22.8 C
Arta
13 Μαΐου 2024

«ΟΥΔΕΝ ΚΑΚΟΝ ΑΜΙΓΕΣ ΚΑΛΟΥ» ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΡΤΙΝΟ  ΥΦΥΠΟΥΡΓΟ ΓΙΩΡΓΟ ΣΤΥΛΙΟ

Διαβάστε επίσης

 Σχολιάζει ο ΑΝΤΩΝΙΟΣ ΚΟΛΙΑΤΣΟΣ

Στην ιστοσελίδα newsbreak.gr της 25 ης/08/2022 καταχωρήθηκε το πιο κάτω σχόλιο, που αναδημοσίευσε την επομένη η εφημερίδα «Δημοκρατία»: «Άσφαλτο και στην κορυφή στα Τζουμέρκα, στα 2.500 μέτρα. Μέχρι εκεί θα φτάσει η άσφαλτος που ενέκρινε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος όπως διατείνεται η πλευρά του υπουργού Γιώργου Γεωργαντά. Η κόντρα των δύο έχει φτάσει στο Μαξίμου αλλά προς το παρών δεν έχει παρέμβει. Η ουσία είναι ότι ο υπουργός έγινε έξαλλος με τον υφυπουργό όταν διαπίστωσε ότι έχει δώσει όλα τα λεφτά στην εκλογική του περιφέρεια, την Άρτα. Μιλάμε για δύο προγράμματα, το ένα αφορά τους αγροτικούς δρόμους και το άλλο την διαφήμιση στα ΜΜΕ. Η Άρτα του Στύλιου πήρε τα πιο πολλά και στα δύο. Ο Γ. Γεωργαντάς το είδε και έβαλε τις φωνές στον υφυπουργό του. όχι απλώς φωνές». 

Η προσεκτική ανάγνωσή του ωστόσο, προκαλεί τουλάχιστον απορία –  στους Τζουμερκιώτες ειδικότερα και την έντονη δυσαρέσκεια-  για την επιλογή των δύο συγκεκριμένων μέσων πληροφόρησης και σχολιασμού  να ασκήσουν την αντιπολιτευτική κριτική τους απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με έναν τρόπο, τόσο άκομψο, ειρωνικό και προσβλητικό για τα ηρωικά Τζουμέρκα, τους ανθρώπους τους αλλά και για τον Αρτινό υφυπουργό. Γιατί, πραγματικά, αλλά ο συντάκτης του εν λόγω σχολίου αυτό έκανε  με το να  αναδείξει το περιστατικό της διαφωνίας(;) του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γ. Γεωργαντά με τον υφυπουργό του κ. Γιώργο Στύλιο. Και σε αυτή την ταπεινότητα προσέτρεξε  με το να αναγάγει  τη… δυσανάλογη μοιρασιά μεταξύ των νομών Άρτας-Κιλκίς, των κονδυλίων του οικείου υπουργείου που προορίζονταν για την διάνοιξη είτε τη συντήρηση  αγροτικών δρόμων, ως και την δια των ΜΜΕ διαφήμιση της τοπικής αγροτικής παραγωγής. Και το  ερώτημα που, εδώ εξ’ αντικειμένου τίθεται είναι εύλογο: Δηλαδή, για να μην υπάρξει «καυγάς» μεταξύ των υπουργού και υφυπουργού, έπρεπε η επίμαχη μοιρασιά κονδυλίων να γίνει,  με μοναδικό κριτήριο: «αφού  ο προϊστάμενος του «ΥΠΑ-ΑΤ» υπουργός, που εκλέγεται στον νομό Κιλκίς, είναι… φυσικό ο νομός του να δικαιούται τα περισσότερα κονδύλια, και όχι η κατανομή να γίνεται ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε περιοχής, που στην περίπτωση των εγκαταλειμμένων «Τζουμέρκο-χωριών», η βελτίωση της οδικής σύνδεσής των θα συμβάλλει στην τόνωση της τοπικής κτηνοτροφίας και της εκεί  παραγωγής προϊόντων;» Τελικά ο συντάκτης του εν θέματι σχολίου ήθελε το μοίρασμα των συζητούμενων κονδυλίων του «ΥΠΑ-ΑΤ» να ήταν ρουσφέτι ή παροχή που θα κάλυπτε αντικειμενικές ανάγκες;

Από  το άλλο μέρος το να γράφεται: « Άσφαλτο και στην κορυφή στα Τζουμέρκα, στα 2.500 μέτρα. Μέχρι εκεί θα φτάσει η άσφαλτος που ενέκρινε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος[…].Η Άρτα του Στύλιου πήρε τα πιο πολλά και στα δύο. Ο Γ. Γεωργαντάς το είδε και έβαλε τις φωνές στον υφυπουργό του. Όχι απλώς φωνές. Αγριοφωνάρες έβαλε», αποτελεί ειρωνεία και ταυτόχρονα προσβολή για τους περήφανους Τζουμερκιώτες και τον τόπο τους. Γιατί τα κακοτράχαλα Τζουμέρκα: που γέννησαν ήρωες, που οι κάτοικοί τους υπέστησαν ανείπωτες θυσίες, που βίωσαν και βιώνουν  διαχρονικά την αδιαφορία και εγκατάλειψη από το κράτος των Αθηνών, που ζώντας στη φτώχεια και τη λησμονιά από τους επιτήδειους λογής «πολιτσάνους» του κέντρου, ερημώνουν και χρειάζονται πρόσθετη στήριξη από την ελληνική πολιτεία.

Όμως, «ουδέν κακόν αμιγές καλού», για τον Τζουμερκιώτη υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Στύλιο. Γιατί πραγματικά, μέσα από το πιο πάνω αντικυβερνητικό τρολάρισμα  της ιστοσελίδας newsbreak.gr και της εφημερίδας «Δημοκρατία», αναδύονται πατριωτικά εύσημα για τον ίδιο και η άτυπη ευαρέσκεια των ανθρώπων αυτής της εσχατιάς της ελληνικής πατρίδας. Και αυτό γιατί, ο Αρτινός Υφυπουργός διείδε τη διαχρονική αδικία για την γενικότερη εγκατάλειψη της ορεινής περιοχής και, ενεργώντας στα πλαίσια των καθηκόντων του, φρόντισε να συνδράμει οικονομικά-και μάλιστα απλόχερα -την βελτίωση της ζωής των συντοπιτών του.  Όμως το σπουδαίο είναι ότι, κατά το εν θέματι δημοσίευμα, το έκανε, μη διστάζοντας να διεκδικήσει δυναμικά την, μερίδα του λέοντος των διατιθέμενων κονδυλίων του «ΥΠΑ-ΑΤ», πράξη εκ των πραγμάτων καθ’ όλα δίκαιη  και ηθικά κατοχυρωμένη.

Κλείνοντας ωστόσο, το σύντομο αυτό σημείωμα, ο γράφων, κοντά στα πιο πάνω, αισθάνεται την ανάγκη να προβεί και στην ακόλουθη σχετική διευκρίνιση. Ότι με τις πιο πάνω γραμμές, θέλησε να υποδηλώσει προεχόντως τούτο. Ότι, δηλαδή οι Αρτινοί, οφείλουμε να επικροτούμε τέτοιου είδους πρωτοβουλίες, σαν αυτή του κ. Γιώργου Στύλιου. Και ότι, παραμένοντας ανεπηρέαστοι από τις διαφορετικές ιδεολογικό-πολιτικές μας πεποιθήσεις, και τις  κομματικές μας τοποθετήσεις, οφείλουμε να μην διστάζουμε να τις μνημονεύουμε ως παραδείγματα προς μίμηση. Και αυτό γιατί όταν, πρόκειται για πράξεις που επενεργούν προς το συμφέρον της Άρτας, πρέπει να τυγχάνουν των χειροκροτημάτων κάθε Αρτινού ανεξάρτητα από την ιδεολογία και το κομματικό χρώμα του ενεργούντος

Υπό αυτή την έννοια, πρέπει με την ίδια οπτική να δούμε  την παρέμβαση της βουλευτού ,  πρώην υπουργού και επώνυμου στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, κ. Όλγας Γεροβασίλη στο ΔΣ του κοινωφελούς ιδρύματος «Ωνάση», απότοκος της οποίας υπήρξε η επιχορήγηση με 500.000€ στον «Σκουφά» για την ανακαίνιση του κτιρίου-στέγης του. Η οποία, κατά τον πρόεδρο του συλλόγου κ. Ν. Μπανταλούκα, θα αποτελέσει ισχυρή χρηματοδοτική ενίσχυση για την ολοκλήρωση των εργασιών που θα ακολουθήσουν σε εκτέλεση «της εμπεριστατωμένης και ιδιαίτερα απαιτητικής σχετικής μελέτης που κατάρτισε προς τούτο η Περιφέρεια Ηπείρου.» Όπως άλλωστε, κάποιες δεκαετίες πίσω, έτσι ειδώθηκε το ανάλογο περιστατικό που συνέβη στο καφενείο της Βουλής, το οποίο ο γράφων, πληροφορούμενος σχετικά από αυτόπτη μάρτυρα, είχε την ευκαιρία να το σχολιάσει ευμενώς σε τοπικά έντυπα… Ήταν  Άνοιξη του 1996 με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και υπουργό γεωργίας τον κ. Στέφανο Τζουμάκα,  ο οποίος καθόταν στο καφενείο της Βουλής παρέα με τον τότε βουλευτή της ΝΔ κ. Κ. Καραμπίνα. Σε διπλανό τραπέζι καθόταν ο τότε εφοριακός κ. Δ. Καραμπίνας, ο οποίος όντας αυτήκοος του διαλόγου των δύο πολιτικών, κάποια στιγμή έκπληκτος άκουσε τον νεοδημοκράτη βουλευτή να λέει στον συνομιλητή του: «Στέφανε! Θέλω μια χάρη… σε παρακαλώ να βγάλεις τα κονδύλια για τα εγγειοβελτιωτικά έργα  Πεδιάδας Άρτας. Στέφανε, άκουσέ με, είναι μια ευκαιρία τώρα που είσαι υπουργός Γεωργίας να γίνει αυτό το έργο, που εκκρεμεί 10-ετίες . Να ξέρεις ότι αν το κάνεις  θα μείνεις στην ιστορία…». Και να σημειωθεί ότι αυτό ελέχθη σε μια περίοδο που τα πολιτικά πάθη ήταν σε έξαρση και οι ιδεολογικές και κομματικές αντεγκλήσεις ηχούσαν στη… διαπασών. 

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα