17.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Στο Ταμείο Ανάκαμψης η ένταξη των πολεοδομικών μελετών όλων των Δημοτικών Ενοτήτων, του Δήμου Αρταίων

Διαβάστε επίσης

Χρ. Τσιρογιάννης: «Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια αποτελούν σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία, τα οποία θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα για ένα σύγχρονο και οργανωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό».

Με ένα ακόμη σημαντικό βήμα για ένα σύγχρονο, οργανωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό, προχωρά ο Δήμος Αρταίων, καθώς μετά την Δημοτική Ενότητα Αμβρακικού, το Υπουργείο Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος ενέκρινε το αίτημα ένταξης των πολεοδομικών μελετών που είχε υποβάλει ο Δήμος για την εκπόνηση Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΕΠΣ), για όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου Αρταίων. Ειδικότερα ενταχθήκαν στο ταμείο Ανάκαμψης η Δημοτική Ενότητα Αρταίων, Βλαχερνών, Ξηροβουνίου και Φιλοθέης.

Τα προγράμματα εκπόνησης μελετών Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων καταρτίζονται με βάση τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί από τους Δήμους, και ολοκληρώνονται στις 30 Ιουνίου του 2025.

Τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια θα καθορίσουν χρήσεις γης, όρους δόμησης, περιοχές προστασίας, θα ορίζουν τις περιοχές παραγωγικών δραστηριοτήτων, θα καθορίζουν και θα χαρακτηρίζουν το οδικό και γενικώς τα μεταφορικά δίκτυα.

Η ένταξη των σχετικών μελετών στα εν λόγω Προγράμματα έχει ως γνώμονα την επίλυση χρόνιων προβλημάτων ή την ριζική και αποτελεσματική αντιμετώπιση ειδικών ή έκτακτων περιστάσεων και ιδίως, την αντιμετώπιση κρίσιμων χωρικών προβλημάτων, την προώθηση έργων και προγραμμάτων υπερτοπικής κλίμακας ή στρατηγικής σημασίας, την αντιμετώπιση σοβαρών συνεπειών από φυσικές καταστροφές, ή τις παρεμβάσεις στο πλαίσιο προγραμμάτων συγχρηματοδοτουμένων από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ).

 «Πρόκειται για μία θετικότατη εξέλιξη καθώς τα Τοπικά Πολεοδομικά Σχέδια αποτελούν σημαντικά αναπτυξιακά εργαλεία, τα οποία θα μας προσφέρουν τη δυνατότητα για ένα σύγχρονο και οργανωμένο πολεοδομικό σχεδιασμό, τον οποίο και δεν διαθέταμε έως τώρα. Ένα σχεδιασμό που θα απαντά στις μελλοντικές ανάγκες της περιοχής μας, ώστε να είμαστε σε θέση να σχεδιάσουμε υπό καλύτερους όρους την αναπτυξιακή προοπτική του Δήμου μας, το άνοιγμα της πόλης μας προς το ποτάμι, δίνοντας μία νέα πνοή ζωής στην περιοχή μας, τον καθορισμό την χρήση γης και την τακτοποίηση οικιστικών και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιρογιάννης

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα