18.8 C
Arta
24 Απριλίου 2024

Αποχαιρετισμός στον Δημήτρη Τσιρώνη…

Διαβάστε επίσης

Με θλίψη η κοινωνία της Άρτας πληροφορήθηκε το θάνατο του Δημήτρη Τσιρώνη, ο οποίος δεν μπόρεσε να κερδίσει τελικά την άνιση μάχη με την επάρατο νόσο. Ο Δημήτρης ήταν ένα αγαπητό πρόσωπο, που μπόρεσε να μετεξελίξει την πολιτική παρουσία, σε κοινωνική παράσταση και προσφορά. Γεννήθηκε το 1960 και μεγάλωσε στην Άρτα από φτωχική αλλά εργατική οικογένεια και από μικρή ηλικία είχε έντονη κοινωνική αλλά και πολιτική δράση με το ΠΑΣΟΚ. Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του (φοίτησε στην ΑΣΟΕΕ και έκανε μεταπτυχιακό στην Σχολή Δημόσιας Διοίκησης), ασχολήθηκε με οικονομικές μελέτες στον ιδιωτικό τομέα,και αργότερα διορίστηκε υπάλληλος στο υπουργείο Εσωτερικών.
Γρήγορα μπόρεσε και έδειξε τις οργανωτικές του και πολιτικές του ικανότητες και ανελίχθηκε στον κομματικό χώρο του ΠΑΣΟΚ και έγινε ιδιαίτερα γνωστός ως κυβερνητικό στέλεχος αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης όπως Πρόεδρος του Εθνικού Οργανισμού Καπνού (1998-2002), ως Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ (1999-2001), ενώ επιτέλεσε χρέη Ειδικού Γραμματέα του Υπουργείου Γεωργίας (2001).
Ο Δημήτρης είχε το πατρικό του στην Άρτα και την Μικροσπηλιά, απ’όπου καταγόταν. Επέλεξε την πατρίδα του, για να κάνει το επόμενο πολιτικό βήμα, και εργάστηκε για την εκλογή του στην Κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ, πράγμα το οποίο επέτυχε δυο φορές, το 2007 και το 2009, οπότε και διατέλεσε βουλευτής μέχρι και το 2012.
Η κοινοβουλευτική του πορεία ήταν ιδιαιτέρως παραγωγική και ο ίδιος ήταν πρόεδρος της Εξεταστικής και Προανακριτικής Επιτροπής για το σκάνδαλο Βατοπεδίου και μάλιστα είχε αναδείξει το παράπλευρο σκάνδαλο της Marfin. Μαχητικός και ερευνητικός, ανέδειξε στην πολιτική σκηνή του τόπου μας, ζητήματα που απασχόλησαν την κεντρική πολιτική σκηνή.
Στην περίοδο των πολιτικών αλλαγών, μετά το 2012 υποστήριξε τον Ανδρέα Λοβέρδο στην δημιουργία του κόμματος «Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα» και συμμετείχε στις διεργασίες του, αναλαμβάνοντας το έργο του Διευθυντή του κόμματος.
Το 2014 ανέλαβε τα καθήκοντα του γενικού γραμματέα Δια Βίου Μάθησης του υπουργείου Παιδείας, μια θέση την οποία άφησε όταν αντιμετώπισε τα πρώτα προβλήματα υγείας.
Ο Δημήτρης Τσιρώνης, ήταν ένας άνθρωπος που χαιρόταν την ουσία της ζωής και η πολυεπίπεδη πορεία του το ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο. Δραστήριος, ανήσυχος, παραγωγικός έδωσε τον καλύτερο του εαυτό, σε όποιον τομέα και αν ασχολήθηκε. Αλλά όμως και προσωπικά ήταν ευγενής, δοτικός και με μεγάλη ενσυναίσθηση, με υψηλό το αίσθημα της ευθύνης απέναντι στα προβλήματα και έτοιμος να υποστηρίξει κάθε αίτημα.
Η μεγάλη του αγάπη ήταν η οικογένειά του: η σύζυγός του Αλεξία και τα δυο του παιδιά, η Άννα και ο Αλέξανδρος. Αυτά ήταν και η αγωνία του, το τελευταίο διάστημα, αλλά και το μεγάλο του στήριγμα, στις αλλεπάλληλες μάχες με την επάρατο νόσο, από τις οποίες έβγαινε πάντοτε κερδισμένος… τσακισμένος, αλλά ζωντανός. Η αίσθηση του καθήκοντος και η αγάπη για την οικογένειά του τα παιδιά του ήταν το φάρμακο, που του έδινε την δύναμη για να συνεχίζει τον δύσκολο Γολγοθά της ασθένειας.
Η εφημερίδα μας εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους του εκλιπόντος.
Η εξόδειος ακολουθία θα πραγματοποιηθεί στην αγαπημένη του Μικροσπηλιά.

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα