18.8 C
Arta
19 Απριλίου 2024

Όλγα Γεροβασίλη: Ο κ. Μητσοτάκης δεν μαθαίνει από την ιστορία. Η συγκάλυψη ρίχνει κυβερνήσεις

Διαβάστε επίσης

Σημεία παρέμβασης της Όλγας Γεροβασίλη, βουλευτή Άρτας και Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στον OPEN και στους Δ. Καμπουράκη και Π.Στάθη

Η κυβέρνηση  επιχειρεί διαδικασία παρωδία στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Οι τίτλοι πρέπει να έχουν και περιεχόμενο.  Η φράση «όλα στο φως» την οποία αναμασά η κυβέρνηση φοβάμαι ότι θα παραμείνει κενός λόγος.  Η σύγκληση της Επιτροπής θεσμών και Διαφάνειας , με τους όρους που επιβάλλει η κυβερνητική πλειοψηφία έχει το χαρακτήρα παρωδίας. Η συνεχής επίκληση από την κυβέρνηση του απορρήτου για λόγους εθνικού συμφέροντος και ασφάλειας είναι προπέτασμα καπνού. Διότι όπως ενορχηστρώνεται αυτή τη στιγμή η διαδικασία οδηγείται σε ένα σουρεαλιστικό αδιέξοδο  του τύπου «έξω δεν μπορούμε να πούμε τίποτα αλλά και μέσα δεν θα πούμε τίποτα διότι μπορεί να διαρρεύσει». Όλοι εκλεγμένοι αντιπρόσωποι διαθέτουμε ευθύνη και επίγνωση της έννοιας της ασφάλειας και της εμπιστευτικότητας. Εάν βεβαίως ο κ. Ανδρουλάκης εμπίπτει στην κατηγορία του εθνικού κινδύνου να βγει ο κ. Μητσοτάκης να το πει!

«Όλα στο φως σημαίνει» σήμερα ο φάκελος Ανδρουλάκη στην Επιτροπή

Χτες έγινε η συνεδρίαση διάσκεψης Προέδρων όπου η κοινοβουλευτική πλειοψηφία επέβαλε τους όρους της σημερινής συζήτησης.  Μία συνεδρίαση διάρκειας  4-6 ωρών με εννέα ταυτόχρονες ακροάσεις. Η πρόταση της αντιπολίτευσης ήταν να υπάρξουν τουλάχιστον δύο συνεδριάσεις μία που αφορά το παρόν σκάνδαλο των υποκλοπών και μία που αφορά προηγούμενες περιόδους διακυβέρνησης. Απερρίφθη δια στόματος του Προέδρου της βουλής του κ. Τασούλα.

Σημασία έχει αυτή τη στιγμή έχει το τι θα προσκομίσει σήμερα η κυβέρνηση στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ώστε να αποδείξει ότι δεν επιθυμεί συγκάλυψη. Αυτονόητο είναι ότι πρέπει να έρθει σήμερα ο φάκελος Ανδρουλάκη στην Επιτροπή.

«Όλα στο φως» σημαίνει άρση της σκανδαλώδους τροπολογίας που απαγορεύει στην ΑΔΑΕ να ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για την παρακολούθησή τους

Δε μπορει να ισχυρίζεται η ΝΔ ότι θέλει διαλεύκανση όταν δεν αίρεται η τροπολογία την οποία ψήφισε στη Βουλή ( μόλις ο κ. Κουκάκης πήγε στην ΑΔΑΕ να ασκήσει το έως τότε ισχύον δικαίωμα του κάθε ενδιαφερόμενου να ενημερωθεί εάν παρακολουθείται) σύμφωνα με την οποία απαγορεύει στην ανεξάρτητη αρχή να ενημερώσει τον κ. Κουκάκη και αναδρομικά τους πάντες.

Ο Αλέξης Τσίπρας χθες επισκέφθηκε την ΑΔΑΕ και είπε: Ζητήστε από τον Πρόεδρο της Βουλής τους αριθμούς τηλεφώνων όλων των πολιτικών προσώπων ώστε να προχωρήσετε σε έλεγχο και να μας ενημερώσετε αν, πότε και ποιος παρακολουθήθηκε.  Αν σήμερα ο κ. Μητσοτάκης πραγματικά θέλει τα πάντα στο φως, για να αποκτήσει περιεχόμενο αυτός ο τίτλος, ας άρει αυτή την σκανδαλώδη τροπολογία ώστε η ΑΔΑΕ να κάνει έρευνα.

Αυτά που ζούμε συμβαίνουν σε απολυταρχικά καθεστώτα. Ο κ. Μητσοτάκης δεν μαθαίνει από την ιστορία. Στο Watergate το περίφημο σκάνδαλο, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ  δεν έπεσε λόγω του σκανδάλου αυτού καθαυτού, αλλά λόγω της προσπάθειας συγκάλυψής του.

Κλιμακούμενη δυσφορία στο εσωτερικό της ΝΔ. Δεν θέλουν όλοι να γίνουν συνένοχοι σε μία τέτοια εκτροπή

Ερωτώμενη να σχολιάσει τα λεγόμενα του Κ. Καραμανλή είπε: Δεν ξέρω αν ο κ. Καραμανλής εκτέλεσε σίγουρα όμως πυροβόλησε τον κ. Μητσοτάκη και τις πολιτικές της ΝΔ στο μεγάλο αυτό θέμα. Το ότι στήνεται απολυταρχικό καθεστώς και ότι υπάρχει δυσφορία στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας είναι ήδη γνωστό. Και άλλα στελέχη της έχουν αντιδράσει σε αυτή την κατάσταση. Έχει ξεκινήσει εμφύλιος στα εσωτερικά του κόμματος και είναι λογικό, διότι τον υπεύθυνο, τον ένοχο των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών τον γνωρίζουμε όλοι. Οι συνένοχοι μένει να φανούν. Όμως κάποιοι δεν επιθυμούν να είναι συνένοχοι σε μία τέτοια εκτροπή.

Ο κ. Μητσοτάκης όταν πιέζεται εξωθείται σε ομολογίες. Χθες στο υπουργικό συμβούλιο μετά από 3 χρόνια ομολόγησε το αδιέξοδο του επιτελικού του κράτους.

Μία παρατήρηση τελευταία και άκρως ενδιαφέρουσα: Στη χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο έως σήμερα πανταχού παρών και τα πάντα πληρών κ. Μητσοτάκης είπε:  Δίνω πολιτικές αρμοδιότητες στους υπουργούς. Μετά από τρία ολόκληρα χρόνια διακυβέρνησης εξωθήθηκε σε ομολογία για το αδιέξοδο του επιτελικού του κράτους. Ο κ. Μητσοτάκης ομολογεί όταν πιέζεται…  

Διαβάστε επίσης

spot_img

Τελευταία Νέα