21.8 C
Arta
30 Απριλίου 2024

ΔΗΛΩΣΗ ΧΡΗΣΤΟΥ ΓΚΟΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ 

Διαβάστε επίσης

Οι αποκαλύψεις που αφορούν στην απόπειρα και εν τέλει στην παρακολούθηση του κινητού τηλεφώνου του κ. Ν. Ανδρουλάκη, Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, του τρίτου, σήμερα, Κοινοβουλευτικού πολιτικού κόμματος, αποτελούν καίριο πλήγμα για τη λειτουργία των Δημοκρατικών θεσμών και τη διαφάνεια στη Δημόσια ζωή της χώρας μας.

Τα γεγονότα αυτά θέτουν σε αμφιβολία τη διασφάλιση του σεβασμού και  της προστασίας, για τα ατομικά και πολιτικά δικαιώματα των πολιτών.

Η Κυβέρνηση και οι θεσμοί του Κράτους οφείλουν να διασφαλίσουν τις διαδικασίες, για να απαντηθεί η πληθώρα των ερωτημάτων που προκύπτουν και να βγει στο φως όλη η αλήθεια.

Η συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διαλεύκανση της υπόθεσης αυτής και την αναζήτηση πολιτικών ευθυνών είναι απαραίτητη, όπως και οι παράλληλες, απερίσπαστες και ανεξάρτητες, αντίστοιχες έρευνες και ενέργειες της Δικαιοσύνης.

Ο Πρωθυπουργός, σε κάθε περίπτωση, έχει την απόλυτη ευθύνη, αφού ο ίδιος επέλεξε να ασκεί τον έλεγχο και την εποπτεία της λειτουργίας της ΕΥΠ, αλλά και τα πρόσωπα που ηγήθηκαν τόσο στην ΕΥΠ, με νομοθετική παρέκκλιση μάλιστα σχετικά με τα απαιτούμενα προσόντα, αλλά και στον τομέα των σχετικών αρμοδιοτήτων στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Πρωθυπουργός κ.  Κ. Μητσοτάκης και η Κυβέρνησή του, είναι εκτεθειμένοι στα μάτια των Ελλήνων πολιτών, αλλά και στην Ευρώπη και διεθνώς.

Οι ευθύνες θα πρέπει να αποδοθούν σε όλους, με τον ανάλογο θεσμικό τρόπο για τον καθένα.

Η Δημοκρατική Παράταξη, το ΠΑΣΟΚ, όπως πάντα, με ευθύνη αγωνίζεται και θα αγωνιστεί μέσα από τις θεσμικές λειτουργίες, για την ουσιαστική στήριξη της λειτουργίας της Δημοκρατίας στη χώρα μας και την προστασία των Δημοκρατικών δικαιωμάτων και των Συνταγματικών ελευθεριών των πολιτών.

Αυτή την πορεία για τη χώρα μας, το ΠΑΣΟΚ έχει τη θέληση και τη δυνατότητα, με τη στήριξη του Ελληνικού λαού, να εγγυηθεί.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα