15.8 C
Arta
28 Μαρτίου 2024

Αρδευτικό Πέτα-Κομποτίου και Φράγμα Κομποτίου

Διαβάστε επίσης

Την Τρίτη 12 Ιουλίου, η Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, κα Βαβέτση,  υποδέχθηκε στο δημαρχείο τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Στύλιο, τον Γ.Γ. του υπουργείου κ. Παπαγιαννίδη, την Γ.Γ του υπουργείου Υποδομών κ. Γεράρδη, τον διευθυντή του υπουργείου κ. Κοτσώνη συνοδευόμενους από υπηρεσιακούς παράγοντες.

Με γραπτή της ανακοίνωση, η κα Βαβέτση αναφέρει:

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε για τα δυο μεγάλα έργα το αρδευτικό Πέτα Κομποτίου αλλά και το φράγμα Κομποτίου που με την υλοποίησή τους θα λυνόταν το μόνιμο πρόβλημα της άρδευσης τόσο του κάμπου όσο και του ημιορεινού όγκου του δήμου μας και λάβαμε τις διαβεβαιώσεις ότι και τα δυο έργα αποτελούν στόχους των υπουργείων.

Μεταφέραμε στην κ. Γεράρδη τα προβλήματα που προέκυψαν από την πρώτη φάση του αρδευτικού και δεσμεύτηκε για την άμεση αποκατάσταση της οδοποιίας στον Αγ. Δημήτριο, πάγιο αίτημα τόσο του δήμου αλλά κυρίως των δημοτών που ταλαιπωρούνται καθημερινά, ταυτόχρονα ζητήσαμε τον εγκιβωτισμό του αρδευτικού αύλακα ξεκινώντας από την αστική περιοχή του δήμου και τέλος πήραμε τη διαβεβαίωση ότι και το εναπομείναν κομμάτι του παράδρομου της Ιωνίας οδού θα αποκατασταθεί επίσης.

Στη συνέχεια στο λιμάνι της Κόπραινας, έγινε η διοικητική παραλαβή του έργου, ένα έργο ορόσημο για το δήμο και οφείλω να ευχαριστήσω τον τ. Δήμαρχο κ. Γιαννούλη, την τ. Υπουργό κ. Γεροβασίλη, τον διευθυντή του υπουργείου υποδομών κ. Κοτσώνη και την κατασκευάστρια εταιρεία που συνέβαλλαν στην υλοποίηση ενός τόσο σημαντικού έργου.

Με τον κ. Στύλιο και την κ. Γεράρδη, συζητήσαμε και για κάποιες επιπλέον παρεμβάσεις που θα χρειαστούνε, κυρίως για αναπλάσεις στην ευρύτερη περιοχή καθώς η Κόπραινα αποτελεί σημείο αναφοράς για τον δήμο και πόλο έλξης για πολλούς επισκέπτες».

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα