16.8 C
Arta
18 Απριλίου 2024

Η υφ.τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη και ο ΥΑΑΤ Γιώργος Στύλιος σε εκδήλωση του ΥπΑΑΤ στο Βουργαρέλι

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση για την Ανάπτυξη των ορεινών περιοχών και τα χρηματοδοτικά εργαλεία από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης .

Με την παρουσία του Υφυπουργού ΑΑΤ και βουλευτή Άρτας Γιώργου Στύλιου και της Υφυπουργού Τουρισμού κ. Σοφίας Ζαχαράκη, εκδήλωση με θέμα «Ανάπτυξη Ορεινών Περιοχών – Χρηματοδοτικά Εργαλεία», την οποία διοργανώνει η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΝΩΣΙΑΚΩΝ ΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΜΩΝ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα πραγματοποιηθεί στις 4 Αυγούστου 2022 στην «Αίθουσα του Δήμου Κεντρικών Τζουμέρκων» στο Βουργαρέλι.
Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενημέρωση για τις επενδυτικές δυνατότητες που παρέχει το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) καθώς και τα προγράμματα του Υπουργείου Τουρισμού στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα της εκδήλωσης, θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Υφυπουργός ΥΠΑΑΤ κ. Γιώργος Στύλιος, ο Γενικός Γραμματέας Ενωσιακών Πόρων & Υποδομών κ. Δημήτρης Οδ. Παπαγιαννίδης, ο Δήμαρχος Κεντρικών Τζουμέρκων, κ. Χρήστος Χασιάκος, ο Πρόεδρος Δικτύου ΟΤΔ LEADER, κ. Μιχάλης Σκορδάς, Εκπρόσωποι Κοινοβουλίου, Περιφέρειας και Τοπικής Αυτοδιοίκησης
Στην συνέχεια στο κυρίως μέρος της εκδήλωσης θα μιλήσει η Υφυπουργός Τουρισμού κα Σοφία Ζαχαράκη με θέμα “Η σημασία του ορεινού τουρισμού για τη συνολική ανάπτυξη του ελληνικού τουριστικού προϊόντος“.
Ακολούθως θα υπάρξουν οι εξής ομιλίες: 1) “Η συμβολή του CLLD/LEADER στην ανάπτυξη των ορεινών περιοχών“, με ομιλητή τον κ. Δημήτρη Παππά, Προϊστάμενο της Μονάδας Χρηματοποικονομικών Χρηματορροών και Πληροφοριακών Συστημάτων της ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ
2) “Καλές Πρακτικές LEADER (Διαδικτυακές Συνδέσεις) – Επενδύσεις LEADER στο Κοινωνικό Κεφάλαιο, Εμψυχώνοντας και αναζωογονώντας περιοχές της Υπαίθρου. Το όραμα της Λέσβου“, με ομιλητή τον κ. Αναστάσιο Περιμένη, Γενικό Δ/ντή της Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης Λέσβου (ΕΤΑΛ) Α.Ε. 3) “Πώς τα προγράμματα LEADER συνέβαλαν στην αναζωογόνηση των αγροτικών περιοχών. Η περίπτωση του Λεωνιδίου“, με ομιλητή τον κ. Μαρίνη Μπερέτσο, Γενικό Δ/ντή της Αναπτυξιακής Εταιρείας Πάρνωνα Α.Ε. και τέλος 4) “Ορεινές Περιοχές και Αναπτυξιακές Δράσεις ΠΑΑ“, με ομιλητή τον κ. Νικόλαο Μανέτα, Προϊστάμενο της ΕΥΔ ΣΣ ΚΑΠ
Θα ακολουθήσει Συζήτηση – Συμπεράσματα.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο Βουργαρέλι θα μεταβεί και ομάδα διαπιστευμένων τουριστικών δημοσιογράφων, οι οποίοι θα καταγράψουν τα αναπτυξιακά έργα στην περιοχή των Κεντρικών Τζουμέρκων, ως παράγοντες τουριστικής ανάπτυξης και θα προβάλλουν τις δυνατότητες της περιοχής των ορεινών Τζουμέρκων της Άρτας.
Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για την τρίτη εκδήλωση της Γενικής Γραμματείας Πόρων και Υποδομών του ΥπΑΑΤ στην Άρτα, μετά την ενημέρωση των νέων αγροτών, αλλά και το τεχνικό κλιμάκιο για τα αρδευτικά της Άρτας και σίγουρα θα κερδίσει το ενδιαφέρον των κατοίκων του ορεινών περιοχών της Άρτας και όχι μόνο.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα