11.8 C
Arta
27 Απριλίου 2024

ΜΗΧΑΝΑΝΘΡΩΠΟΙ: ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ το πρώτο βιβλίο του ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΑΚΗ από τις εκδόσεις ΟΞΥ

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις ΟΞΥ, το πρώτο βιβλίο του ΓΙΑΝΝΗ ΣΙΔΕΡΑΚΗ με τίτλο ΜΗΧΑΝΘΡΩΠΟΙ. Πέτυχε και την κατάλληλη εποχή ο φίλος Γιάννης, καθώς το καλοκαίρι σαφώς και είναι η καλύτερη εποχή για τρελές ιστορίες με μηχανές και μηχανόβιους.
Ευχόμαστε καλοτάξιδο το βιβλίο,πολλές επανεκδόσεις και … στο επόμενο.
Ο Γιάννης στο FB υποδέχθηκε την κυκλοφορία του βιβλίου με μια ακόμη ιστορία του:

Από μικρός ήμουν παραμυθάς…

Η μάνα μου ακόμη με θυμάται, παιδάκι και το αναφέρει τακτικά, να ξυπνάω το πρωί και να της λέω… “Να σου πω το όνειρο που είδα;” και αν έκανε το λάθος να μου πει, “ναι!”, η εξιστόρηση του ονείρου, κρατούσε καμιά ώρα!

Σε έναν λογοτεχνικό διαγωνισμό που είχα διακριθεί παλιότερα, όταν έκθαμβος, ένας “ανερχόμενος”, ντόπιος συγγραφέας είχε αναρωτηθεί, “μα καλά, τι κάνει αυτός εδώ;”, είχε πάρει την απάντηση, από φίλο, “Καλά ρε μαλάκα! Δεν θυμάσαι ιστορίες που μας έλεγε κάτι βράδια ο Γιάννης ο Garage και μια ταξιδεύαμε, μια πεθαίναμε στα γέλια;”….

Αυτός είμαι! Παραμυθάς, storyteller, που λένε και οι Αγγλοσάξονες!

Με αυτό λοιπόν, να βασανίζει το μυαλό μου, να έχω να πω πράγματα, εδώ και πολλά χρόνια γράφω…. Γράφω πολύ, όπου και όπως μπορώ!

Γράφω στιχάκια, γράφω διηγήματα, γράφω σχεδόν καθημερινά εδώ στο φατσοβιβλίο, που για να πω και την αλήθεια, ήταν η αφορμή, ήταν το σπρώξιμο που χρειαζόμουν, για να κάνω την επόμενη κίνηση.

Είδα μεγάλη ανταπόκριση από εσάς, σας άρεσαν οι ιστορίες μου και με μηνύματα, αλλά ακόμη σημαντικότερο, όταν βρισκόμασταν από κοντά, πάντα με παροτρύνατε…. “Γράψε ρε Γιάννη! Γράψε!”….

Με βοήθησε επίσης, το σημαντικότερο ίσως, ιστορίες που έγραφα για μοτοσυκλέτες και για τους ανθρώπους που τις καβαλάνε, για να ακριβολογώ, ιστορίες ανθρώπων που καβαλούν μηχανές, στο αγαπημένο MRCG, μια ομάδα εδώ που υπάρχει και αναπνέει, γι’αυτό ακριβώς…. Που ασχολείται με μοτοσυκλέτες, αλλά πρώτα από όλα δίνει σημασία στον άνθρωπο.

Εκεί λοιπόν, είδα αυτά που έγραφα να ακουμπούν πολύ κόσμο, να τους κάνουν να κλαίνε, να γελούν, να παθιάζονται, τα είδα να γίνονται σε πολλές περιπτώσεις viral και μπήκε το μικρόβιο του, “Γιατί όχι;”, μέσα μου….

Αν δεν υπήρχε η Τάνια όμως, να επιμείνει, να με πιέσει, να προσπαθήσει αλήθεια πολύ, δεν θα το έκανα, μα την αλήθεια!

Γιατί βλέπετε, δεν ξέρω πως με κόβεται, αλλά πάντα, μα πάντα και σε όλα κάνω δεύτερες σκέψεις, φοβάμαι.

Όχι το αποτέλεσμα ή το ξεβράκωμα, αυτά τα έχω ξεπεράσει προ πολλού, μέσω της μουσικής, αλλά για τον λόγο. Για τον λόγο ύπαρξης ενός ακόμη βιβλίου, στον ωκεανό των εκδόσεων. Όλα άλλωστε, έχουν ειπωθεί, από μεγάλους ανθρώπους του πνεύματος, τι έχω εγώ να πω και γιατί;

Την απάντηση σε αυτό την έδωσα στον εαυτό μου, μετά από χρόνια και χρόνια παιδέματος και αυτομαστιγώματος και εσείς εδώ, με βοηθήσατε, με τον καλό σας λόγο, με την αγάπη σας!

Δεν χρειάζονταν λοιπόν, να γράψω ένα βιβλίο, που να περιέχει τις μεγάλες αλήθειες του σύμπαντος, έπρεπε απλά να αποτυπώσω, την δική μου αλήθεια.

Να γράψω, τις δικές μου ιστορίες, άλλες όπως τις έζησα και άλλες όπως τις φαντάστηκα.

Αληθινές ιστορίες, γεμάτες ψέματα και ψέματα φούλ στις αλήθειες!

Άλλωστε, όπως τόνισα, δεν είμαι συγγραφέας, ούτε θέλω να γίνω! Ήμουν και θα είμαι παραμυθάς….

Αυτό το παιδάκι, που έφερνε στα μέτρα του, ακόμη και το όνειρο, που έλεγε ανέκδοτα στο διάλλειμα και όλοι γελούσαν, ο μπάρμαν που εξυμνούσε την ζωή και τον δρόμο, ο βιβλιοπώλης με τα τρελά πελατάκια, ο μηχανόβιος που δεν έχει ταξιδέψει αρκετά…

Φτάνει αυτό, αυτά…. Μόνο και μόνο γιατί είναι αλήθεια και βγαλμένα από τα βάθη της ψυχής μου!

Το πρώτο μου βιβλίο λοιπόν, είναι αυτή την στιγμή που μιλάμε στο τυπογραφείο, όπως βλέπουμε στην φωτογραφία παρακάτω και από Δευτέρα, το πολύ Τρίτη, σε όλα τα βιβλιοπωλεία της Ελλάδας και φυσικά και στην “πολυθρόνα” μας!

Για όποιον βιάζεται πολύ ή είναι μακριά ή…. Οτιδήποτε, μπορεί να το παραγγείλει από τον εκδοτικό κατευθείαν, αν και θα προτιμούσα, να απευθυνθείτε στο βιβλιοπωλείο της γειτονιάς σας… https://brainfood.gr/proion/michananthropoi/

Ιστορίες ανθρώπων, που συμπωματικά, οδηγούν μοτοσυκλέτα!

Νομίζω ότι όλοι, κάπου σε αυτές τις σελίδες, θα βρείτε ένα κομμάτι του εαυτού σας κι ας μην οδηγείτε δίτροχο!

Θα χαρώ πολύ, να βάλετε πλατούλα, να το πάρετε, να το διαβάσετε, ελπίζω να σας αρέσει και πάνω από όλα ελπίζω, να κάνει ένα όμορφο, ένα ονειρικό ταξίδι!

Περιμένω την γνώμη σας, με μεγάλη χαρά!

ΥΓ-

Ένα μεγάλο ευχαριστώ, στον εκδοτικό, Brainfood (ΟΞΥ) που πίστεψε σε εμένα και χρηματοδότησε την φαντασία μου!

Στον φίλο Nikos Koutoulakis, που φρόντισε, να μην καταχωνιαστεί σε κάποιο συρτάρι.

Στην καλλιτεχνάρα Antonis Skarlatos, για τον πίνακα, που πριν από χρόνια έφτιαξε και ήταν η μοναδική σωστή επιλογή για αυτό το εξώφυλλο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα