16.8 C
Arta
4 Μαΐου 2024

Μη υιοθέτηση οργάνωσης και συντονισμού από τις κυβερνήσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ και για το νοσοκομείο της Άρτας

Διαβάστε επίσης

Μετά λύπης ο λαός του ν. Άρτας και η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ΑΡΤΑΣ πληροφορηθήκαμε την απώλεια θέσης ιατροδικαστή του νοσοκομείου μας.
Η θεωρία της «προσωρινότητας» εξακολουθεί να υπάρχει δυστυχώς και στο Ε.Σ.Υ., γεγονός που επιβεβαιώνεται με την απώλεια οργανικής θέσης στο νοσοκομείο της πόλης μας. Κάνοντας μια ιστορική αναδρομή, διαπιστώνουμε ότι το 2016 η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ όρισε εννέα (9) θέσεις ιατροδικαστών σε όλη τη χώρα, μια (1) εκ των οποίων στο νοσοκομείο της Άρτας. Η θέση όμως αυτή δεν ήταν οργανική αλλά προσωρινή κάτι που σημαίνει ότι κάποια στιγμή θα χανόταν όπως και συνέβη επί κυβέρνησης ΝΔ. Ειδικότερα, δεν δρομολογήθηκαν οι απαιτούμενες διαδικασίες για τη μονιμότητα της θέσης από τα αρμόδια όργανα, ήτοι το Υπουργείο Δικαιοσύνης, τα Εργαστήρια Ιατροδικαστικής των Πανεπιστημίων και τα ιδρύματα του Ε.Σ.Υ.
Σε μια περίοδο που η κυβέρνηση μιλάει για Επιτελικό Κράτος και Αποκέντρωση, η οργάνωση, ο συντονισμός και ο προγραμματισμός αποτελούν τα κυρία συστατικά της Κεντρικής Διοίκησης και όχι μόνο, τα οποία στην προκειμένη περίπτωση παραγκωνίστηκαν, δουλεύοντας για το παρόν και αδιαφορώντας για το μέλλον.Τα προβλήματα, οι στρεβλώσεις και οι καθυστερήσεις οδηγούν σε ένα Ε.Σ.Υ. πολλαπλών ταχυτήτων που χωλαίνει.
Η χώρα μας διαθέτει άφθονο και εξαιρετικά καλά εκπαιδευόμενο επιστημονικό προσωπικό, το οποίο θα πρέπει να αξιοποιηθεί αναλόγως βάσει οργανογράμματος του εκάστοτε φορέα. Με τον τρόπο αυτό θα αξιοποιηθεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, το οποίο είναι απαραίτητο στη χώρα μας, αποτρέποντας παράλληλα τη μετάβασή του στο εξωτερικό στη προσπάθεια να αναζητήσει ένα εργασιακό «καταφύγιο».
Το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ ΑΡΤΑΣ και η Ν.Ε. Άρτας παρακολουθούν στενά όλες τις εξελίξεις και σύντομα η Νομαρχιακή Επιτροπή θα παρέμβει με στοχευμένες προτάσεις.

Θ. ΓΟΓΑΛΗΣ

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα