11.8 C
Arta
20 Απριλίου 2024

Επιτέλους! Υπουργική απάντηση για τα προβλήματα στα Ραδοβίζια Άρτας

Διαβάστε επίσης

Είδαμε φως! Πώς και πώς το περιμέναμε να ασχοληθεί ένα Υπουργείο με τα Ραδοβίζια. Και ήρθε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών (ΥΜΕ) να το κάνει.

Μας φώτισε!

Σε απάντηση Ερώτησης στη Βουλή που έκανε το ΚΚΕ στις 27/6/2022 με αριθμό 6065, μετά από ολόκληρο ενάμιση μήνα, το ΥΜΕ έδωσε την εξής αποστομωτική απάντηση:

«…το θιγόμενο θέμα δεν εμπίπτει στην αρμοδιότητα του Υπουργείου μας».

Μας άφησε κυριολεκτικά άφωνους. Τέτοια επιμέλεια, τέτοιο ενδιαφέρον, τέτοια υποστήριξη, …ούτε καν περνούσε απ’ το μυαλό μας. Άμα έχεις τέτοια Υπουργεία, τι άλλο να ζητήσεις;

Την αρμοδιότητα ξέρουμε ότι την περάσατε στους Δήμους, στις Περιφέρειες, στη ΔΕΗ, στον ΟΤΕ και σε κάθε λογής παρόχους. Τι σόι υποδομές παρέχουν όλοι αυτοί στον κοσμάκη, εσάς εκεί στο ΥΜΕ σας μέλλει; Ποιος έχει την κεντρική ευθύνη για αυτές; Εσάς γιατί σας λένε Υποδομών και Μεταφορών άμα δεν έχετε αρμοδιότητα; Γιατί να μην σας λένε Εκχωρητές Αρμοδιοτήτων Υποδομών και Μεταφορών; Ή μήπως είναι καλύτερα το Αναρμόδιοι;

Το ΚΚΕ δεν την έκανε ξεκάρφωτα την Ερώτηση στη Βουλή αγαπητό ΥΜΕ. Όλοι οι εκπρόσωποι των κομμάτων της Βουλής, σε μια Ημερίδα που διοργανώσαμε στις 26/6/2022 για το γεγονός ότι κλείνουν οριστικά τα ορεινά χωριά μας, μας είπαν όλοι ανεξαιρέτως ότι γνωρίζουν το πρόβλημα και ότι χρειάζονται μεγάλες αλλαγές για να μην ερημώσει ο τόπος μας.

Άμα εσένα αγαπητό ΥΜΕ δεν σε μέλλει πώς μετακινείται ο κοσμάκης στα χωριά μας, άμα δεν ξέρεις ότι το ρεύμα κόβεται με το πρώτο φτέρνισμα του καιρού, ότι το τηλέφωνο και το ίντερνετ στα Ραδοβίζια κάθε μέρα ανεβοκατεβαίνει χωρίς φτέρνισμα κι ότι το νερό πάει με το δελτίο στα σπίτια, τότε καλύτερα ρώτα τον Πρωθυπουργό σου πριν βγάλεις τέτοιες απαντήσεις. Πάρε στο τηλέφωνο και κανα Δήμαρχο να ρωτήσεις να μάθεις τι τραβάει κάθε μέρα ο δημότης του. Πέρνα και λίγο απ’ τα μέρη μας, έλα ινκόγκνιτο καλύτερα για να πάρεις μυρωδιά. Επίσημα άμα έρθεις για φωτογραφίες και χαιρετούρες, άστο, μην μπαίνεις στον κόπο, το έχουμε δει πολλές φορές το έργο.

Θυμήσου μόνο αγαπητό ΥΜΕ, πριν πάρεις εκείνο το δρόμο από το Πέτα προς τα πάνω για τα Ραδοβίζια, να πάρεις και καμιά δραμαμίνη για τις στροφές και, καλού κακού, κάνε κι έναν έλεγχο στα ασφαλιστήρια συμβόλαιά σου. Μη σκιαχτείς. Εθνική οδός είναι: Άρτα – Τρίκαλα και Άρτα – Καρδίτσα κι ας υπάρχει και λίγη χωμάτινη διαδρομή εκεί προς τη Θεσσαλία. Άλλον δρόμο δεν έχει. Ο άλλος δρόμος απ’ το Κομπότι για το Δημαριό που ήταν από παλιά ο βασικός δρόμος για τα Ραδοβίζια, έμεινε λίγο πίσω μετά το 1952, μόνο 70 χρόνια, κι ακόμα να γίνει.

Μέχρι να τα μάθεις αυτά αγαπητό ΥΜΕ, πάρε πίσω αυτή την απάντηση που έδωσες και ξανασκέψου το για τις αρμοδιότητες. Κι άμα επανέλθεις με καινούργια, γράψε μας και τις απαντήσεις απ’ τους τοπικούς φορείς που ενόχλησες για να καταλάβεις περί τίνος πρόκειται. Δεν είναι δα και τόσος κόπος.

Το λινκ της Ερώτησης – Απάντησης στη Βουλή είναι εδώ:

https://www.hellenicparliament.gr/Koinovouleftikos-Elenchos/Mesa-Koinovouleutikou-Elegxou?pcm_id=35a7822a-d149-4178-b4f4-aec100ebc56f

Για την Ομοσπονδία Ραδοβιζινών Άρτας

Ο Πρόεδρος – Γιώργος Μανιώτης

omospondia.radovizinon@gmail.com

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα