19.8 C
Arta
29 Μαρτίου 2024

Σχολές της Άρτας: Σύμμαχός μας η … φτώχεια!!!

Διαβάστε επίσης

Αναδημοσιεύουμε το πρωτοσέλιδο της καλής εφημερίδας Corfu PRESS.com από την Κέρκυρα (είναι εβδομαδιαία εφημερίδα μέλος της ΕΙΕΕ), όπου αναφέρει χαρακτηριστικά:

Η Κέρκυρα, ακριβότερη περιοχή ανά την Ελλάδα…
Spitogatos: Τεράστιες αυξήσεις στις τιμές ενοικίασης φοιτητικών κατοικιών & μείωση της διαθεσιμότητας

Κυρίως θέμα: ΑΠΛΗΣΙΑΣΤΗ η Κέρκυρα για τους φοιτητές λόγω… airbnb!

Νομίζουμε ότι αυτό το δημοσίευμα τα λέει κυριολεκτικά όλα για τις παραμέτρους των επιλογών των φοιτητών αναφορικά με την σχολή που θέλουν να σπουδάσουν. Και η περίπτωση της Άρτας είναι ιδανική για τα κριτήρια αυτά, καθώς ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΣ ΦΘΗΝΟΣ ΠΡΟΟΡΙΣΜΟΣ, τον οποίο το μέσο ελληνικό οικογενειακό βαλάντιο, μπορεί να ανταπεξέλθει με ικανοποιητικό τρόπο.
Ας ξεχάσουμε λοιπόν τον μεγαλοϊδεατισμό των ΚΟΡΥΦΑΙΩΝ ΣΧΟΛΩΝ και της ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΙΜΟΤΗΤΑΣ… Οι σχολές μας στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όχι μόνον δεν έχουν τίποτε να ζηλέψουν από τα άλλα πανεπιστημιακά ιδρύματα, αλλά στέκουν και σε πολύ καλό επίπεδο.
Όμως, δεν είναι αυτό που θα προσελκύσει τον φοιτητή… Αυτό που θα τον προσελκύσει είναι η προσωπική του καταναλωτική ικανότητα, ήτοι η δυνατότητά του να ανταπεξέλθει οικονομικά στις σπουδαστικές του ανάγκες και στον φοιτητικό τρόπο ζωής.
Και εδώ, την αδυναμία μας, μπορούμε να την μετατρέψουμε σε δυνατό μας χαρτί, στην περίπτωση των σπουδαστών και να διαφημίσουμε: το χαμηλό κόστος διαβίωσης, τα μικρά έξοδα στις μετακινήσεις, την άμεση πρόσβασή μας σε αεροδρόμια και ευρωπαϊκές οδούς κυκλοφορίας, όπως η Ιονία και η Εγνατία…
Τώρα η ΑΡΤΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΟΔΙΚΟΥ ΧΑΡΤΗ όλης της Ελλάδας και αυτό δεν μπορεί να το παραγνωρίσει κανένας γονιός, ο οποίος θέλει το παιδί του να σπουδάσει ΚΑΙ ΚΑΛΑ,αλλά να σπουδάσει ΚΑΙ ΦΘΗΝΑ…
Στις δύσκολες αυτές εποχές, μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα μίγμα μάρκετινγκ, που θα συνδυάζει ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ και ΥΨΗΛΕΣ ΑΞΙΕΣ… Χαμηλές τιμές στο κόστος διαβίωσης και Υψηλές Αξίες στο επίπεδο της εκπαίδευσης, με επαγγελματικά δικαιώματα, και ακαδημαϊκή αναγνώριση υψηλού επιπέδου.

Σύμμαχός μας η φτώχεια λοιπόν; Όπως φαίνεται, ναι… Ιδίως αν αναλογιστεί κάποιος και την σημαντική παράμετρο ότι το τμήμα ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ του Ιονίου Πανεπιστημίου, είναι ο βασικός ανταγωνιστής στο αντίστοιχο τμήμα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, που εδρεύει στην Άρτα και το οποίο έχει ζητήσει επανειλλημένα την μεταφορά του στην Κέρκυρα, για λόγους συγχώνευσης: η συνειδητή επιλογή της Άρτας από τους εκατοντάδες φοιτητές κάθε χρόνο, είναι η μεγαλύτερη θωράκιση της παραμονής της. Και σ’αυτό βοηθάει σε μεγάλο βαθμό- ας μην κοροϊδευόμαστε- η οικονομική διαφορά στο κόστος ζωής μεταξύ των δυο περιοχών της Δυτικής Ελλάδας.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα