18.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΟΥΛΙΑΡΑΣ: Πρόεδρος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής εταιρίας

Διαβάστε επίσης

Η Ελληνική Αρθροσκοπική Εταιρεία που ιδρύθηκε το 2004 είναι μία επιστημονική εταιρεία με βασικό αντικείμενο την Αρθροσκοπική Χειρουργική και την αντιμετώπιση και πρόληψη των αθλητικών κακώσεων. Πρόσφατα διεξήχθη στη Θεσσαλονίκη το 9ο Πανελλήνιο συνέδριο της Εταιρείας και μετά το πέρας του συνεδρίου ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας.
Για τα επόμενα 2 χρόνια (2022-24), πρόεδρος του ΔΣ της εταιρείας αναλαμβάνει ο διευθυντής ΕΣΥ της Ορθοπαιδικής κλινικής του Νοσοκομείου της Άρτας Βασίλης Χουλιάρας. Αυτό σημαίνει ότι στα επόμενα 2 έτη, η καρδία της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας θα χτυπά στην Άρτα και σίγουρα κάποιες επιστημονικές εκδηλώσεις εφόσον οι συνθήκες με την πανδημία το επιτρέψουν θα λάβουν χώρα στην Άρτα και στην Ήπειρο γενικότερα.
Όλα αυτά τα 18 χρόνια η Αρθροσκοπική Εταιρεία διοργανώνει Συνέδρια, Ημερίδες, Σεμινάρια με πρακτική άσκηση, εκπαιδευτικά μαθήματα, Webinars και πλήθος άλλων επιστημονικών εκδηλώσεων με σκοπό την συνεχή εκπαίδευση και μετεκπαίδευση των μελών της, δίνοντας ταυτόχρονα έμφαση στην εκπαίδευση των νέων ιατρών. Η εφημερίδα είναι σε θέση να γνωρίζει ότι ήδη προγραμματίζεται για την Άνοιξη του 2023 ένα εντατικό διήμερο εκπαίδευσης στην αρθροσκοπική χειρουργική του γόνατος στην πόλη μας, που θα στοχεύει στην επιμόρφωση των ειδικευομένων κυρίως ιατρών.
Ο Βασίλης Χουλιάρας δεν είναι μόνο ο επιτυχημένος γιατρός που από το 2008 εργάζεται ως Διευθυντής στην Ορθοπαιδική κλινική του Νοσοκομείου Άρτας. Ο ίδιος έχει δώσει δεκάδες διαλέξεις και ομιλίες σε Ελληνικά και Διεθνή συνέδρια, έχει δημοσιεύσεις στον Ιατρικό Ελληνικό και Διεθνή τύπο, είναι μέλος της Παγκόσμιας Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ISAKOS), της Πανευρωπαϊκής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ESSKA), της Διεθνούς Εταιρείας ανακατασκευής του Αρθρικού Χόνδρου (ICRS), της Ελληνικής Ορθοπαιδικής Εταιρείας (ΕΕΧΟΤ) και τέλος της Ελληνικής Αρθροσκοπικής Εταιρείας (ΕΑΕ) στην οποία είναι και εκλεγμένο μέλος του Δ.Σ, ενώ παράλληλα είναι γνωστός τόσο για την κοινωνική του δράση (τον έχουμε δει ως ιατρό της Α.Ε. Καραϊσκάκης, ενώ προσφέρει τις υπηρεσίες του σε πολλά αθλητικά σωματεία της περιοχής), αλλά και την πολιτική του δράση, καθώς διετέλεσε περιφερειακός σύμβουλος στην Ήπειρο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα