22.8 C
Arta
10 Μαΐου 2024

Ρωγμές στην καμάρα του γεφυριού της Κοφερίτας των Μελισσουργών

Διαβάστε επίσης

Η γέφυρα της Κοφερίτας, είναι σήμα κατατεθέν των Μελισσουργών. Πολλές φορές οι Μελισσουργιώτες το αναφέρουν ως παράδειγμα σταθερότητας και ακμαιότητας.
Το γεφύρι βρίσκεται στη θέση χείμαρρος Κοφερίτα και γεφυρώνει το χείμαρρο Κοφερίτα του ποταμού Κρανιά που είναι παραπόταμος του ποταμού Άραχθου. Πρόκειται για πέτρινη κατασκευή με ένα μεγάλο τόξο μήκους 10,6 μέτρα και ύψος από το εξωρράχιο μέχρι το νερό 7,00 μέτρα. Πρόκειται για αληθινό κομψοτέχνημα, στολίδι λαϊκής αρχιτεκτονικής στο οποίο εκφράζεται ο τρόπος επιβίωσης και επικοινωνίας των κατοίκων της εποχής εκείνης.
Παρά την μεγάλη του φήμη, η τελευταία κατάστασή του δεν είναι και η καλύτερη, καθώς υπάρχει βαθείς ρωγμές στον πέτρινο αρμό του, με αποτέλεσμα να δημιουργεί άγχος στους επισκέπτες που το παρακολουθούν και με τη γέφυρα της Πλάκας να είναι πρόσφατη μνήμη για την κατάρρευσή της.
Οι Μελισσουργιώτες, αλλά και ο Δήμος Κεντρικών Τζουμέρκων, πρέπει να πάρουν σοβαρά την κατάσταση, καθώς πραγματικά η Κοφερίτα είναι ένα αξιόλογο μνημείο της περιοχής, αλλά και των Τζουμέρκων και της Άρτας.
Στην φωτογραφία που μας έστειλε ο ευαίσθητος σε θέματα πολιτισμού, δικηγόρος Χάρης Βαδιβούλης, φαίνονται οι ρωγμές στο γεφύρι και καλό θα ήταν άμεσα να υπάρξει κάποια επέμβαση για να ελεγχθεί η κατάστασή του και η σταθερότητά του, γιατί πέραν των άλλων χρησιμοποιείται ακόμη και σήμερα.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα