19.8 C
Arta
17 Μαΐου 2024

Θ. ΓΟΓΑΛΗΣ: Ενημέρωση για τις Σπουδές ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Άρτας

Διαβάστε επίσης

Την Δευτέρα 22-8-2022 ζήτησα να ενημερωθώ ως υπεύθυνος του τομέα Δημόσιας Διοίκησης του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΑΡΤΑΣ από την κυρία Μιχάλη Ελένη, διευθύντρια του ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Άρτας σχετικά με τις ειδικότητες της σχολής και την επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων, δίνοντας την δυνατότητα στους νέους που ξεκινούν τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα να έχουν μία σαφή εικόνα και μία πληρέστερη ενημέρωση της λειτουργίας του ΕΠΑ.Σ Μαθητείας Άρτας.

Σκοπός της συνάντησής μου αυτής είναι να στηριχθεί η απασχόληση, να μειωθεί η ανεργία και να γίνει καλύτερη η σύζευξη με τις κενές θέσεις εργασίας.

Μέσα από τα προγράμματα κατάρτισης λαμβάνονται μέτρα ενεργοποίησης για τους νέους καθώς επίσης υποστήριξης και ενίσχυσης της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Οι νέοι αποτελούν τις πιο δύσκολες προς σταθερή εργασιακή ένταξη ομάδες ανέργων με υψηλά ποσοστά ανεργίας και αυξημένου κινδύνου κοινωνικού αποκλεισμού.

Ακόμη περισσότερο στη χώρα μας που βίωσε και εξακολουθεί να βιώνει μία μακροχρόνια οικονομική κρίση, οι νέοι έχουν ανάγκη από την απόκτηση, την επικαιροποίηση ή / και την διεύρυνση των επαγγελματικών γνώσεων και δεξιοτήτων τους που μπορούν να αποκτηθούν από τα σχετικά προγράμματα.

Με το βλέμμα στο μέλλον των νέων…

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα