18.8 C
Arta
2 Μαΐου 2024

Παραλίμνιο και περιφερειακός: θρησκευτικός και ερωτικός προορισμός…

Διαβάστε επίσης

Το παραλίμνιο έχει γίνει ένας εκπληκτικός προορισμός και καθημερινή συνήθεια για εκατοντάδες αρτινούς, οι οποίοι έχουν βρει το μέρος αυτό ως ιδανικό για την άσκησή τους και την επαφή με την φύση.
Δεν χρειάζεται να γράψουμε περισσότερα, καθώς όλοι έχουν μια σχετική εικόνα.
Από την άλλη, παράρτημα και επέκταση της κατάστασης αυτής είναι και η περιφερειακή οδός όπου πραγματικά χρησιμοποιείται ως τμήμα ενός περιπάτου με την θέα του κάστρου, αλλά και των δέντρων κατά μήκους της παραποτάμιας έκτασης.
Βέβαια υπάρχουν κάποιες παρατηρήσεις για συγκεκριμένα παρατράγουδα:
ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ 1ο: Είμαστε σαφώς υπέρ της θρησκευτικής ελευθερίας, πιστεύουμε όμως ότι είναι λίγο “εκτός τόπου και χρόνου” να βγάζει κάποιος πάγκο με “θρησκευτικά έντυπα” στον χώρο αυτόν του περιπάτου. Το είδαμε τις ημέρες αυτές και πραγματικά – ανεξάρτητα από το περιεχόμενο- επιβεβαιώσαμε ότι είναι ένα θέαμα κάπως παράτυπο στην όλη διαδικασία. Δεν μιλάμε βέβαια για θέματα προσηλυτισμού, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα (ιδίως την εποχή του ίντερνετ, να κάνει κάποιος προσηλυτισμό στον δρόμο, είναι πολιτισμικός και επικοινωνιακός αταβισμός).

ΠΑΡΑΤΡΑΓΟΥΔΟ 2ο: Κάποιοι ίσως πιστεύουν ότι το παραλίμνιο είναι “κρυφό μέρος” και επιλέγουν εκεί να κάνουν συναντήσεις “αγοραίου έρωτα”. Να τους πληροφορήσουμε ότι δυστυχώς σήμερα, περισσότερος κόσμος κυκλοφορεί στο παραλίμνιο απ’ότι στην οδό Σκουφά και μάλιστα πολλοί πιτσιρικάδες αρέσκονται να τραβάνε και βίντεο και φωτογραφίες, στα αυτοκίνητα (τζιπ και όχι μόνο) που περιμένουν εναγωνίως να επιβιβαστεί στο ίδιο συγκεκριμένο σημείο, που τους δίνει ραντεβού συγκεκριμένη μαύρη καλλονή, προκειμένου να συνεχίσουν τις ερωτικές τους επαφές σε άλλες διαδρομές, προς Βλαχέρνα μεριά.
Δεν έχουμε τίποτε με τον έρωτα και τις περιπτύξεις του: το σχόλιο το γράφουμε, προκειμένου να προστατεύσουμε τους ίδιους τους ερωτύλους από την δημοσιότητα, που τυχόν μπορούν να πάρουν, χωρίς την θέλησή τους… (με τις προσωπικές, οικογενειακές, κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις που αυτό μπορεί να έχει)
Γι’αυτό επισημαίνουμε μήπως θα ήταν καλύτερα να βρουν άλλο μέρος για να “φορτώσουν” τον ερωτικό τους σύντροφο… (όπως έλεγα και προηγουμένως ακόμη και στην οδό Σκουφά έχει λιγότερο κόσμο), χωρίς να προκαλούν υποψίες και να εξιτάρουν τους “πανταχού περίεργους”.

Συνήθως σε τέτοιου είδους περιπτώσεις, οι σοβαροί αρθρογράφοι αρχίζουν και κάνουν κατανομή ευθυνών και αρμοδιοτήτων: τι κάνει ο Δήμος; Που είναι η Αστυνομία; Δεν θα επέμβει η Πολιτεία;
Εμείς λέμε ότι τα παρατράγουδα αυτά, τα μικρά, είναι και το αλατοπίπερο της μικρής μας επικαιρότητας, ελαφριά όσο πρέπει και εύκολα αυτορυθμιζόμενα, με λίγη φαντασία. Γιατί να πρέπει όλα τα πράγματα να χρειάζεται κάποιος να επέμβει για να διορθωθούν; Η ηθική μας δα, δεν είναι και τόσο πολύ ευαίσθητη…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα