14.8 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Εγκατάλειψη της Κορωνησίας και αδιαφορία από τη δημοτική αρχή. 

Διαβάστε επίσης

Της Τζένης Ταπραντζή- Κοίλια

“Ποτέ στη ζωή μου και στην αυτοδιοικητική μου πορεία δεν μπόρεσα να συμβαδίσω στη σκέψη με ανθρώπους και φορείς που χαράμιζαν τον τόπο τους. Ποτέ δεν μπόρεσα να κατανοήσω την αδιαφορία τους και την τεμπελιά τους να σώσουν τον τόπο τους και να τον βγάλουν από την υπανάπτυξη. Ποτέ δεν μπόρεσα να καταλάβω το σκουριασμένο μυαλό τους, που αντί να το ακονίσουν προς πρωτοποριακές σκέψεις και ιδέες για πρόοδο και ανάπτυξη, αυτοί προτιμούσαν να το κρατούν προσκολλημένο στις ήδη τετριμμένες ιδέες, ιδέες που προσπαθούν να δημιουργήσουν θεαματικές εντυπώσεις, αλλά που στο βάθος, αργά ή γρήγορα, αποκαλύπτεται η κενότητα και μαζί τους αποκαλύπτεται και η κενότητα αυτών που διοικούν το Δήμο μας. Ισχύει ότι μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις… Μόνο που μέσα από το παρόν δελτίο τύπου της “Δημοτικής Αναγέννησης” σας παρουσιάζουμε πολλές εικόνες που ισούνται με χιλιάδες λέξεις… Λέξεις εγκατάλειψης, λέξεις αδιαφορίας, λέξεις ασχήμιας, λέξεις απόγνωσης, λέξεις λύπης και πόνου… Αφού λύπη και πόνο στην καρδιά των συνδημοτών μας προκαλούν οι συγκεκριμένες εικόνες που τραβήχτηκαν χθες στην Κορωνησία του Δήμου Αρταίων. 

Στο προηγούμενο δελτίο τύπου μας είχαμε αναφερθεί σε δράσεις από τη δημοτική αρχή που μοιάζουν με “πυροτεχνήματα”, δράσεις προσπάθειας εντυπωσιασμού της κοινής γνώμης που μετά από λίγο καιρό παραμένουν ξεχασμένες στα συρτάρια των γραφείων του Δήμου, όπως η σύνδεση Πρέβεζας- Κορωνησίας, με διάπλου του Αμβρακικού με μονοήμερες κρουαζιέρες, μια δράση που πραγματοποιήθηκε πέρυσι αλλά φέτος “ξεχάστηκε” από τη δημοτική αρχή. Σήμερα όμως, δεν μιλάμε μόνο για ξεχασμένες δράσεις, αλλά και για εικόνες που παραπέμπουν σε εγκατάλειψη και αδιαφορία. Είδαμε το όμορφο αφιέρωμα του Αθηναϊκού – Μακεδονικού 

Πρακτορείου Ειδήσεων “Κορωνησία- Η “ελληνική Πολυνησία” με το “ζωντανό” ιστορικό αποτύπωμα από τη βυζαντινή Άρτα και την Τουρκοκρατία”, ένα πραγματικά όμορφο αφιέρωμα που θα μπορούσε να συντελέσει στην αύξηση της επισκεψιμότητας εκεί, αν ο Δήμος Αρταίων είχε προηγουμένως φροντίσει για την κατάλληλη αξιοποίηση της Κορωνησίας. Αξίζει να σημειώσουμε ότι τις φωτογραφίες για το αφιέρωμα αυτό τις παραχώρησε ο Δήμος Αρταίων, όπως αναφέρεται και στο αφιέρωμα, όμως … λάθος φωτογραφίες παραχώρησε! Διότι, οι αληθινές φωτογραφίες από την Κορωνησία στα μέσα Ιουνίου του 2022 φανερώνουν την αθλιότητα και την εγκατάλειψη σε όλο της το μεγαλείο! Ένας επίγειος παράδεισος ξεχασμένος από τη δημοτική αρχή.  Καλοκαίρι, εν μέσω ακρίβειας και ενεργειακής κρίσης με πληθώρα επιπτώσεων στους πολίτες, και ενώ η Κορωνησία θα μπορούσε πραγματικά λόγω της ιδιομορφίας της να αποτελεί την Ελληνική Πολυνησία, πόλο έλξης για χιλιάδες συνδημότες μας, τουρίστες και επισκέπτες, αυτή “μαραζώνει” στην ερημιά και την εγκατάλειψη εξαιτίας της αδιαφορίας της δημοτικής αρχής. Παραλίες με σκουπίδια, παρατημένες στο έλεος, χωρίς επισκεψιμότητα, τώρα που η βενζίνη έχει φτάσει στα ύψη και θα αποτελούσαν ιδανικό προορισμό για τους Αρτινούς, αλλά και πολίτες γειτονικών δήμων. Ποιος φταίει για αυτό το χάλι; Μια εικόνα ίσον χίλιες λέξεις! Με χίλιες λέξεις εγκατάλειψης και αδιαφορίας περιγράφονται οι παραλίες της Κορωνησίας, με χίλιες λέξεις εγκατάλειψης και αδιαφορίας περιγράφεται και η εικόνα με τον αθλητή να κάνει θαλάσσιο σπορ σε μια παραλία αφημένη στο έλεος… Για ποια λοιπόν τουριστική ανάπτυξη και προβολή μιλάει με κομπασμό εδώ και χρόνια η δημοτική αρχή; Μήπως έχει μπερδέψει το νόημα των λέξεων; Διότι αυτές οι φωτογραφίες απεικονίζουν την ΑΛΗΘΕΙΑ ΩΣ ΕΧΕΙ και ουδεμία σχέση έχουν με τουριστική ανάπτυξη…!”

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα