μετά την αναβάθμιση στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, θα θελήσει να ασχοληθεί με τα πεζά του Δήμου.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα