18.8 C
Arta
26 Απριλίου 2024

ΗΜΕΡΑ ΝΤΡΟΠΗΣ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΓΙΘΕΑ η 27η  Ιουνίου 2022

Διαβάστε επίσης

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ ΑΡΓΙΘΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΑΥΛΑΚΙΟΥ

Έγινε γνωστό ότι το δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αργιθέας μετά από κωλυσιεργία εννέα μηνών γνωμοδότησε στις 27-6-2022 θετικά για την Μ.Π.Ε του Φράγματος Αυλακίου αγνοώντας την βούληση του συνόλου των δημοτών του που αρνούνται να πνιγούν οι περιουσίες τους και χωρίς καμια διαβούλευση Επιτροπών του δήμου.           

     ΄΄Άβουλοι και μοιραίοι αντάμα΄΄ ο δήμαρχος και οι δημοτικοί σύμβουλοι εζυγίσθησαν, εμετρήθησαν και ευρεθησαν ελειποβαρείς , μπροστά στο καθήκον και το συμφέρον των δημοτών τους πλήν  δύο ή τριών  ψυχωμένων Συμβούλων που καταψήφισαν σώζοντας την τιμή τους.Μπράβοστο θάρρος τους να ορθώσουν το ανάστημά τους στην απόφαση αυτή. Αυτούς θα γράψει η ιστορία της Αργιθέας

          Με το δόγμα του υποτελισμού της ενδοτικότητας και της  εξυπηρέτησης συμφερόντων οδηγό , Συμπολίτευση και Αντιπολίτευση χέρι-χέρι, συνήνεσαν στο έγκλημα αγνοώντας παντελώς τις καταστροφικές συνέπειες του έργου και στην Αργιθέα και στην Τετραφυλία.

Μπορεί η απόφαση αυτή ελήφθη  κάτω από την πίεση της οργής των θιγόμενων  απο το έργο Αργιθεατών που με αποφάσεις και υπομνήματα τάχθηκαν κατά του έργου  αλλά εκπρόθεσμη και κατόπιν της απόφασης της Περιφέρειας Θεσσαλίας που γνωμοδότησε ήδη θετικά Δείχνει όμως την καθεστωτική και αυταρχική νοοτροπία που έχει επιβληθεί στην Αργιθέα  με  την Αρχή ενός ανδρός, αγνοώντας παντελώς την γνώμη των δημοτών του. Για πόσα ανταποδοτικά αξίζει να πνίξετε τους δημότες σας και τους γειτόνους σας. Προς τι αυτή η μεγάλη εμμονή με αυτό τοίδιωτικό έργο…. 

Δείχνει όμως και  έναν αδύναμο κρίκο εξουσίας που αποζητά την ασφάλεια της συλλογικής απόφασης για να καλυφθεί. Δείχνει ότι κάτι σάπιο υπάρχει στο Βασίλειο της……… Αργιθέας και θα φανεί. Αυτήν την κατάπτυστη απόφαση θα την προσβάλουμε όπως προσβάλαμε και του Αγοραστού. Το ίδιο ελπίζουμε να πράξουν και οι Αργιθεάτες 

      Όμως να είναι σίγουροι ότι ο λαός της Αργιθέας και η Ιστορία θα τους κρίνει. Εμείς  τους έχουμε ήδη καταδικάσει και συνεχίζουμε τον αγώνα για να αποτραπεί η καταστροφή της Κοιλάδες του Αχελώου. Άλλωστε καιρό τώρα τις γνωρίζαμε άριστα τις προθέσεις τους και τις μεθοδεύσεις και τα είχαμε καταγγείλει.. Συνδέεται άμεσα και με την απουσία   ανακοίνωσης του ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΙΝΔΟΣ που 25 μέρες τώρα δεν φαίνεται πουθενά…. 

    Συνημμένα παραθέτουμε τις Συλλογικές αποφάσεις και το Υπόμνημα προς τους αρμόδιους και τον πρωθυπουργό  που εκφράζουν την αγωνία και τον τρόμο για την επερχόμενη καταστροφή των περιουσιών τους.Ευτυχώς που οι Αργιθεάτες πλέον κατάλαβαν καλά τι παίζεται και έχουν ξεσηκωθεί. Να δούμε τώρα ποιος θα σταματήσει αυτή τη Λαϊκή Οργή.Μα τόση αναλγησία έπεσε στην Αργιθέα που έχουν χάσει κάθε μέτρο λογικής πάνω στον πανικό τους.

          Κύριε δήμαρχε Αργιθέας μην ξεχνάς ότι το ποτάμι δεν είναι δικό σου να κάνεις κουμάντο….  Εχουν κι άλλοι να κάνουν που τους αγνόησες παντελώς.Η Ηπειρος και η Δυτική Ελλάδα απάντησαν από καιρό τώρα με απανωτά και βροντερά ΟΧΙ και τους αγνόησες.. Βγάλε τις ωτοασπίδες να τα  ακούσεις . Αν θέλεις φράξτο το μισό ποτάμι   μέχρι τον ουρανό (και πάλι λίγο θα είναι) και δώστε το υπόλοιπο να το κάνουν φράγμα αφού τόσο ονειρεύεσαι λίμνες. Αν ανυπομονείς τόσο έρχεται και η λίμνη Συκιάς. Αξιοποίησέ την και αφησέ μας ήσυχους.

     Μαζί με τους άμεσα θιγόμενους Αργιθεάτες που δεν δέχονται να παραδώσουν τις περιουσίες τους στη βορά των συμφερόντων με τις ευλογίες του δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Αργιθέας, θα προχωρήσουμε ενωμένοι και με το δίκιο που είναι με το μέρος μας θα  υπερασπιστούμε τον τόπο μας..   Αυτοί που συναίνεσαν στο έγκλημα  θα μείνουν για πάντα  ΄΄Άβουλοι και μοιραίοι αντάμα΄΄

               ΚΑΛΟ ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΑΡΓΙΘΕΑΤΕΣ

                                     ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ

                                         ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ

                                    ΤΗΣ ΚΟΙΛΑΔΑΣ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ

                                              Χρήστος Β.Καπερώνης 

                            Πρόεδρος Αδελφότητας Πγγιωτών Αρτας

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ 

Το διαφωτιστικό Εμάιλ

 του Δημήτρη Παπακώστα 

 πρωην δημαρχου δημου  Αχελώου Αργιθέας.

Όχι ο δήμος Αργιθέας δεν έβγαλε ανακοίνωση,προφανώς αρκεί αυτό εδω…το Εμαιλ…)

wd: ΔΣ Αργιθέας : Ναι στην ΜΠΕ Υδροηλεκτρικού κοιλάδας Αχελωου/φραγμα Καταφυλλιου – Αυλακιου / της Τερνα ΑΕ

dimitris papakostas

Αρχή προωθημένου μηνύματος:

Από: dimitris papakostas

Ημερομηνία: 27 Ιουνίου 2022 – 5:14:24 μμ EEST

Προς: info@karditsalive.net

Θέμα: ΔΣ Αργιθέας : Ναι στην ΜΠΕ Υδροηλεκτρικού κοιλάδας Αχελωου/φραγμα Καταφυλλιου – Αυλακιου / της Τερνα ΑΕ

Με ευρεία πλειοψηφία το 17μελές ΔΣ ορεινής Αργιθέας έδωσε θετική ψήφο γνωμοδοτωντας υπέρ της ΜΠΕ του νέου Υδροηλεκτρικού έργου στη θέση Αρδανοβο κοινότητας Καταφυλλιου Δημ ενότητας Αχελωου, της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΕ – ισχύος 83 MW & φραγμα 90 m ύψους-με σκυρόδεμα .

• Ο Δήμαρχος Ανδρεας Β Στεργίου εισηγήθηκε το σημαντικό αυτό θέμα και ζήτησε το ΔΣ να εκτιμήσει την αξία της μεγάλης επένδυσης που θα ωθήσει την περιοχή στην ανάπτυξη , να λάβει υπόψη όλα τα στοιχεία του φακέλου που ήδη έχουν κατατεθεί στα αρμόδια Υπουργεία και ΠΣ Θεσσαλίας .

^ Υπογράμμισε ότι στο εκλογικό προγραμμα της ,η Συμπολίτευση -η Αργιθεα – Νέα Εποχη -σαφώς και στηρίζει τέτοια έργα ΑΠΕ / Υδροηλεκτρικά.

• Ο Επικεφαλής Αντιπολίτευσης Γιάννης Β Μπαμπάτσικος τόνισε: Σαφώς και η παράταξη μας -η Αργιθ Συμμαχια- είμαστε υπέρ των έργων ΑΠΕ / υδροηλεκτρικά – αιολικά με σαφή σεβασμό στην ισχύουσα νομοθεσία ,το περιβάλλον και συνεκτιμώντας τα τοπικά γενικά συμφέροντα (τοπικά έσοδα – ανταποδοτικά έργα – αποζημιώσεις) αλλά και εκείνα των πληττόμενων συνδημοτών μας , των οποίων πρέπει να διασφαλίσουμε τα δικαιώματα .

Σήμερα δίνουμε την καταρχήν συναίνεση , αλλά εχουμε μακρύ κ δύσκολο δρόμο διεκδίκησης αναγκαίων ανταποδοτικών έργων υπέρ των κοινοτήτων και δημοτών .

^ Με διαπαραταξιακή συνεργασία και πλήρη διαφάνεια μην χαθεί η μεγάλη ευκαιρία .

—————-

^ Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι υπόλοιποι Αιρετοί .

• Αρνητική ψήφο έδωσαν : Ηλίας Τσιατσιάνης – Αντιδήμαρχος και ο Κωστας Μερεντιτης ( Αργ Συμμαχια), ο καθένας με το σκεπτικό που ανέλυσε στο ΔΣ .

•Αποχώρησε στην ψηφοφορία : ο ΛΓ Τσιβολας – τ Δήμαρχος .

• Απόντες: Ολγα Κορλού – Κ Γραμμένος ( πλειοψηφία ) – Γιάννης Κωφός ( αντιπολίτευση ).

• Από τους πληττόμενους παρών ο Μιχάλης Κονιαρης που στήριξε τις θέσεις κατά του υπόψη έργου .

• Ευχόμαστε πατριωτική ενότητα – καταλλαγή και επιτυχίες !

Δημήτρης Παπακωστας 27-6-22

Π. Εν. Αργιθεατων Θεσσαλών

Katafylli Gr

25 Ιουνίου στις 1:32 μ.μ.  ·

https://www.katafylli.gr/…/7906-ds-argitheas-oi-17-1…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα